Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS opravdava prijetnje ubistvom * Miodrag Lekić ostaje predsjednik Demosa * Stanišić bombom prijetio Bečiću * Djevojku ucjenjivao erotskim snimcima * DPS opravdava prijetnje ubistvom * Krivica * Prednosti fiskalnog novca
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a :
Nećemo u Vladu, hoćemo nove izbore.

Vic Dana :)

Pita žena doktora šta da jede da bi se porodila.
On kaže:
- Hljeb.
Žena razumjela led i jede, jede ona led, a kad se dijete rodilo, samo je govorilo:
- Dođi bizo, ja se smizo.


Putnički brod prolazi pokraj malog, pustog ostrva usred Tihog okeana, a svi putnici s broda vide na ostrvu čovjeka dugačke brade kako skače, urla i maše iz sve snage.
- Ko je ono na ostrvu? - upita jedan od putnika kapetana.
- Ne znam - kaže kapetan – Ali svake godine kad prolazimo on totalno podivlja...

Pita mali sin oca:
• Tata, kada je Zvijezda poslednji put bila prvak u košarci?
Na to će tata:
• Ne znam, sine, pitaj dedu ili pradedu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-09-12 MCP O POSJETI RAŠČINJENOG SVEŠTENIKA FRANKFURTU Dedeića primili lažni sveštenici
Raš­či­nje­nog sve­šte­ni­ka Mi­ra­ša De­de­i­ća u Frank­fur­tu je pri­mio biv­ši sve­šte­nik la­žno­pro­gla­še­nog bu­gar­skog „pa­tri­jar­ha Pi­me­na”, ko­jeg ka­non­ska Pra­vo­slav­na bu­gar­ska cr­kva ni­ka­da ni­je pri­zna­la za svog pa­tri­jar­ha, sa­op­šte­no je iz Mi­tro­po­li­je cr­no­gor­sko- pri­mor­ske (MCP). Oni su re­a­go­va­li za­rad, ka­ko su na­ve­li, isti­ni­tog oba­vje­šte­nja i oču­va­nja la­ko­vjer­nih od za­blu­de i pre­va­re ve­za­no za po­sje­tu Frank­fur­tu Mi­ra­ša De­de­i­ća.
– Ukra­jin­ska cr­kva u Frank­fur­tu u ko­joj je De­de­ić slu­žio pri­pa­da ukra­jin­skoj ras­kol­nič­koj gru­pa­ci­ji raš­či­nje­nog i ni od ko­ga u Pra­vo­slav­noj cr­kvi pri­zna­to­ga Fi­la­re­ta De­ni­sen­ka, la­žno pred­sta­vlja­nog „pa­tri­jar­ha Ki­jev­skog” čel­ni­ka i glav­nog no­si­o­ca bra­to­u­bi­lač­kog ra­ta i bra­to­mr­žnje u Ukra­ji­ni (ko­ji je­di­ni i pri­zna­je se­bi slič­nog De­de­i­ća). Pri­jem, pak, De­de­i­ća od pred­stav­ni­ka Bu­gar­ske pra­vo­slav­ne cr­kve u Frank­fur­tu, pred­sta­vlja ta­ko­đe pre­va­ru. Iz sa­me iz­ja­ve De­de­i­ća vi­di se da se ra­di o biv­šem sve­šte­ni­ku la­žno­pro­gla­še­nog bu­gar­skog „pa­tri­jar­ha Pi­me­na”, ko­ji je u svo­je vri­je­me „ru­ko­po­lo­žio” od Va­se­ljen­ske pa­tri­jar­ši­je raš­či­nje­nog i pod ana­te­mu ba­če­nog za­jed­no sa svim nje­go­vim sled­be­ni­ci­ma De­de­i­ća. Ka­non­ska Pra­vo­slav­na bu­gar­ska cr­kva ni­ka­da ni­je Pi­me­na pri­zna­la za svog pa­tri­jar­ha kao ni De­de­i­će­vo ru­ko­po­lo­že­nje, kao uosta­lom i ni­jed­na pra­vo­slav­na cr­kva u svi­je­tu – sa­op­šte­no je iz Mi­tro­po­li­je.
U sa­op­šte­nju se na­vo­di da je De­de­i­ća „pri­zna­la i re­gi­stro­va­la po­li­cij­ska sta­ni­ca u Ce­ti­nju”.
– A for­si­ra ga, na­ža­lost, i pla­ća sa svo­jih ide­o­lo­ških i par­tij­skih in­te­re­sa, sa­da­šnja vlast u Cr­noj Go­ri, pod­sti­ču­ći ti­me no­ve di­o­be u pra­vo­slav­nom cr­no­gor­skom na­ro­du ši­re­ći vjer­sku mr­žnju u nje­mu, na­ro­či­to u cr­no­gor­skoj di­ja­spo­ri, do­sad pre­ko am­ba­sa­de Cr­ne Go­re u Ar­ge­nti­ni, a sa­da evo, i u za­pad­noj Evro­pi – uka­za­li su iz MCP.
A.O.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"