Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-03-19 POKRENUTA PETICIJA ZA POMOĆ DIJABETIČARIMA Besplatni aparati za oboljelu djecu
Na saj­tu pe­ti­ci­je24.com po­kre­nu­ta je pe­ti­ci­ja ko­jom se tra­ži da Mi­ni­star­stvo zdra­vlja dje­ci obo­lje­loj od di­ja­be­te­sa obez­bi­je­di bes­plat­no apa­ra­te „fri­staji li­bre” za kon­tro­lu še­će­ra u kr­vi. Dje­ca obo­lje­la od di­ja­be­te­sa mo­ra­ju sva­kog da­na da mje­re ni­vo še­će­ra pet do se­dam pu­ta. Sva­ki put mo­ra­ju da boc­ka­ju pr­sti­će, što dje­ci mla­đeg uz­ra­sta mno­go sme­ta. Na­u­ka je na­pre­do­va­la, pa da­nas po­sto­je sen­zo­ri ko­ji omo­gu­ća­va­ju dje­ci da bez­bol­no mje­re ni­vo še­će­ra, bez ne­pri­jat­nog boc­ka­nja pr­sti­ća. Ta­kav je­dan ure­đaj je „fri­sta­jil li­bre”.
– Pot­pi­si­va­njem ove pe­ti­ci­je po­dr­ža­va­te ini­ci­ja­ti­vu da Mi­ni­star­stvo zdra­vlja uvr­sti ovaj pro­iz­vod u re­dov­na zdrav­stve­na po­ma­ga­la ko­je po­kri­va osi­gu­ra­nje ko­ri­sni­ka, ta­ko da oso­be mla­đe od 18 go­di­na do­bi­ju ovaj ure­đaj na re­cep. Ovom mje­rom se olak­ša­va rast i raz­voj dje­ce ko­ja ima­ju pro­ble­me sa di­ja­be­te­som – na­vo­di se u pe­ti­ci­ji.
„Fri­sta­jil li­bre” je ure­đaj ko­ji ima ma­li sen­zor ko­ji se po­sta­vlja na ko­žu i vo­do­ot­po­ran je i ne ogra­ni­ča­va kre­ta­nje oso­be ni u jed­nom po­gle­du. Sen­zor je ve­li­či­ne nov­či­ća od dva eura. Dru­gi dio ure­đa­ja je či­tač, ko­ji je do­volj­no pri­bli­ži­ti sen­zo­ru, bez ika­kvog ubo­da, da bi se oči­ta­la vri­jed­nost še­će­ra u kr­vi. Mje­re­nje je mo­gu­će bes­ko­nač­no pu­ta, pot­pu­no bez­bol­no. Je­dan sen­zor tra­je 14 da­na, po­sle če­ga se on ga­si i po­treb­no ga je za­mi­je­ni­ti. Či­tač pra­ti kre­ta­nje še­će­ra una­zad 90 da­na, prak­tič­no iz mi­nu­ta u mi­nut. Tro­ško­vi ko­ri­šće­nja ovog ure­đa­ja ni­je­su mno­go ve­ći od tro­ško­va ko­ri­šće­nja ure­đa­ja s ko­jim se dje­ca boc­ka­ju sva­kog da­na.
M.S.Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"