Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ODLUKA APELACIONOG SUDA CRNE GORE Radoviću i drugovima još dva mjeseca pritvora
Od­lu­kom Ape­la­ci­o­nog su­da Ba­ra­nin Sr­đan Jo­ve­tić (26) i Pod­go­ri­ča­ni Alek­san­dar Mi­lo­še­vić (25) i Ni­ko­la Ra­do­vić (27) osta­će još dva mje­se­ca u pri­tvo­ru, zbog osno­va­ne sum­nje da su po­či­ni­li kri­vič­na dje­la neo­vla­šće­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje i sta­vlja­nje u pr­o­met opoj­nih dr­o­ga i stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. Nji­ma je sud pro­du­žio pri­tvor zbog opa­sno­sti od bjek­stva, uti­ca­ja na svjedoke, po­na­vlja­nja dje­la, kao i te­ži­ne dje­la za ko­je se te­re­te.
U rje­še­nju Ape­la­ci­o­nog su­da na­ve­de­no je da okrivljenima pri­je­ti vi­so­ka ka­zna za­tvo­ra zbog če­ga po­sto­ji opa­snost da će, uko­li­ko im pri­tvor bu­de uki­nut po­bje­ći. Ta­ko­đe, po­što se sum­nji­če da su sa ne­i­den­ti­fi­ko­va­nim li­ci­ma za ko­jim po­li­ci­ja tra­ga pro­da­va­li dro­gu iz Sr­bi­je, po­sto­ji opa­snost i da će uti­ca­ti na te sa­rad­ni­ke, te da će od njih tra­ži­ti po­moć ka­ko u skri­va­nju, ta­ko i u po­stup­ku ko­ji se vo­di pro­tiv njih.
Me­đu osum­nji­če­ni­ma ko­ji su uhap­še­ni pri­je mje­sec da­na je i Ni­ko­la Ra­do­vić, sin Bla­go­te Ba­će Ra­do­vi­ća, vla­sni­ka Ze­ta­grad­nje. Oni su li­še­ni slo­bo­de u ak­ci­ji po­li­ci­je Sr­bi­je i Cr­ne Go­re pod kod­nim na­zi­vom „Tor­ni”. Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pod­ni­je­li kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv pet li­ca, zbog osno­va­ne sum­nje da su po­či­ni­la kri­vič­na dje­la stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je i neo­vla­šće­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje i sta­vlja­nje u pro­met opoj­nih dro­ga.  Od ovih pet li­ca, slo­bo­de je li­še­no tri, dok je jed­no li­ce uhap­še­no u pret­hod­nom pe­ri­o­du to­kom spro­vo­đe­nja ak­ci­je, a jed­no li­ce se već na­la­zi u za­tvo­ru u dru­goj dr­ža­vi zbog dru­gog kri­vič­nog dje­la.
Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pro­tiv Ta­nje Ra­ič­ko­vić (22) iz Pod­go­ri­ce i Iva­ne Va­ra­jić (26) iz Bu­dve pod­ni­je­li kri­vič­nu pri­ja­vu zbog osno­va­ne sum­nje da su po­či­ni­le kri­vič­no dje­lo stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je.
Osum­nji­če­ni su  kri­jum­ča­ri­li sin­te­tič­ke dro­ge sa područ­ja Sr­bi­je u Cr­nu Go­ru, dro­gu pre­pa­ki­va­li u ma­nja pa­ko­va­nja i sta­vlja­li u tzv. ulič­nu pro­da­ju na te­ri­to­ri­ji na­še ze­mlje.
Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci u Cr­noj Go­ri i Sr­bi­ji su, pred­u­zi­ma­ju­ći za­jed­nič­ke ak­tiv­no­sti iz svo­je nad­le­žno­sti u to­ku tra­ja­nja ak­ci­je „Tor­ni”, u pro­te­klom pe­ri­o­du za­pli­je­ni­li ukup­no 835,75 gra­ma ek­sta­zi­ja, 742,34 gra­ma am­fe­ta­mi­na, oko 7 gra­ma ko­ka­i­na i 687,75 gra­ma ma­ri­hu­a­ne, kao i pi­štolj „M57” ka­li­bra 7,62 mm u ile­gal­nom po­sje­du sa 83 ko­ma­da mu­ni­ci­je istog ka­li­bra i vi­še mo­bil­nih te­le­fo­na sa ak­tiv­nim SIM kar­ti­ca­ma ko­ji su, ka­ko se sum­nja, ko­ri­šće­ni za iz­vr­še­nje ovih kri­vič­nih dje­la.
M.V.P.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"