Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-19 VESNA MEDENICA POVODOM TVRDNJI LIDERA NOVE ANDRIJE MANDIĆA Prijetnje atak na nezavisno sudstvo
Pred­sjed­ni­ca Vr­hov­nog su­da Ve­sna Me­de­ni­ca po­zva­la je sve nad­le­žne or­ga­ne da is­ko­ri­ste le­ga­li­tet i dje­lu­ju u skla­du sa za­kon­skim ovla­šće­nji­ma. Ona je to re­kla me­di­ji­ma, ko­men­ta­ri­šu­ći, ka­ko na­vo­di, gru­be uvre­de li­de­ra DF-a An­dri­je Man­di­ća upu­će­ne glav­nom spe­ci­jal­nom tu­ži­o­cu Mi­li­vo­ju Kat­ni­ću, ali i oku­plja­nje mla­dih te po­li­tič­ke gru­pa­ci­je is­pred ku­će pred­sjed­ni­ka Ape­la­ci­o­nog su­da Mu­ši­ke Du­jo­vi­ća.
Man­dić je po­ru­čio Kat­ni­ću, da će „kad-tad pla­ti­ti”, a mla­di DF-a su se oku­pi­li is­pred ku­će Mu­ši­ke Du­jo­vi­ća no­se­ći tran­spa­rent „Prav­da će za­ku­ca­ti i na tvo­ja vra­ta”.
Me­de­ni­ca je oci­je­ni­la da je po­sri­je­di ne­vi­đe­ni atak na lič­ni i po­ro­dič­ni ži­vot, kao i na ne­za­vi­snost i neo­me­ta­nost su­dij­ske funk­ci­je.
– Ni­ko u ovoj dr­ža­vi ne mo­že na ovaj na­čin po­ku­ša­va­ti sa­ka­ti­ti prav­du i do­la­zi­ti na kuć­ni prag da otvo­re­nom pri­jet­njom, upu­će­noj ci­je­loj po­ro­di­ci, po­ku­ša­va iz­dej­stvo­va­ti ne­ki bla­ži kri­vič­no-prav­ni tret­man za se­be ili ne­ko­ga svo­ga. Sud­ska vlast će se za­šti­ti svo­jim pro­fe­si­o­na­li­zmom i prav­nič­kom do­sled­no­šću, ali po­zi­vam sve nad­le­žne or­ga­ne da is­ko­ri­ste svoj le­ga­li­tet i dje­lu­ju u skla­du sa svo­jim za­kon­skim ovla­šće­nji­ma – ka­za­la je Me­de­ni­ca.
I iz DPS-a su osu­di­li no­ve pri­jet­nje De­mo­krat­skog fron­ta upu­će­ne glav­nom spe­ci­jal­nom tu­ži­o­cu Mi­li­vo­ju Kat­ni­ću i pred­sjed­ni­ku Ape­la­ci­o­nog su­da Mu­ši­ki Du­jo­vi­ću. Po­ru­ču­ju da je po­sri­je­di na­sta­vak jed­ne lo­še prak­se bru­tal­nog na­sr­ta­ja na in­sti­tu­ci­je dr­ža­ve Cr­ne Go­re i nji­ho­ve čel­ne lju­de.
– Ja sa­mo po­sta­vljam pi­ta­nje mo­gu li pri­jet­nje, uvre­de, bru­tal­no i si­le­džij­sko po­na­ša­nje po­je­di­nih li­de­ra DF-a bi­ti ka­rak­te­ri­sti­ka lju­di ko­ji dr­že do svo­je ča­sti i ubje­đu­ju cr­no­gor­sku jav­nost u nji­ho­vu ne­vi­nost? Ne. Ri­ječ je o va­pa­ju upla­še­nih lju­di ko­ji po­ku­ša­va­ju da spa­su sop­stve­nu ko­žu na na­čin što će da, ka­ko i sa­mi ka­žu, u slu­ča­ju po­tre­be, le­tje­ti gla­ve po Cr­noj Go­ri – ka­zao je po­sla­nik DPS-a An­dri­ja Ni­ko­lić.
D.Ž.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"