Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Dobila finansijsku injekciju od Hitne pomoći * Za državni vrh tenderi ne važe * Brajuško u samici zbog straha od linča * Turiste postrojavali pa ih šamarali * Vatrena stihija odnijela više od 60 života * Moskvi sankcije, Briselu šamar * NATO berićet
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
Nakon ljetnje pauze čeka nas serija lokalnih izbora, koje u praksi nema ko da sprovede niti da kontroliše.

Vic Dana :)

Došli Mujo i Fata na bračno savjetovanje kod psihologa.
Fata se navila kako je Mujo ne voli više kao prije, ne gotivi je, raspričala se naveliko. Doktor iznenada ustane, strastveno poljubi Fatu u usta, počne da je hvata i gnječi na različitim mjestima i sjedne. Fata zanijemila i samo gleda.
Doktor se okrena Muju i kaže: „Vidiš, ovo njoj treba bar tri puta sedmično”.
Kaže Mujo: „Ma, doktore, mogu ja nju dovest ponedjeljkom i srijedom ali, vala, petkom ne mogu, igram fudbal sa jaranima”.


- Stariji čovjek, gluv na desno uvo traži ženu gluvu na lijevo uvo radi poznatstva i dobrog razumijevanja!
- Šifra: Dolby Surround!


- Uciteljica pita Pericu: koliko je dva i dva, a Perica kao iz topa odgovara četiri.
Na to će učiteljica: sjedni, pet.
Perica: Aaaaaaa, da, da pet!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija IZGORELA DVA OBJEKTA ŠUMARSKOG PREDUZEĆA
Dio imovine otišao u dim
Dio imovine otišao u dim
Dva objek­ta ne­ka­da­šnjeg Šu­mar­skog pred­u­ze­ća AD Plje­vlja u plje­valj­skom se­lu Bo­bo­vo, po­vr­ši­ne 400 me­ta­ra kva­drat­nih, iz­go­re­la su u po­ža­ru pro­te­kle sed­mi­ce. Ka­ko „Dan” sa­zna­je, po­žar je pr­vo iz­bio u ve­ćem objek­tu, po­vr­ši­ne 300 me­ta­ra kva­drat­nih, a po­tom se pro­ši­rio i na ma­nji obje­kat, či­ja je po­vr­ši­na 100 kva­dra­ta. Po­žar je iz­bio oko po­no­ći, na­kon če­ga su oba­vi­je­šte­ni pri­pad­ni­ci plje­valj­ske Slu­žbe za za­šti­tu i spa­sa­va­nje, ko­ji su po iz­la­sku na li­ce mje­sta uspje­li da spri­je­če da se po­žar ne pro­ši­ri na obli­žnje objek­te, od­no­sno se­o­sku am­bu­lan­tu, pro­dav­ni­cu i šu­mar­sku ku­ću.
Šu­mar­sko pred­u­ze­će je od 2007. u ste­ča­ju, a pred­sjed­nik štraj­kač­kog od­bo­ra biv­ših rad­ni­ka Mi­šo La­za­re­vić je pri­je dva da­na u iz­ja­vi za „Dan“ kri­ti­ko­vao ste­čaj­nog uprav­ni­ka Ra­do­ji­cu Gr­bu jer, ka­ko je ka­zao, ne vo­di ra­ču­na o imo­vi­ni pred­u­ze­ća. La­za­re­vić je op­tu­žio Gr­bu da je uki­nuo stra­žar­sku slu­žbu i da je imo­vi­na u objek­ti­ma u Bo­bo­vu, Vru­lji, Ko­sa­ni­ci, Bu­ri­ći­ma i Vr­bi osta­la ne­za­šti­će­na. On je po­ru­čio da rad­ni­ci oče­ku­ju da se od pro­da­je imo­vi­ne pre­ma nji­ma iz­mi­re za­o­sta­le oba­ve­ze ko­je pre­la­ze 300 hi­lja­da eura.
– Si­gu­ran sam da će ste­čaj­ni uprav­nik za po­žar sa­zna­ti iz me­di­ja, a to do­ka­zu­je da sam bio u pra­vu ka­da sam tvr­dio da imo­vi­na mo­ra da se za­šti­ti – ka­zao je La­za­re­vić.
Iz­go­re­li objek­ti ni­je­su bi­li pri­klju­če­ni na elek­tro­mre­žu, a uzro­ke iz­bi­ja­nja po­ža­ra utvr­di­će is­tra­ga. To­kom ju­če­ra­šnjeg da­na ni­je­smo uspje­li da stu­pi­mo u kon­takt sa Gr­bom.
Mje­šta­ni Bo­bo­va tvr­de da su objek­ti pri­je iz­bi­ja­nja po­ža­ra bi­li opljač­ka­ni, te da im je sum­nji­vo zbog če­ga je iz­bio po­žar.
Šu­mar­sko pred­u­ze­će AD Plje­vlja osno­va­no je 2002. go­di­ne. U pr­vim go­di­na­ma je ra­di­lo uspje­šno da bi već 2004. pred­u­ze­će oti­šlo u ste­čaj, ko­ji je tra­jao do 2006. go­di­ne. Ma­lo po iz­la­sku pred­u­ze­ća iz ste­ča­ja, 2007. go­di­ne do­šlo je do štraj­ka za­po­sle­nih, na­kon če­ga je usli­je­dio no­vi ste­čaj.
Za 54 za­po­sle­na rad­ni­ka u do­go­vo­ru sa Vla­dom is­pla­će­no je po 8,5 hi­lja­da eura, ali im ni­je iz­mi­ren kom­ple­tan dug po osno­vu po­tra­ži­va­nja iz rad­nog od­no­sa.
B. Je.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"