Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Državna tajna i lokalni put od 35 miliona * Kriza ozbiljna, premijer neozbiljan * Za psovanje Mila i države kažnjeni 2.400 eura * Smijenjen pošto je dobio policiju na sudu * Državna tajna i lokalni put od 35 miliona * Crveni alarm u Bijeloj kući * Mi želimo mir, a Rusi da vam otruju region
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Marko Milačić, lider pokreta Otpor beznađu:
– Pozvao sam Belog i njegovu družinu da dođu u Crnu Goru. Biće lijepo vidjeti nešto „belo”, a da nije kokain za drugove na vlasti, da uđe preko naše granice.

Vic Dana :)

Upoznavaju Hrista Stoičkova sa jednom plavušom i slavni fudbaler se predstavlja:
- Hristo Stoičkov.
- Vaistinu Stoičkov, odgovori plavuša.


Sjede Julije Cezar i Vendi i nailazi Viki. Kaže Cezar: - Vendi, vidi Viki!


Doktor se posle pregleda obraća jednom pacijentu:
- Vama je potreban savršeni mir. Prepisaću vam ove tablete za smirenje. Tri puta dnevno ih dajte svojoj ženi!
Kupio Piroćanac ajfon 6, stavio ga u zadnji džep, sjeo i čulo se krrccc!
- Leleeee, daj bože da je kičma – povika Piroćanac.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo OBALA U KRAŠIĆIMA PRETVORENA U GRADILIŠTE
Šut odlažu u more
Otpad odlažu u more Šut odlažu u more
Kra­ši­ći, naj­ve­će vi­kend na­se­lje u Bo­ki na ti­vat­skoj stra­ni po­lu­o­str­va Lu­šti­ca, po­sta­lo je si­no­nim za be­to­ni­ra­nje oba­le. Fo­to­gra­fi­je ko­je su ju­če ob­ja­vlje­ne na dru­štve­nim mre­ža­ma svje­do­če da se šut, ka­me­nje i pi­je­sak sa gra­di­li­šta, ko­je se na­la­zi na sa­moj oba­li, od­la­žu u mo­re, ko­je je u pri­o­bal­nom di­je­lu znat­no za­mu­će­no.
Gra­đe­vin­ske ma­ši­ne sta­ci­o­ni­ra­ne su na sa­moj oba­li mo­ra. Sta­nov­ni­ci Kra­ši­ća po­sled­njih mje­se­ci tr­pe pra­vu tor­tu­ru jer od gra­đe­vin­skih ma­ši­na ne­ma­ju mi­ra. Ka­ko is­ti­ču, in­ve­sti­to­ri se utr­ku­ju u ra­do­vi­ma jer oči­gled­no gra­be da iz­gra­de objek­te do kra­ja pred­vi­đe­nog ro­ka ka­da objek­ti mo­gu po­če­ti da se le­ga­li­zu­ju.
Od 2009. od ka­da je Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma po­če­lo da iz­da­je do­zvo­le za iz­grad­nju stam­be­nih obje­ka­ta na sa­moj obal­noj li­ni­ji, u Kra­ši­ći­ma je ni­klo na de­se­ti­ne pri­vat­nih vi­la i luk­su­znih obje­ka­ta.
In­ve­sti­to­ri su ma­hom bo­ga­ti Ru­si, pod­go­rič­ki bi­zni­sme­ni i po­li­ti­ča­ri me­đu ko­ji­ma su i vi­ce­gu­ver­ner CBCG Ra­do­je Žu­gić i Mi­loš Me­de­ni­ca, sin pred­sjed­ni­ce Vr­hov­nog su­da Ve­sne Me­de­ni­ce. Op­šti­na Ti­vat je ve­za­nih ru­ku jer gra­đe­vin­ske do­zvo­le iz­da­je re­sor­no mi­ni­star­stvo, što je po ocje­ni bo­ke­ških ar­hi­te­ka­ta i pla­ne­ra ogle­da­lo ono­ga što se de­ša­va kad dr­ža­va pre­u­zme na se­be upra­vlja­nje pro­sto­rom.
Ka­ko bi iza­šla za­htje­vi­ma sta­nov­ni­ka, op­šti­na Ti­vat će, ka­ko sa­zna­je­mo u Di­rek­ci­ji za in­ve­sti­ci­je, ure­di­ti pla­žu od oko 300 kva­dra­ta ko­ja će ima­ti pri­laz sa pu­ta i slo­bo­dan pri­stup mo­ru.
Ustav­nom su­du ra­ni­je je pod­ni­jet za­htjev za ocje­nu ustav­no­sti Dr­žav­ne stu­di­je lo­ka­ci­je (DSL) i tra­že­no da se uve­de pri­vre­me­ni mo­ra­to­ri­jum na iz­da­va­nje do­zvo­la i grad­nju na tom pod­ruč­ju.
Pred­stav­ni­ci vi­kend na­se­lja u Kra­ši­ći­ma ne­dav­no su ka­za­li da se pred­stav­ni­ci nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja „pra­ve lu­di“, dok se u me­đu­vre­me­nu na­sta­vlja haj­du­či­ja u tom na­se­lju. U to­ku je pro­je­kat grad­nje še­ta­li­šta, ko­je će ob­u­hva­ti­ti pro­stor od za­pad­nog kra­ja Kra­ši­ća, is­toč­no pre­ma cen­tru tog mje­sta, a oče­ku­je se da bi se sa ra­do­vi­ma mo­glo mo­če­ti na je­sen. Ž.K.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"