Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Državna tajna i lokalni put od 35 miliona * Kriza ozbiljna, premijer neozbiljan * Za psovanje Mila i države kažnjeni 2.400 eura * Smijenjen pošto je dobio policiju na sudu * Državna tajna i lokalni put od 35 miliona * Crveni alarm u Bijeloj kući * Mi želimo mir, a Rusi da vam otruju region
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Marko Milačić, lider pokreta Otpor beznađu:
– Pozvao sam Belog i njegovu družinu da dođu u Crnu Goru. Biće lijepo vidjeti nešto „belo”, a da nije kokain za drugove na vlasti, da uđe preko naše granice.

Vic Dana :)

Upoznavaju Hrista Stoičkova sa jednom plavušom i slavni fudbaler se predstavlja:
- Hristo Stoičkov.
- Vaistinu Stoičkov, odgovori plavuša.


Sjede Julije Cezar i Vendi i nailazi Viki. Kaže Cezar: - Vendi, vidi Viki!


Doktor se posle pregleda obraća jednom pacijentu:
- Vama je potreban savršeni mir. Prepisaću vam ove tablete za smirenje. Tri puta dnevno ih dajte svojoj ženi!
Kupio Piroćanac ajfon 6, stavio ga u zadnji džep, sjeo i čulo se krrccc!
- Leleeee, daj bože da je kičma – povika Piroćanac.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OKONČANO SUĐENJE MARKU ŠARANOVIĆU ZA LIKVIDACIJU BUDVANSKOG BIZNISMENA, PRESUDA 9. JUNA
Ubistvo bilo naručeno
Privođenje Šaranovića Ubistvo bilo naručeno
U pod­go­rič­kom Vi­šem su­du ju­če je okon­ča­no su­đe­nje Mar­ku M. Ša­ra­no­vi­ću, op­tu­že­nom da je sa još ne­ko­li­ko ne­po­zna­tih po­či­ni­la­ca ubio Dra­ga­na Be­ći­ro­vi­ća 10. apri­la 2011. go­di­ne u na­se­lju Go­lu­bo­vi­na u Bu­dvi. Pred­sjed­nik vi­je­ća su­di­ja Pre­drag Ta­baš pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du će ob­ja­vi­ti 9. ju­na.
Tu­ži­lac Su­za­na Mi­lić ka­za­la je u za­vr­šnoj ri­je­či ­da je do­ka­za­no da je Ša­ra­no­vić po­či­nio kri­vič­no dje­lo te­ško ubi­stvo.
– Ša­ra­no­vi­će­va od­bra­na je neo­sno­va­na i sra­ču­na­ta na iz­bje­ga­va­nje kri­vi­ce. Da je on iz­vr­ši­lac ubi­stva, sa još ne­ko­li­ko ne­po­zna­tih oso­ba, pro­iz­i­la­zi i iz od­bra­ne okri­vlje­nog Mi­la­na Bu­la­to­vi­ća i mje­ra taj­nog nad­zo­ra. Bu­la­to­vić je u is­tra­zi is­pri­čao da ga je Ša­ra­no­vić mje­sec da­na pri­je ubi­stva pi­tao da li ima ne­ko­ga ko je za­in­te­re­so­van da pre­bi­je Be­ći­ro­vi­ća. Bu­la­to­vić je upo­zo­ra­vao Ša­ra­no­vi­ća da se ne ba­vi ti­me. Na dan-dva pri­je ubi­stva, Ša­ra­no­vić je re­kao Bu­la­to­vi­ću da je na­šao ne­ko­ga ko će to da ura­di – re­kla je Mi­li­će­va.
Ka­ko je do­da­la, i mje­re taj­nog nad­zo­ra po­tvr­đu­ju da je Bu­la­to­vi­će­va iz­ja­va isti­ni­ta.
Pre­ma nje­nim ri­je­či­ma, po­red Ša­ra­no­vi­ća, u ubi­stvu je uče­stvo­va­la naj­ma­nje još jed­na oso­ba.
– Tra­so­lo­škim vje­šta­če­njem je utvr­đe­no da je Be­ći­ro­vi­će­va jak­na po­ci­je­pa­na i ra­ši­ve­na, što zna­či da su ga na­pa­le naj­ma­nje dvi­je oso­be i da se on bra­nio. Ša­ra­no­vić je is­pa­lio hi­tac, a Be­ći­ro­vić je ru­kom uhva­tio ci­jev pi­što­lja. Ubi­stvo je iz­vr­še­no na pod­mu­kao na­čin i bi­lo je na­ru­če­no. Ša­ra­no­vić je po­stu­pao po ne­či­jem na­lo­gu. Okri­vlje­ni Bu­la­to­vić je znao da je Ša­ra­no­vić po­či­ni­lac ubi­stva, ali ga ni­je pri­ja­vio – re­kla je Mi­li­će­va.
Advo­kat ošte­će­ne po­ro­di­ce Raj­ko Da­ni­lo­vić ka­zao je da je ne­po­zna­ta oso­ba an­ga­žo­va­la Ša­ra­no­vi­ća da ubi­je Be­ći­ro­vi­ća.
– Da bi spro­veo ovaj plan, Ša­ra­no­vić je tra­žio oso­be ko­je bi mu po­mo­gle u iz­vr­še­nju ovog kri­vič­nog dje­la. To se po­tvr­đu­je is­ka­zom dru­go­op­tu­že­nog Mi­la­na Bu­la­to­vi­ća, ko­me se Ša­ra­no­vić pr­vi obra­tio i tra­žio od nje­ga po­moć za na­pad na Dra­ga­na Be­ći­ro­vi­ća. To je po­tvr­dio i svje­dok Bo­jan Kr­sta­jić. Ša­ra­no­vić je sa za­sad ne­po­zna­tom oso­bom, ili vi­še njih, na­pra­vio za­sje­du Be­ći­ro­vi­ću. Pri­šli su mu, uhav­ti­li ga za ru­ke da ga spri­je­če da bje­ži, a Ša­ra­no­vić ga je na pod­mu­kao na­čin li­šio ži­vo­ta, či­me je po­či­nio te­ško ubi­stvo – re­kao je advo­kat Da­ni­lo­vić.
On je do­dao da je Ša­ra­no­vi­će­vu tvrd­nju da ni­kad ni­je po­sje­do­vao pi­štolj opo­vr­glo svje­do­če­nje nje­go­vog kom­ši­je sa ko­jim je imao su­kob oko ima­nja.
–I op­tu­že­ni Bu­la­to­vić je ka­zao da je Ša­ra­no­vić po­sje­do­vao pi­štolj – pod­sje­tio je Da­ni­lo­vić u za­vr­šnoj ri­je­či.
VJ.D


Za Bu­la­to­vi­ća za­star­je­lo go­nje­nje

Bu­la­to­vi­ćev advo­kat Mar­ko Ra­do­vić pred­lo­žio je su­du da do­ne­se pre­su­du ko­jom se od­bi­ja op­tu­žba pro­tiv nje­go­vog bra­nje­ni­ka za ne­pri­ja­vlji­va­nje kri­vič­nog dje­la ubi­stvo jer je 10. apri­la 2017, od­no­sno šest go­di­na od da­na iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la, na­stu­pi­la ap­so­lut­na za­star­je­lost kri­vič­nog go­nje­nja.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"