Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-03-19 ZAPOSLENI U SLUŽBI KOMUNALNE POLICIJE PRIMAJU MANJE PLATE U ODNOSU NA OSTALE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE Bez načelnika manji koeficijent
Lo­kal­nim slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma za­po­sle­nim u Slu­žbi ko­mu­nal­ne po­li­ci­je za­ra­de se ob­ra­ču­na­va­ju po ne­va­že­ćoj od­lu­ci o za­ra­da­ma i dru­gim pri­ma­nji­ma lo­kal­nih slu­žbe­ni­ka i na­mje­šte­ni­ka, jer ta­mo već pu­ne dvi­je go­di­ne ni­je iz­vr­šen iz­bor na­čel­ni­ka. Na taj na­čin za­po­sle­nim se ob­ra­ču­na­va­ju za­ra­de po ni­žim ko­e­fi­cijen­ti­ma, či­me za­po­sle­ni pri­ma­nju ma­nje pla­te u od­no­su na dru­ge slu­žbe­ni­ke i na­mje­šte­ni­ke u lo­kal­nim slu­žba­ma.
-Rje­še­nje o za­ra­da­ma za­po­sle­nog do­no­si star­je­ši­na or­ga­na lo­kal­ne upra­ve. Lo­kal­na upra­va će po okon­ča­nju po­stup­ka iz­bo­ra na­čel­ni­ka Slu­žbe ko­mu­nal­ne po­li­ci­je, pri­stu­pi­ti uskla­đi­va­nju za­ra­da za­po­sle­nih u ovoj Slu­žbi sa va­že­ćom od­lu­kom o za­ra­da­ma lo­kal­nih slu­žbe­ni­ka i na­mje­šte­ni­ka u op­šti­ni Plje­vlja. Raz­li­ka u za­ra­di na­sta­la usled pri­mje­ne ko­e­fi­cje­na­ta pred­vi­đe­nih sta­rom od­lu­kom bi­će na­dok­na­đe­na - sa­op­štio je pred­sjed­nik op­šti­ne Mir­ko Đa­čić. U ju­lu pro­šle go­di­ne ras­pi­san je po­sled­nji put kon­kurs za iz­bor na­čel­ni­ka Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je ali on još uvi­jek ni­je okon­čan. Kra­jem pro­šle go­di­ne ta­da­šnji glav­ni ad­mi­ni­stra­tor Sa­ša Ječ­me­ni­ca je tvr­dio da je kon­kurs još u to­ku, a ka­da će bi­ti okon­čan to ni­ko ni­je znao.
Na­da za za­po­sle­ne u Ko­mu­nal­noj po­li­ci­ji, gdje VD sta­nje tra­je od do­la­ska DPS-a na vlast 2014. go­di­ne, je to što je ne­dav­no Uprav­na in­spek­ci­ja na­lo­ži­la pred­sjed­ni­ku op­šti­ne da iz­vr­ši iz­bor u pet op­štin­skih slu­žbi u ro­ku dva­de­set da­na. Me­đu po­me­nu­tim slu­žba­ma je i Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja.
Ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti da su opo­zi­ci­o­ne par­ti­je kri­ti­ko­va­le loklnu vlast zbog ne­po­sta­vlja­nja na­čel­ni­ka Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je i zbog pot­pu­nog ko­lap­sa ove slu­žbe. Iz opo­zi­ci­o­nih re­do­va se mo­glu či­ti i da DPS ne­ma ka­dro­va da po­kri­je ovo mje­sto, pa da odu­go­vla­či iz­bor na­čel­ni­ka.
B.Je.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"