Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Dobila finansijsku injekciju od Hitne pomoći * Za državni vrh tenderi ne važe * Brajuško u samici zbog straha od linča * Turiste postrojavali pa ih šamarali * Vatrena stihija odnijela više od 60 života * Moskvi sankcije, Briselu šamar * NATO berićet
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
Nakon ljetnje pauze čeka nas serija lokalnih izbora, koje u praksi nema ko da sprovede niti da kontroliše.

Vic Dana :)

Došli Mujo i Fata na bračno savjetovanje kod psihologa.
Fata se navila kako je Mujo ne voli više kao prije, ne gotivi je, raspričala se naveliko. Doktor iznenada ustane, strastveno poljubi Fatu u usta, počne da je hvata i gnječi na različitim mjestima i sjedne. Fata zanijemila i samo gleda.
Doktor se okrena Muju i kaže: „Vidiš, ovo njoj treba bar tri puta sedmično”.
Kaže Mujo: „Ma, doktore, mogu ja nju dovest ponedjeljkom i srijedom ali, vala, petkom ne mogu, igram fudbal sa jaranima”.


- Stariji čovjek, gluv na desno uvo traži ženu gluvu na lijevo uvo radi poznatstva i dobrog razumijevanja!
- Šifra: Dolby Surround!


- Uciteljica pita Pericu: koliko je dva i dva, a Perica kao iz topa odgovara četiri.
Na to će učiteljica: sjedni, pet.
Perica: Aaaaaaa, da, da pet!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo POSLANIK DEMOKRATA VALENTINA MINIĆ OPTUŽUJE VESNU MIRANOVIĆ Vrijeđa ljekare
Po­sla­nik De­mo­kra­ta Va­len­ti­na Mi­nić op­tu­ži­la je di­rek­to­ri­cu Di­rek­to­ra­ta za kon­tro­lu kva­li­te­ta zdrav­stve­ne za­šti­te i ljud­skih re­sur­sa u Mi­ni­star­stvu zdra­vlja, Ve­snu Mi­ra­no­vić, da ši­ri ne­i­sti­ne.
– Osim što vri­je­đa­te lje­ka­re u te­le­vi­zij­skim emi­si­ja­ma, kon­kret­no – ra­di­o­lo­ge, i svo­jim ne­u­spje­šnim po­ku­ša­ji­ma že­li­te dis­kre­di­to­va­ti svo­je ko­le­ge do­vo­de­ći nji­hov po­sve­ćen rad u kon­tekst ko­rup­ci­je,ba­vi­te se i ob­ma­nom gra­đa­na. Vi bi­ste, kao di­rek­to­ri­ca Di­rek­to­ra­ta za kon­tro­lu kva­li­te­ta zdrav­stve­ne za­šti­te i ljud­skih re­sur­sa, za­i­sta mo­ra­li da kon­tro­li­še­te sa­dr­ži­nu svo­jih iz­ja­va, pa iz­broj­te do šest pri­je ne­go što da­te sle­de­ću. Im­pre­siv­no je ka­ko „ka­drov­sku mo­guć­nost” sta­vlja­te u kon­tekst
„ka­drov­ske ne­mo­guć­no­sti”! Ne­mo­gu­će je bi­ra­ti spe­ci­ja­li­stu, uko­li­ko usta­no­va na se­kun­dar­nom ili ter­ci­jar­nom ni­vou ne­ma ni­jed­nog spe­ci­ja­li­stu iz obla­sti ko­ja je pa­ci­jen­tu po­treb­na, ili, pak, ima jed­nog, pa pa­ci­jent u tom slu­ča­ju ne­ma mo­guć­nost iz­bo­ra. Ali ako zdrav­stve­na usta­no­va ima dva, tri ili vi­še spe­ci­ja­li­sta iste obla­sti, u tom se slu­ča­ju stva­ra mo­guć­nost iz­bo­ra, te pa­ci­jen­ti ima­ju pra­vo da bi­ra­ju. Sa­da ka­da sam Vam ob­ja­sni­la raz­li­ku iz­me­đu mo­gu­ćeg i ne­mo­gu­ćeg, pre­la­zi­mo na sle­de­ću lek­ci­ju, ili, bo­lje re­ći, stav če­ti­ri iste, spor­ne tač­ke šest, ko­ja ka­že: „pa­ci­jent ima pra­vo da to­kom li­je­če­nja pi­sa­nim pu­tem za­tra­ži pro­mje­nu dok­to­ra me­di­ci­ne i dok­to­ra sto­ma­to­lo­gi­je“. Da li je po­treb­no da Va­ma, ko­le­gi­ni­ce, ob­ja­šnja­vam raz­li­ku iz­me­đu
dok­to­ra me­di­ci­ne i spe­ci­ja­li­ste od­re­đe­ne me­di­cin­ske obla­sti? – na­ve­la je u re­a­go­va­nju Mi­nić. Do­da­la je da Mi­ra­no­vić tu­ma­či za­kon na se­bi svoj­stven na­čin.
– Što se iz­ja­ve di­rek­to­ri­ce Kli­nič­kog cen­tra Zo­ri­ce Ko­va­če­vić ti­če, znam da bi ona vo­lje­la da svi ću­ti­mo, dok Vla­da spro­vo­di ne­za­ko­ni­te eks­pe­ri­men­te nad gra­đa­ni­ma, kao
u pro­te­kle tri de­ce­ni­je, ali De­mo­kra­te ne­ma­ju na­mje­ru da ću­te, te će o svim ne­za­ko­ni­tim rad­nja­ma Vla­de i nje­nih sa­rad­ni­ka bla­go­vre­me­no oba­vje­šta­va­ti jav­nost! Ovim pu­tem, po­zi­vam sve ko­ri­sni­ke zdrav­stve­nih uslu­ga da u ostva­ri­va­nju svo­jih pra­va za­šti­te na­še lje­ka­re ta­ko što će svo­je „oprav­da­ne raz­lo­ge za pri­go­vor” upu­ti­ti na ra­čun Mi­ni­star­stva zdra­vlja, ko­je im je su­zi­lo pra­vo na slo­bo­dan iz­bor, a ne na lju­de ko­ji su de­ce­ni­je pro­ve­li nad knji­ga­ma da bi bri­nu­li o zdra­vlju gra­đa­na – za­klju­či­la je Mi­nić.R.D.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"