Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Majke krenule u generalno spremanje * Da je imao volje, imao je i načina * U januaru ove godine dogovarali terorizam od prošle godine * Fabris ima šest primanja i tri stana * Majke krenule u generalno spremanje * Aplauzi i ovacije za„Biser Bojane” * Muzički spektakl u Beogradu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-02-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JANKO VUČINIĆ, predsjednik Radničke partije:
Đukanoviću, ako pokušaš da hapsiš narod, proći ćeš kao Čaušesku.

Vic Dana :)

Vozi Mujo kamion kroz Sloveniju. Piči on tako kad odjednom ga zaustavi policajac. Kaže policajac:
- Drug, migalec vam ne dela!
Izađe Mujo van i gleda okolo i čudi se. Policajac ga spopao:
- Drug, pogledajte, migalec vam ne dela!
Mujo gleda okolo sav u čudu. Opet će policajac:
- Migalec vam ne dela!
Kad Mujo odjednom:
- Ma pusti migalec, gledam gdje mi je prikolica!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika VLADIMIR ROGANOVIĆ TUŽIO MINISTARSTVO PRAVDE Za neosnovano hapšenje traži 250.000
Vla­di­mir Ro­ga­no­vić iz Her­ceg No­vog tu­žio je dr­ža­vu Cr­nu Go­ru zbog neo­sno­va­nog hap­še­nja. Za če­ti­ri go­di­ne pro­ve­de­ne u pri­tvo­ru zbog ubi­stva, za ko­je je Ro­ga­no­vić ka­sni­je pra­vo­sna­žno oslo­bo­đen, od Mi­ni­star­stva prav­de tra­ži na­kna­du šte­te u iz­no­su od 250.000 eura.
Ro­ga­no­vić je sa bra­tom Du­škom i Dra­že­nom Ča­đe­no­vi­ćem bio op­tu­žen za ubi­stvo Be­o­gra­đa­ni­na Mar­ka Ve­sni­ća, vo­đe na­vi­ja­ča „de­li­ja”, ra­nja­va­nja nje­go­vog ku­ma Iva­na Mar­ko­vi­ća. Ape­la­ci­o­ni sud 2014. go­di­ne po­tvr­dio je pr­vo­ste­pe­ne oslo­ba­đa­ju­će pre­su­de Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci Vla­di­mi­ru Ro­ga­no­vi­ću i Ča­đe­no­vi­ću, ko­ji su se te­re­ti­li da su za­jed­no sa Du­škom Ro­ga­no­vi­ćem ubi­li Ve­sni­ća.
Spor zbog na­kna­de šte­te za neo­sno­va­no hap­še­nje vo­di se u pod­go­rič­kom Osnov­nom su­du pred su­di­jom Mi­le­nom Ma­to­vić.
Du­šku Ro­ga­no­vi­ću, ko­ji je pr­vo­ste­pe­nom pre­su­dom osu­đen na 12 go­di­na za­tvo­ra za ubi­stvo vo­đe na­vi­ja­ča „de­li­ja” i ra­nja­va­nja Mar­ko­vi­ća, od­lu­kom Ape­la­ci­o­nog su­da za­tvor­ska ka­zna je sma­nje­na na osam go­di­na.
Pre­ma op­tu­žni­ci, Ro­ga­no­vi­ći i Ča­đe­no­vić te­re­ti­li su se da su 24. ju­la 2009., po pret­hod­nom do­go­vo­ru, ubi­li Ve­sni­ća i ra­ni­li Mar­ko­vi­ća u bli­zi­ni Omla­din­skog par­ka u Iga­lu.
Na­kon što su na­pu­sti­li di­sko­te­ku „Ka­za” na­pa­li su Ve­sni­ća, ko­ji je sje­dio na klu­pi, ta­ko što su mu Vla­di­mir Ro­ga­no­vić i Ča­đe­no­vić no­žem za­da­li udar­ce u li­je­vu po­dlak­ti­cu i nat­ko­lje­ni­cu.
Du­ško Ro­ga­no­vić je pre­ma Ve­sni­ću is­pa­lio dva hi­ca, od ko­jih su ga dva po­go­di­la u tr­buh, te pro­stre­li­nu de­sne pot­ko­lje­ni­ce i de­snog ko­lje­na, dok su dva hi­ca po­go­di­la Mar­ko­vi­ća.
– Presudom Apelacionog suda Crne Gore iz okotobra 2014. godine, odbijena je kao neosnovana žalba Višeg državnog tužioca u Podgorici i potvrđena presuda Višeg suda u Podgorici od marta te godine u dijelu kojom su optuženi Duško Roganović i Goran Vlaović oglašeni krivim, kao i u dijelu iste presude kojim su optuženi Vladimir Roganović i Dražen Čađenović oslobođeni od optužbe. Takođe, uvažene su žalbe branilaca optuženih u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, i u tom dijelu preinačena provostepena presuda tako što je optuženi Duško Roganović, zbog krivičnog djela teško ubistvo osuđen na kaznu zatvora od osam godina, dok je optuženom Vlaoviću, zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela izrečena uslovna osuda, kojom mu se uzima kao utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno određuje da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi za vrijeme od tri godine dana ne učini neko novo krivično djelo”, saopšteno je tada iz Apelacionog suda.M.V.P.


Privođen zbog pištolja

Roganović je u decembru 2015. godine privođen kada su službenici hercegnovske policije kod njega pronašli poluautomatski pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Pretres stana obavljen je po nalogu sudije. Pronađeni su i oduzeti poluatomatski pištolj „glok” kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 13 komada municije istog kalibra bez oružnog lista, koje je ovo lice držalo za pojasom, kao i jedan elektrošoker. Takođe, pretresom vozila „VMW X6” pronađena su i radi provjere oduzeta tri mobilna telefona i četiri SIM kartice, navodi se u saopštenju policije.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"