Dnevna ¹tampa Marketing Redakcija Kontakt
* * * * * *
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-10-2014

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Rijeè Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Vraća se Perica kući i kaže mami:
- Mama, dobio sam pet iz srpski!
- A majka ga upita:
- Na šta sine?
- Na padeži.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2017-10-10 FIRMA RADOSAVA LJEKOVIA ODLINO POSLOVALA NAKON PROTESTA 2015. GODINE
Komandant SAJ-a zaradio 219 hiljada
Ljekovi Komandant SAJ-a zaradio 219 hiljada Kompanija „Krupac Mont”, u kojoj 50 odsto vlasnitva ima suspendovani komandant SAJ-a Radosav Ljekovi, u proloj godini ostvarila je nerasporeenu dobit od 219.731 euro. Ta Ljekovieva firma godinama unazad biljeila je samo gubitke u poslovanju, to je promijenjeno nakon protesta u oktobru 2015. godine
Kompanija suspendovanog komandanta Specijalne antiteroristike jedinice (SAJ) Radosava Ljekovia ostvarila je u proloj godini nerasporeenu dobit od 219.731 euro. Radi se o nikikoj firmi „Krupac Mont”, u kojoj Ljekovi ima 50 odsto vlasnitva. To se moe vidjeti u finansijskom izvjetaju te kompanije za prolu godinu, dostavljenom Poreskoj upravi, a u koji je uvid imala Mrea za istraivanje organizovanog kriminala i korupcije Lupa.
Interesantno je da je Ljekovieva firma godinama unazad biljeila samo gubitke u poslovanju, to je promijenjeno nakon graanskih protesta odranih 24. oktobra 2015. godine.
Ljekovi je osuen na pet mjeseci zatvora jer je prikrivao pripadnike njegove elitne policijske jedinice, koji su brutalno tukli graane nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta (DF). Ljekovi se skoro 20 dana nalazi na izdravanju zatvorske kazne u Zavodu za izvrenje krivinih sankcija (ZIKS) u Spuu.
U finansijskom izvjetaju njegove kompanije za 2014. godinu pie da nema nerasporeene dobiti i da su te godine ostvarili gubitak od 87.248 eura. Godinu ranije gubitak je bio neto manji – 74.506 eura. I u godini protesta 2015. situacija sa poslovanjem nije se mijenjala nabolje, gubitak se uveavao i dostigao 122.071 euro.
Tek 2016. godine, dok je uveliko trajala istraga protiv Ljekovia i sajovaca koji su prebijali graane, poslovanje firme „Krupac Mont” drastino se promijenilo nabolje. Te godine ostvarena je po prvi put „nerasporeena dobit“ od 219.731 euro, dok je upisan i gubitak od 127.077 eura. Moe se zakljuiti da je uveanje poslovnog gubitka u proloj godini znatno manje nego u godinama koje su prethodile.
Interesantno je da je u proloj godini kompanija „Krupac Mont” uveala i ukupnu aktivu i kapital. Ukupna aktiva uveana je za 174.226 eura u odnosu na 2015. godinu, dok je kapital iz minusa narastao, za isti vremenski period, na iznos od 196.854 eura.
Nekada dravno preduzee „Onogot“ u steaju 2010. godine prodalo je nepokretnu imovinu, turistiki kompleks (zemlju i restoran) na obali nikikog jezera Krupac firmi „Krupac Mont“ za 329.600 eura. U vrijeme prodaje imovine neto knjigovodstvena vrijednost zemlje i restorana procijenjena je na 463.220 eura. To znai da je Ljekovieva kompanija te nekretnine kupila 30 odsto jeftinije.
Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), „Krupac Mont“ je u avgustu 2008. godine osnovao Ljekoviev poslovni partner Radovan Markovi. Suspendovani komandant SAJ-a je u avgustu 2011. godine postao vlasnik 50 odsto dijela te firme.
Tokom krivinog postupka protiv Ljekovia, tuilatvo je utvrdilo da je sainio zajedniki izvjetaj o upotrebi sredstava prinude sa jo 54 pripadnika SAJ-a, nakon protesta DF-a, i time svjesno prekrio propise i od javnosti sakrio imena specijalaca koji su muili, tukli i zlostavljali graane nakon razbijanja protesta. Utvreno je da su sajovci na trima razliitim lokacijama tukli Milorada Mija Martinovia, Branimira Vukevia, Andriju Raia, Momila Baranina, Marka Rakoevia i Darka epanovia.Vl. OTAEVI


Ne mari za zakon

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), od 2011. godine nema promjene u vlasnikoj strukturi firme „Krupac Mont”. Radosav Ljekovi i Radovan Markovi dijele vlasnitvo nad tom kompanijom. „Dan“ je krajem avgusta ove godine pisao da Ljekovi kri Zakon o spreavanju korupcije, jer nije prenio pravo vlasnitva i upravljanja na neku drugu osobu, koja nije javni funkcioner kao on.
Prema Zakonu o spreavanju korupcije, lice koje je vlasnik, odnosno osniva privrednog drutva, ustanove ili drugog pravnog lica, duno je da u roku od 30 dana od dana izbora, postavljanja ili imenovanja na javnu funkciju prenese svoja upravljaka prava u tim subjektima na drugo pravno ili fiziko lice. Za takav prekraj predviena je kazna od 500 do 2.000 eura.
  • Drustvo
    Ranije - Drustvo

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"