Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS opravdava prijetnje ubistvom * Miodrag Lekić ostaje predsjednik Demosa * Stanišić bombom prijetio Bečiću * Djevojku ucjenjivao erotskim snimcima * DPS opravdava prijetnje ubistvom * Krivica * Prednosti fiskalnog novca
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a :
Nećemo u Vladu, hoćemo nove izbore.

Vic Dana :)

Pita žena doktora šta da jede da bi se porodila.
On kaže:
- Hljeb.
Žena razumjela led i jede, jede ona led, a kad se dijete rodilo, samo je govorilo:
- Dođi bizo, ja se smizo.


Putnički brod prolazi pokraj malog, pustog ostrva usred Tihog okeana, a svi putnici s broda vide na ostrvu čovjeka dugačke brade kako skače, urla i maše iz sve snage.
- Ko je ono na ostrvu? - upita jedan od putnika kapetana.
- Ne znam - kaže kapetan – Ali svake godine kad prolazimo on totalno podivlja...

Pita mali sin oca:
• Tata, kada je Zvijezda poslednji put bila prvak u košarci?
Na to će tata:
• Ne znam, sine, pitaj dedu ili pradedu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-09-12 PORESKA UPRAVA TOKOM SEZONE NAPLATILA 255,6 MILIONA Izdali 753 prekršajna naloga
Na­pla­ta po­re­skih pri­ho­da u av­gu­stu iz­no­si­la je 91,34 mi­li­o­na eura što je za če­ti­ri mi­li­o­na, od­no­sno če­ti­ri pro­cen­ta, iz­nad ostva­re­nja na­pla­te u av­gu­stu pro­šle go­di­ne, sa­op­šti­li su iz Po­re­ske upra­ve (PU). Ova na­pla­ta je i iz­nad pla­na za av­gust od 1,2 mi­li­o­na.
– Na­pla­ta po­re­za na do­da­tu vri­jed­nost u av­gu­stu je iz­no­si­la 24,6 mi­li­o­na, dok je na­pla­ta po­re­za i do­pri­no­sa na lič­na pri­ma­nja za­po­sle­nih iz­no­si­la sko­ro 58 mi­li­o­na – pi­še u sa­op­šte­nju PU.
Ka­ko su na­ve­li, si­ner­gij­ski na­po­ri svih slu­žbi PU, a na­ro­či­to po­re­ske in­spek­ci­je, ko­ja je pra­ti­la rad pri­vred­nih su­bje­ka­ta na te­re­nu, uti­ca­li su na na­pla­tu po­re­skih pri­ho­da to­kom ljet­nje se­zo­ne, pa je ukup­na na­pla­ta u pe­ri­o­du jun – av­gust iz­no­si­la 255,6 mi­li­o­na, što je za 14 mi­li­o­na u od­no­su na pro­šlu go­di­nu i se­dam mi­li­o­na iz­nad pla­na na­pla­te.
Ka­da su u pi­ta­nju efek­ti in­spek­cij­skog nad­zo­ra, na­ve­li su da je po­re­ska in­spek­ci­ja u to­ku se­zo­ne iz­vr­ši­la 3.754 pro­vje­re re­gu­lar­no­sti po­slo­va­nja po­re­skih ob­ve­zni­ka, te da su zbog utvr­đe­nih ne­pra­vi­lo­sti iz­da­ta 753 pre­kr­šaj­na na­lo­ga s ukup­nom nov­ča­nom vri­jed­no­šću od 1,76 mi­li­o­na.
– Mje­ra pri­vre­me­ne za­bra­ne oba­vlja­nja dje­lat­no­sti za­tva­ra­njem obje­ka­ta iz­re­če­na je kod 55 po­re­skih ob­ve­zni­ka, od če­ga je 15 iz Ko­to­ra, 13 iz Ul­ci­nja, 12 iz Bu­dve, 9 iz Ba­ra, a po tri iz Her­ceg No­vog i Tiv­ta – pre­ci­zi­ra­li su iz PU.
Oče­ku­ju da će do kra­ja go­di­ne ostva­ri­ti plan na­pla­te od sko­ro 950 mi­li­o­na.
D.M.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"