Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ojadili državu za 4,5 miliona, za Mila sve čisto * Nema dogovora sa DPS-om i njegovim satelitima * Čitava partija pristupa Demokratama * Zakon pisali u interesu tajkuna * Djecu učili o pticama * Najljepša na svijetu * Gigant u zalivu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-04-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Drago Musić, trener atletičarke Slađane Perunovi&:
– Što su rezultati naših sportista bolji, to je ministarstvo prema njima gore.

Vic Dana :)

Facebook: Najbolji sam!
Youtube: I ja!
Google: Bez mene ništa!
Internet: Molim!?
Kompjuter: Bez mene nema nikog’ od vas!
Struja: O čemu vi pričate?
Tesla: What?
Teslina mama: Šta?
Teslin deda: Da nije nas, ne bi ni vas bilo!
Adam i Eva: Šta si to rekao?
Bog: Sram vas sve bilo!
Chuck Norris: Ajmo razlaz.

Dođe kompjuteraš u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo ZDENKA POPOVIĆ APELOVALA NA MINISTRA RADA DA SE POŠTUJE PROCEDURA
Ćutanje je kršenje zakona
Popović Ćutanje je kršenje zakona Sve veći broj majki ukazuje Demokratama da Ministarstvo rada i socijalnog staranja nije donijelo rješenje po njihovoj žalbi, iako je od dana podnošenja žalbe protekao znatno duži rok od 30 dana, navela je Popovićeva u pismu ministru rada
Ću­ta­nje Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja po­vo­dom žal­bi maj­ki, pod­ni­je­tih na rje­še­nja cen­ta­ra za so­ci­jal­ni rad, ko­ji­ma su im uma­nje­ne na­kna­de, pred­sta­vlja­lo bi gru­bo kr­še­nje za­ko­na i ima­lo za po­sle­di­cu da maj­ke za­šti­tu svo­jih pra­va u da­ljem po­stup­ku ne mo­gu ostva­ri­ti na efi­ka­san na­čin, oci­je­ni­la je pot­pred­sjed­ni­ca De­mo­kra­ta i po­sla­ni­ca te par­ti­je Zden­ka Po­po­vić. Ona je u otvo­re­nom pi­smu mi­ni­stru ra­da Ke­ma­lu Pu­ri­ši­ću uka­za­la da je do­sta­vlja­nje rje­še­nja mi­ni­star­stva uslov za da­lju sud­sku za­šti­tu pra­va maj­ki u slu­ča­ju ka­da je nji­ho­va žal­ba od­bi­je­na.
– Kod tog mi­ni­star­stva već du­že vri­je­me u to­ku je po­stu­pak od­lu­či­va­nja po žal­ba­ma pod­ne­se­nim pro­tiv rje­še­nja nad­le­žnih cen­ta­ra za so­ci­jal­ni rad, ko­ji­ma je maj­ka­ma uma­njen iz­nos do­ži­vot­ne na­kna­de po osno­vu ro­đe­nja tro­je ili vi­še dje­ce, ostva­re­ne pri­mje­nom od­red­bi čla­na 54a i 54b Za­ko­na o so­ci­jal­noj i dječ­joj za­šti­ti. Čla­nom 242 stav 1 Za­ko­na o op­štem uprav­nom po­stup­ku pro­pi­sa­no je da se rje­še­nje po žal­bi mo­ra do­ni­je­ti i do­sta­vi­ti stran­ci što pri­je, a naj­ka­sni­je u ro­ku od 30 da­na od da­na pre­da­je žal­be, ako po­seb­nim za­ko­nom ni­je od­re­đen kra­ći rok. Me­đu­tim, sve ve­ći broj maj­ki uka­zu­je De­mo­kra­ta­ma da Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja ni­je do­ni­je­lo rje­še­nje po nji­ho­voj žal­bi, iako je od da­na pod­no­še­nja žal­be pro­te­kao znat­no du­ži rok od 30 da­na – na­ve­la je Po­po­vi­će­va u pi­smu mi­ni­stru ra­da.
Ona je za­tra­ži­la da De­mo­krat­sku Cr­nu Go­ru, kao par­la­men­tar­nu stran­ku, i jav­nost, oba­vi­je­ste ko­li­ko je mi­ni­star­stvu pod­ne­se­no žal­bi pro­tiv rje­še­nja cen­ta­ra za so­ci­jal­ni rad, ko­ji­ma su uma­nje­ne na­kna­de maj­ka­ma po osno­vu ro­đe­nja tro­je ili vi­še dje­ce.
– Ko­li­ki broj rje­še­nja po pod­ne­se­nim žal­ba­ma je mi­ni­star­stvo do­ni­je­lo u ro­ku od 30 da­na od da­na pre­da­je žal­bi od stra­ne maj­ki? Ko­li­ki broj rje­še­nja po žal­ba­ma maj­ki je mi­ni­star­stvo do­ni­je­lo po is­te­ku ro­ka od 30 da­na od da­na pre­da­je žal­bi? U ko­li­kom bro­ju pred­me­ta mi­ni­star­stvo do sa­da ni­je do­ni­je­lo rje­še­nje po pod­ni­je­tim žal­ba­ma maj­ki, a is­te­kao je rok od 30 da­na od da­na pre­da­je žal­bi? Maj­ke, kao stran­ke u po­stup­ku, ima­ju na za­ko­nu za­sno­va­no pra­vo i prav­ni in­te­res da nji­ho­va žal­ba bu­de ri­je­še­na u za­ko­nski pro­pi­sa­nom ro­ku – po­ru­či­la je Po­po­vi­će­va.A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"