Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-03-19 PEDRO AGRAMUNT O ODNOSIMA CRNE GORE I SAVJETA EVROPE Ratifikovali 87 konvencija
Pred­sjed­nik Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Sa­vje­ta Evro­pe (PSSE) Pe­dro Agra­munt oci­je­nio je da de­set go­di­na, ko­li­ko je Cr­na Go­ra čla­ni­ca Sa­vje­ta Evro­pe, ni­je ma­li pe­ri­od, ali je do­volj­no dug da se shva­ti šta je Sa­vjet Evro­pe i ka­ko mo­že da po­mog­ne dr­ža­vi. On je na sa­stan­ku sa čla­no­vi­ma skup­štin­skog Od­bo­ra za ljud­ska pra­va pod­sje­tio da je Cr­na Go­ra ra­ti­fi­ko­va­la 87 kon­ven­ci­ja Sa­vje­ta Evro­pe, a me­đu nji­ma uka­zao na va­žnost Kon­ven­ci­je o za­šti­ti ljud­skih pra­va i osnov­nih slo­bo­da, Kon­ven­ci­je o pre­ven­ci­ji i bor­bi pro­tiv na­si­lja nad že­na­ma i na­si­lja u po­ro­di­ci, Kon­ven­ci­je o za­šti­ti dje­ce od sek­su­al­nog is­ko­ri­šća­va­nja i zlo­sta­vlja­nja i Evrop­ske so­ci­jal­ne po­ve­lje.
– Pod­sta­kao je Skup­šti­nu Cr­ne Go­re da na­sta­vi po­zi­tiv­nu di­na­mi­ku ra­ti­fi­ka­ci­je pre­o­sta­lih kon­ven­ci­ja is­ti­ču­ći Kon­ven­ci­ju o ma­ni­pu­la­ci­ji na sport­skim tak­mi­če­nji­ma i Do­dat­ni pro­to­kol uz Kon­ven­ci­ju o pre­ven­ci­ji te­ro­ri­zma – is­tak­nu­to je u sa­op­šte­nju.
Pred­sjed­nik PSSE je oci­je­nio da je Cr­na Go­ra ključ­na ze­mlja na za­pad­nom Bal­ka­nu i bit­no je da osta­ne sta­bil­na ka­ko bi po­mo­gla su­sje­di­ma ko­ji pro­la­ze kroz pe­ri­od ne­sta­bil­no­sti.
– Sto­ga je ve­o­ma va­žno uče­šće Cr­ne Go­re u svim pro­ce­si­ma. Sma­tra da eks­per­ti Sa­vje­ta Evro­pe mo­gu po­mo­ći Cr­noj Go­ri u ostva­ri­va­nju nje­nih stra­te­ških pri­o­ri­te­ta, po­seb­no u evrop­skim in­te­gra­ci­ja­ma. Po­nu­dio je po­moć Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Sa­vje­ta Evro­pe i Od­bo­ra za prav­na pi­ta­nja i ljud­ska pra­va u raz­vi­ja­nju me­ha­ni­za­ma za po­stu­pa­nje po kon­ven­ci­ja­ma i pre­su­da­ma Evrop­skog su­da za ljud­ska pra­va – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.
M.V.


Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"