Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS opravdava prijetnje ubistvom * Miodrag Lekić ostaje predsjednik Demosa * Stanišić bombom prijetio Bečiću * Djevojku ucjenjivao erotskim snimcima * DPS opravdava prijetnje ubistvom * Krivica * Prednosti fiskalnog novca
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a :
Nećemo u Vladu, hoćemo nove izbore.

Vic Dana :)

Pita žena doktora šta da jede da bi se porodila.
On kaže:
- Hljeb.
Žena razumjela led i jede, jede ona led, a kad se dijete rodilo, samo je govorilo:
- Dođi bizo, ja se smizo.


Putnički brod prolazi pokraj malog, pustog ostrva usred Tihog okeana, a svi putnici s broda vide na ostrvu čovjeka dugačke brade kako skače, urla i maše iz sve snage.
- Ko je ono na ostrvu? - upita jedan od putnika kapetana.
- Ne znam - kaže kapetan – Ali svake godine kad prolazimo on totalno podivlja...

Pita mali sin oca:
• Tata, kada je Zvijezda poslednji put bila prvak u košarci?
Na to će tata:
• Ne znam, sine, pitaj dedu ili pradedu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo INSPEKTORI PRATILI PRIMJENU ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA Obavili 52.000 kontrola
Od ju­na 2016. do ju­la ove go­di­ne Upra­va za in­spek­cij­ske po­slo­ve oba­vi­la je pre­ko 52.000 in­spek­cij­skih pre­gle­da po osno­vu Za­ko­na o za­šti­ti po­tro­ša­ča i dru­gih aka­ta ko­ji sa­dr­že te od­red­be, kon­sta­to­va­no je u iz­vje­šta­ju o re­a­li­za­ci­ji na­ci­o­nal­nog pro­gra­ma za­šti­te po­tro­ša­ča. Tr­ži­šna in­spek­ci­ja oba­vi­la je oko 9.000 in­spek­cij­skih pre­gle­da i utvr­di­la 2.570 ne­pra­vil­no­sti.
– Od to­ga se naj­ve­ći broj od­no­sio na is­ti­ca­nje ci­je­na za po­nu­đe­ne pro­iz­vo­de, ra­ču­ne, oba­vje­šte­nje o ro­bi, sa­o­bra­znost pro­iz­vo­da, zlo­u­po­tre­bu iz­ra­za ga­ran­ci­ja i ga­rant­ni list, po­nu­de po­prav­ke ili odr­ža­va­nja pro­iz­vo­da, do­stup­nost re­zer­vnih dje­lo­va i ser­vis, do­ku­men­ta­ci­ju ko­ja pra­ti ro­bu, po­seb­ne uslo­ve pro­da­je, pro­daj­ne po­god­no­sti i pri­go­vo­re po osno­vu re­kla­ma­ci­je pro­iz­vo­da – pre­ci­zi­ra­no je iz Mi­ni­star­stva eko­no­mi­je.
Tu­ri­stič­ka in­spek­ci­ja je u 4.770 pre­gle­da utvr­di­la 905 ne­pra­vil­no­sti. Ter­mo­e­ner­get­ska in­spek­ci­ja u 17 pre­gle­da sa aspek­ta za­šti­te po­tro­ša­ča ni­je utvr­di­la ne­pra­vil­no­sti, dok je zdrav­stve­no-sa­ni­tar­na in­spek­ci­ja oba­vi­la 323 pre­gle­da i utvr­di­la 218 ne­pra­vil­no­sti.
– U okvi­ru in­for­ma­ci­o­nog si­ste­ma za za­šti­tu po­tro­ša­ča www.po­tro­sac.me, Upra­va je iz­vje­štaj­nom pe­ri­o­du pri­mi­la 702 žal­be po­tro­ša­ča, od če­ga je njih 450 bi­lo upu­će­no tr­ži­šnoj, tu­ri­stič­koj, ter­mo-ener­get­skog i zdrav­stve­no-sa­ni­tar­noj in­spek­ci­ji – pi­še u iz­vje­šta­ju.
A.O.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"