Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS opravdava prijetnje ubistvom * Miodrag Lekić ostaje predsjednik Demosa * Stanišić bombom prijetio Bečiću * Djevojku ucjenjivao erotskim snimcima * DPS opravdava prijetnje ubistvom * Krivica * Prednosti fiskalnog novca
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a :
Nećemo u Vladu, hoćemo nove izbore.

Vic Dana :)

Pita žena doktora šta da jede da bi se porodila.
On kaže:
- Hljeb.
Žena razumjela led i jede, jede ona led, a kad se dijete rodilo, samo je govorilo:
- Dođi bizo, ja se smizo.


Putnički brod prolazi pokraj malog, pustog ostrva usred Tihog okeana, a svi putnici s broda vide na ostrvu čovjeka dugačke brade kako skače, urla i maše iz sve snage.
- Ko je ono na ostrvu? - upita jedan od putnika kapetana.
- Ne znam - kaže kapetan – Ali svake godine kad prolazimo on totalno podivlja...

Pita mali sin oca:
• Tata, kada je Zvijezda poslednji put bila prvak u košarci?
Na to će tata:
• Ne znam, sine, pitaj dedu ili pradedu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo OPŠTINA ULCINJ SE ŽALILA NA PRVOSTEPENU PRESUDU U SLUČAJU „K1“ Sporna šteta
Advo­ka­ti Op­šti­ne Ul­cinj pre­da­li su Ape­la­ci­o­nom su­du žal­bu na pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du u slu­ča­ju po­zna­tom kao „K1”. Pri­vred­ni sud u Pod­go­ri­ci je pre­su­dom od 20. ju­la ove go­di­ne oba­ve­zao Op­šti­nu Ul­cinj da pred­u­ze­ću DOO Re­kre­a­turs iz Bu­dve, za sru­še­ne objek­te u na­se­lju K1, is­pla­ti iz­nos od 5,55 mi­li­o­na eura sa ka­ma­tom od 20. april 2012. go­di­ne i tro­ško­vi­ma po­stup­ka, što ukup­no iz­no­si oko osam mi­li­o­na eura.
Pu­no­moć­nik Op­šti­ne Ul­cinj Stan­ko Ma­rić uvje­ren je da će Ape­la­ci­o­ni sud, po či­jim na­lo­zi­ma za utvr­đe­nje spor­nih či­nje­ni­ca, pr­vo­ste­pe­ni sud ni­je po­stu­pio, kao i vi­še pu­ta do sa­da, uki­nu­ti pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du kao ne­za­ko­ni­tu i od­bi­ti tu­žbe­ni za­htjev.
– Tu­ži­lac u po­stup­ku, ko­ji tra­je 33 go­di­ne, ni­je do­ka­zao da je bio vla­snik spor­nih obje­ka­ta, ni­ti je do­ka­zao da li je i ko­li­ko sred­sta­va ulo­žio u grad­nju spor­nih obje­ka­ta, ta­ko da ni do da­nas ni­je utvr­đe­no po­sto­ja­nje i vi­si­na even­tu­al­ne stvar­ne šte­te – ka­zao je Mi­lić por­ta­lu Ul-in­fo.
Iz Op­šti­ne su ra­ni­je sa­op­šti­li da je sko­ro do­ve­den do kra­ja po­ku­šaj neo­vla­šće­nih li­ca ko­ja su ne­za­ko­ni­tim i ko­rup­tiv­nim rad­nja­ma pri­svo­ji­la i pri­va­ti­zo­va­la ta­da­šnje pred­u­ze­će SIZ za od­mor i re­kre­a­ci­ju rad­ni­ka Kosova.
– To­kom ci­je­log po­stup­ka Op­šti­na Ul­cinj je uka­zi­va­la na sve ne­za­ko­ni­to­sti ko­je su pra­ti­le pro­ce­du­ru tran­sfor­ma­ci­je, pri­va­ti­za­ci­je i pro­mje­nu sje­di­šta i vla­sni­štva na­ve­de­nog pred­u­ze­ća. Me­đu­tim, Pri­vred­ni sud oči­to ni­je uspio da ot­kri­je ovaj per­fid­no i na or­ga­ni­zo­van na­čin iz­ve­de­ni zlo­čin – sma­tra­ju u Op­šti­ni Ul­cinj. Po­zva­li su nad­le­žne or­ga­ne da se uklju­če u po­stu­pak, ka­ko se ne bi de­si­lo da pre­su­da po­sta­ne pra­vo­sna­žna na šte­tu Op­šti­ne Ul­cinj.
– Uko­li­ko se to de­si, do­ći će do vi­še­go­di­šnjeg sve­o­bu­hvat­nog ko­lap­sa i za­sto­ja u ra­du or­ga­na Op­šti­ne i jav­nih pred­u­ze­ća, i da­le­ko­se­žnih po­sle­di­ca po pra­va gra­đa­na i pri­vred­nih su­bje­ka­ta u Ul­ci­nju – po­ru­če­no je iz lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve.M.K.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"