Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-19 REAKCIJE POVODOM PRIVOĐENJA UREDNIKA „VIJESTI” Policija ne razumije novinare
Ak­ci­ja za ljud­ska pra­va i Sin­di­kat me­di­ja oci­je­ni­li su da in­ci­dent ko­ji se de­sio sa ured­ni­ci­ma „Vi­je­sti” po­ka­zu­je da u po­li­ci­ji po­sto­ji ne­do­volj­no ra­zu­mi­je­va­nje no­vi­nar­skog po­sla i pra­va no­vi­na­ra da iz­vje­šta­va­ju i fo­to­gra­fi­šu do­ga­đa­je na jav­nom mje­stu. Da je bi­lo vi­še slu­ha, ka­ko ka­žu, da se u Kri­vič­ni za­ko­nik uve­de kri­vič­no dje­lo spre­ča­va­nje no­vi­na­ra u vr­še­nju pro­fe­si­o­nal­nih za­da­ta­ka ko­je su pred­lo­ži­li, svim po­li­caj­ci­ma bi mo­ra­lo bi­ti ja­sno da je po­na­ša­nje pre­ma no­vi­na­ru po­put ju­če­ra­šnjeg i za­bra­nje­no i ka­žnji­vo.
– Ova­ko, na­ža­lost, osta­je at­mos­fe­ra u ko­joj po­što­va­nje no­vi­nar­ske pro­fe­si­je za­vi­si od lič­nih sta­vo­va po­li­ca­ja­ca, še­fo­va u po­li­ci­ji ili mi­ni­sta­ra unu­tra­šnjih po­slo­va u po­je­di­nač­nim slu­ča­je­vi­ma – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Dru­štvo pro­fe­si­o­nal­nih no­vi­na­ra Cr­ne Go­re pro­te­stu­je zbog po­stu­pa­nja slu­žbe­ni­ka Upra­ve po­li­ci­je ko­ji su pri­ve­li ured­ni­ke „Vi­je­sti”, pre­va­zi­la­ze­ći gra­ni­cu pro­fe­si­o­na­li­zma.
– Ne­do­pu­sti­vo je da se no­vi­na­ru i gra­đa­ni­nu Slav­ku Ra­du­lo­vi­ću, ko­ji je po­nu­dio da do­ne­se iden­ti­fi­ka­ci­o­ni do­ku­ment jer je bio is­pred re­dak­ci­je u ko­joj ra­di, to ne do­zvo­lja­va već se pri­vo­di. Za­što on­da po­li­ci­ja ne po­hap­si po­la gra­da ko­ji še­ta bez do­ku­me­na­ta is­pred svo­jih zgra­da, kad ih već ne za­ni­ma­ju oni ko­ji za­ra­đu­ju mi­li­o­ne u si­voj zo­ni – is­ti­če se u sa­op­šte­nju.D.Ž.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"