Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-03-19 BUDUĆI VLASNICI LUKE BAR I MONTEKARGA Zadržaće sve radnike
Kom­pa­ni­ja OT lo­dži­stiks (OTL) oba­ve­za­la se da u tro­go­di­šnjem pe­ri­o­du za­dr­ži sve rad­ni­ke i u pot­pu­no­sti po­štu­je ko­lek­tiv­ne ugo­vo­re Lu­ke Bar i Mon­te­kar­ga, kao i pra­va ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra. Iz polj­ske kom­pa­ni­je su ka­za­li da su za­klju­či­li pre­go­vo­re sa Vla­dom, od­no­sno ten­der­skom ko­mi­si­jom i do­go­vo­ri­li da za pa­ket od 30 od­sto ak­ci­ja Lu­ke Bar, ko­ji uklju­ču­je pra­vo upra­vlja­nja, iz­dvo­je 8,52 mi­li­o­na, što je po­ve­ća­nje od 20 od­sto u od­no­su na ini­ci­jal­nu po­nu­du. Uku­pan iz­nos in­ve­sti­ci­ja iz­no­si­će 14 mi­li­o­na, i sma­njen je za 3,1 mi­li­on.
Kod Mon­te­kar­ga ci­je­na za 51 od­sto ak­ci­ja je osta­la ista – 2,5 mi­li­o­na, dok su in­ve­sti­ci­je po­ve­ća­ne za 700 hi­lja­da na 3,45 mi­li­o­na.
– Ne­će bi­ti teh­no­lo­ških vi­ško­va, osim u slu­ča­ju do­bro­volj­nih od­la­za­ka na za­htjev za­po­sle­nih – na­ve­li su iz OTL-a.
In­ve­sti­ra­nje u Lu­ku Bar i Mon­te­kar­go, ka­ko su ka­za­li, pred­sta­vlja dio raz­voj­ne stra­te­gi­je OTL-a u ci­lju ja­ča­nja tr­ži­šne po­zi­ci­je na Bal­ka­nu i kre­i­ra­nja tran­sport­nog ko­ri­do­ra sje­ver-jug pu­tem po­ve­zi­va­nja po­mor­skih lu­ka na Bal­tič­kom i Ja­dran­skom mo­ru. 
– Pla­ni­ra­na ku­po­vi­na ak­ci­ja u Lu­ci Bar i Mon­te­kar­go je va­žan ko­rak u na­šoj stra­te­gi­ji ra­sta i eks­pan­zi­je u ju­go­i­stoč­noj Evro­pi. Pla­ni­ra­mo da kroz mo­der­ni­za­ci­ju po­slo­va­nja, in­ve­sti­ci­je i po­ve­ća­nje bro­ja ko­ri­sni­ka zna­čaj­no po­ve­ća­mo obim pre­to­va­ra u Lu­ci Bar i od nje na­pra­vi­mo ve­li­ki re­gi­o­nal­ni tran­sport­no-lo­gi­stič­ki cen­tar – re­kao je iz­vr­šni di­rek­tor OTL-a Zbig­njev No­vik.
OTL je naj­ve­ći je luč­ki ope­ra­ter u Polj­skoj i ju­žnom Bal­tič­kom mo­ru sa 70 go­di­na is­ku­stva.
D.M.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"