Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS opravdava prijetnje ubistvom * Miodrag Lekić ostaje predsjednik Demosa * Stanišić bombom prijetio Bečiću * Djevojku ucjenjivao erotskim snimcima * DPS opravdava prijetnje ubistvom * Krivica * Prednosti fiskalnog novca
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a :
Nećemo u Vladu, hoćemo nove izbore.

Vic Dana :)

Pita žena doktora šta da jede da bi se porodila.
On kaže:
- Hljeb.
Žena razumjela led i jede, jede ona led, a kad se dijete rodilo, samo je govorilo:
- Dođi bizo, ja se smizo.


Putnički brod prolazi pokraj malog, pustog ostrva usred Tihog okeana, a svi putnici s broda vide na ostrvu čovjeka dugačke brade kako skače, urla i maše iz sve snage.
- Ko je ono na ostrvu? - upita jedan od putnika kapetana.
- Ne znam - kaže kapetan – Ali svake godine kad prolazimo on totalno podivlja...

Pita mali sin oca:
• Tata, kada je Zvijezda poslednji put bila prvak u košarci?
Na to će tata:
• Ne znam, sine, pitaj dedu ili pradedu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-09-11 BORIS RAONIĆ O POLITIČKOJ SITUACIJI U CRNOJ GORI Država talac neodgovorne elite
Pro­gram­ski di­rek­tor Gra­đan­ske ali­jan­se Bo­ris Ra­o­nić sma­tra da su Cr­noj Go­ri po­treb­ni pred­sjed­nič­ki kan­di­da­ti sa ozbilj­nim pro­gra­mom i lič­no­sti ko­je u kam­pa­nji ne­će iz­la­zi­ti sa obe­ća­nji­ma ko­ja ni­je­su u nad­le­žno­sti pred­sjed­ni­ka. Ra­o­nić is­ti­če da su po­treb­ni kan­di­da­ti ko­ji ne­će ima­ti am­bi­ci­ju da bu­du na po­zi­ci­ji u vi­še man­da­ta ne­go što to Ustav pre­ci­zi­ra.
Pred­stav­nik Gra­đan­ske ali­jan­se u iz­ja­vi za „Dan” na­vo­di da je Cr­na Go­ra ta­lac neo­d­go­vor­nih po­li­tič­kih eli­ta, fo­ku­si­ra­nih na us­ko­par­tij­ske in­te­re­se.
– Vi­še­de­ce­nij­sko vla­da­nje do­ve­lo je do sra­sta­nja jed­ne par­ti­je sa in­sti­tu­ci­ja­ma si­ste­ma, ne­do­stat­ka od­go­vor­no­sti kod jav­nih funk­ci­o­ne­ra i za­po­sta­vlja­nja kre­a­tiv­nih po­ten­ci­ja­la onih ko­ji ni­je­su po­dr­ža­va­o­ci ta­kvih eli­ta – ocje­nju­je Ra­o­nić.
Ka­ko na­gla­ša­va, sa­da je, na­kon for­mal­nog okre­ta­nja Cr­ne Go­re ka Za­pa­du i nje­go­vim vri­jed­no­sti­ma i po­li­tič­koj kul­tu­ri ko­ju ba­šti­ni, za oče­ki­va­ti da se pro­ce­si sa­zri­je­va­nja dru­štva do­dat­no ubr­za­ju, jer je cr­no­gor­sko dru­štvo do­sad bi­lo ta­lac lu­ta­nja.
Me­đu­na­rod­na za­jed­ni­ca vi­še ne­ma raz­lo­ga da to­le­ri­še sve te pro­ble­me ko­ji se ne pre­li­va­ju pre­ko gra­ni­ca Cr­ne Go­re, pa je sa­da po­sled­nji iza­zov ko­ji tre­ba ri­je­ši­ti par­la­men­tar­na kri­za, ko­ja se ma­ni­fe­stu­je ne­do­stat­kom ele­men­tar­ne ko­mu­ni­ka­ci­je ne sa­mo u od­no­si­ma vla­sti i opo­zi­ci­je, već i unu­tar jed­nih i dru­gih – ocje­nju­je Ra­o­nić.
On je ka­zao da je na­ža­lost ov­dje di­ja­log bio in­ci­dent, a ne sva­ko­dnev­ni dio po­li­tič­kog ži­vo­ta, ka­ko je to u sre­đe­nim evrop­skim dru­štvi­ma.
– Ono što je ap­surd­no je­ste to da od ne­do­stat­ka di­ja­lo­ga, iz­gle­da vi­še ko­ri­sti ima vlast ne­go opo­zi­ci­ja ko­ja na nje­mu in­si­sti­ra – uka­zao je Ra­o­nić. M.V.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"