Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-03-19 NAKON ČETVOROGODIŠNJEG REMONTA U BRODOGRADILIŠTU BIJELA Jadran ponovo plovi
TI­VAT -Na­kon če­tvo­ro­go­di­šnjeg re­mon­ta u Ja­dran­skom bro­do­gra­di­li­štu Bi­je­la, je­dre­njak „Ja­dran“ imao je da­nas svo­ju pr­vu prob­nu vo­žnju Bo­kom. Pro­la­zni­ke na grad­skoj ri­vi ob­ra­do­vao je zvuk brod­ske si­re­ne bro­da ko­ji je po­no­vo za­plo­vio Bo­kom. Ka­ko sa­zna­je­mo na naj­sta­ri­jem i naj­vred­ni­jem bro­du Mor­na­ri­ce VCG, na­la­zi­li su se čla­no­vi mje­švo­i­te ko­mi­si­je sa­sta­vlje­ne od pred­stav­ni­ka Mi­ni­star­stva od­bra­ne, Mor­na­ri­ce, bro­do­gra­li­šta Bi­je­la i ko­o­pe­rant­skih pred­u­ze­ća ko­ja su iz­vo­di­la ra­do­ve na bro­du. Oni tre­ba da pro­ci­je­ne kva­li­tet re­mon­ta, sta­bi­li­tet i iz­ra­ču­na­ju ma­ne­var­ske spo­sob­no­sti bro­da do 24.apri­la ka­da je pla­ni­ra­no is­plo­vlja­nje „Ja­dra­na“ za Ve­ne­ci­ju sa stu­den­ti­ma Po­mor­skog fa­kul­te­ta iz Ko­to­ra.
Je­dan od pro­ble­ma je i obu­ka po­sa­de ko­ja če­ti­ri go­di­ne ni­je oba­vlja­la svo­ju pri­mar­nu funk­ci­ju već po­ma­ga­la u re­mon­tu. Ge­ne­ral­ni re­mont je­dre­nja­ka ko­ji ove go­di­ne sla­vi 84 go­di­ne, tre­bao je bi­ti za­vr­šen na lje­to 2014. go­di­ne, ali su ro­ko­vi vi­še pu­ta od­la­ga­ni zbog ste­ča­ja bro­do­gra­di­li­šta u Bi­je­loj i pro­mje­na pro­jekt­nih rje­še­nja. Pla­ni­ra­no je da se 84-go­di­šnji je­dre­njak na­kon prob­nih vo­žnji i pri­je­ma ra­do­va vra­ti u ma­tič­nu lu­ku Ti­vat gdje je na­kon iz­grad­nje u ham­bur­škom bro­do­gra­di­li­štu „H.C.Stulc­ken Sohn“ i uplo­vio 16. ju­la 1933. go­di­ne.
Ge­ne­ral­ni re­mont „Ja­dra­na“ je po­čeo 16.de­cem­bra 2013. go­di­ne, a ukup­ni tro­ško­vi su iz­no­si­li oko 1,7 mi­li­o­na eura. „Ja­dran“ je do­bio pot­pu­no no­vi po­gon­ski si­stem, no­vi mo­tor sna­ge 650 ko­nja sa re­duk­to­rom, tri po­moć­na mo­to­ra agre­ga­ta, sa­vre­me­nu na­vi­ga­ci­o­nu opre­mu, jar­bol, ko­mu­ni­ka­ci­je, no­vi pro­stor za mor­na­re, no­vu ku­hi­nju. si­ste­me pi­ja­će i mor­ske vo­de, si­stem go­ri­va i ulja, po­sta­vlje­na je no­va pa­lu­ba i po­pra­vlje­na opla­ta. Dio re­mon­ta ni­je­su bi­la je­dra jer „Ja­dran“ po­sje­du­je u re­zer­vi tri kva­li­tet­na kom­ple­ta.
Ž.K.Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"