Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-03-19 UPRAVA POLICIJE ODLUČNA U BORBI PROTIV PIJANIH VOZAČA Kupuju nove alko-testove
Upra­va po­li­ci­je na­ja­vi­la je na­bav­ku 150 no­vih al­ko­me­ta­ra ko­ji po­sje­du­ju in­ter­nu me­mo­ri­ju i u ko­ji­ma je ne­mo­gu­će bri­sa­ti re­zu­la­te te­sta. To­kom pro­šle go­di­ne, za če­tvr­ti­nu je po­ras­tao broj evi­den­ti­ra­ni­ih vo­za­ča ko­ji su upra­vlja­li vo­zi­li­ma pod dej­stvom al­ko­ho­la.
– Iz­ra­žen je ne­do­sta­tak i al­ko­me­ta­ra iz raz­lo­ga što je ve­li­ki broj ure­đa­ja ko­ji se tre­nut­no ko­ri­ste na­ba­vljen pri­je vi­še od 20 go­di­na. Ovi ure­đa­ji ne po­sje­du­ju in­ter­nu me­mo­ri­ju, što osta­vlja ve­li­ku mo­guć­nost za zlo­u­po­tre­be, a zbog sta­ro­sti su pod­lo­žni če­stim kva­ro­vi­ma – na­vo­di se u go­di­šnjem iz­vje­šta­ju o bez­bjed­no­sti sa­o­bra­ća­ja, ko­ji su pre­ni­je­li pod­go­rič­ki por­ta­li.
Upra­va po­li­ci­je tre­nut­no ras­po­la­že sa 52 al­ko­me­tra no­vi­je ge­ne­ra­ci­je, od če­ga 43 al­ko­me­tra mar­ke „dra­ger 7510” i de­vet al­ko­me­ta­ra „dra­ger 6810”.
– Od 132 al­ko­me­tra mar­ke „dra­ger 7410”, ko­ji su na­ba­vlja­ni pri­je 20-ak go­di­na, tre­nut­no je is­prav­no sve­ga 26 ure­đa­ja, a nji­ho­va upo­treb­na vri­jed­nost je iz­u­zet­no ma­la iz raz­lo­ga što ne­ma­ju me­mo­ri­ju pa iz­o­sta­je mo­guć­nost kon­tro­le. Ka­ko su ovi ure­đa­ji ja­ko du­go u upo­tre­bi, nji­ho­vo odr­ža­va­nje je ote­ža­no i u sko­ri­je vri­je­me će bi­ti ne­mo­gu­će iz raz­lo­ga što se ni ovi ure­đa­ji ne pro­iz­vo­de već sko­ro de­set go­di­na. Za ne­sme­tan rad sa­o­bra­ćaj­ne po­li­ci­je u ovoj obla­sti op­ti­mal­no je po­treb­no od 130-150 ure­đa­ja – za­klju­ču­je se u iz­vje­šta­ju.D.Ž.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"