Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Državna tajna i lokalni put od 35 miliona * Kriza ozbiljna, premijer neozbiljan * Za psovanje Mila i države kažnjeni 2.400 eura * Smijenjen pošto je dobio policiju na sudu * Državna tajna i lokalni put od 35 miliona * Crveni alarm u Bijeloj kući * Mi želimo mir, a Rusi da vam otruju region
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Marko Milačić, lider pokreta Otpor beznađu:
– Pozvao sam Belog i njegovu družinu da dođu u Crnu Goru. Biće lijepo vidjeti nešto „belo”, a da nije kokain za drugove na vlasti, da uđe preko naše granice.

Vic Dana :)

Upoznavaju Hrista Stoičkova sa jednom plavušom i slavni fudbaler se predstavlja:
- Hristo Stoičkov.
- Vaistinu Stoičkov, odgovori plavuša.


Sjede Julije Cezar i Vendi i nailazi Viki. Kaže Cezar: - Vendi, vidi Viki!


Doktor se posle pregleda obraća jednom pacijentu:
- Vama je potreban savršeni mir. Prepisaću vam ove tablete za smirenje. Tri puta dnevno ih dajte svojoj ženi!
Kupio Piroćanac ajfon 6, stavio ga u zadnji džep, sjeo i čulo se krrccc!
- Leleeee, daj bože da je kičma – povika Piroćanac.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika IVICA STANKOVIĆ TVRDI DA ODLUKA DA SE NE ODREDI PRITVOR ANDRIJI MANDIĆU I MILANU KNEŽEVIĆU NIJE POLITIČKI MOTIVISANA
Ne možemo sve strpati u zatvor
Ne možemo sve strpati u zatvor
Vr­hov­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Ivi­ca Stan­ko­vić sa­op­štio je na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci Od­bo­ra za po­li­tič­ki si­stem, pra­vo­su­đe i upra­vu da nje­go­va od­lu­ka da se ne od­re­di pri­tvor An­dri­ji Man­di­ću i Mi­la­nu Kne­že­vi­ću ni­je po­li­tič­ka mo­ti­vi­sa­na. On je ka­zao da ne da­je mi­šlje­nje o pred­me­tu ko­ji je u to­ku.
– Pri­tvor se pri­mje­nju­je sa­mo kad je neo­p­ho­dan, to je kraj­nja mje­ra. Mo­ja od­lu­ka ni­je ima­la ve­ze s po­li­ti­kom. Ne mo­že­mo sve da str­pa­mo u za­tvor – re­kao je Stan­ko­vić.
On je od­go­vo­rio i na pi­ta­nje po­sla­ni­ka DPS-a Mar­te Šće­pa­no­vić.
– Ko­je su bi­le po­bu­de i mo­ti­vi? Ja bih mo­gao da po­sta­vim kon­tra­pi­ta­nje, a to je ko­je su bi­le po­bu­de i mo­ti­vi za ne­ke is­hi­tre­ne ro­ko­ve ko­ji su se de­si­li u par­la­men­tu – ka­zao je Stan­ko­vić.
Spe­ci­jal­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić po­ja­snio je da na­čin na ko­ji će op­tu­že­ni bi­ti pri­ve­de­ni ne za­vi­si od tu­ži­la­štva, ne­go od po­li­ci­je. On je na­veo da je pro­tiv mje­re sta­vlja­nja li­si­ca osim u iz­u­zet­nim slu­ča­je­vi­ma.
Ka­ko se na­vo­di u iz­vje­šta­ju ko­ji je Ivi­ca Stan­ko­vić ju­če pred­sta­vio na sjed­ni­ci Od­bo­ra za po­li­tič­ki si­stem, pra­vo­su­đe i upra­vu, u dr­žav­nim tu­ži­la­štvi­ma u Cr­noj Go­ri pro­šle go­di­ne je za­klju­če­no 167 spo­ra­zu­ma o pri­zna­nju kri­vi­ce, od če­ga 139 u 13 osnov­nih i dva vi­ša dr­žav­na tu­ži­la­štva, dok je u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu za­klju­če­no 28 spo­ra­zu­ma.
– Pri­mje­nom in­sti­tu­ta od­lo­že­nog kri­vič­nog go­nje­nja, dr­žav­ni tu­ži­o­ci su ri­je­ši­li pred­me­te pro­tiv 591 uči­ni­la­ca, što je 18,45 od­sto od ukup­nog bro­ja od­ba­ča­ja – na­vo­di se u iz­vje­šta­ju.
Na osno­vu spo­ra­zu­ma o pri­zna­nju kri­vi­ce, pre­su­dom nad­le­žnog su­da ri­je­še­ni su pred­me­ti pro­tiv 167 uči­ni­la­ca kri­vič­nih dje­la, od če­ga kod osnov­nih i vi­ših dr­žav­nih tu­ži­la­šta­va 139 spo­ra­zu­ma, a kod Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva 28, zbog te­ških i naj­te­žih kri­vič­nih dje­la ko­rup­ci­je i or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la.
Na­vo­di se da se kva­li­tet, efi­ka­snost i eko­no­mič­nost tu­ži­lač­ke is­tra­ge vred­nu­je tra­ja­njem pret­hod­nog kri­vič­nog po­stup­ka u nad­le­žno­sti dr­žav­nog tu­ži­la­štva, ste­pe­nom po­tvr­đe­nih op­tu­žni­ca na osno­vu re­zul­ta­ta is­tra­ge i glav­nog pre­tre­sa pre­ma vr­sti pre­su­de.
– Tu­ži­lač­ka is­tra­ga, čak i u naj­slo­že­ni­jim pred­me­ti­ma za te­ška kri­vič­na dje­la ko­rup­ci­je i or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la u nad­le­žno­sti Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva, tra­ja­la je u pr­o­sje­ku če­ti­ri mje­se­ca i 21 dan.
U po­stup­ku sud­ske kon­tro­le op­tu­žni­ca iz nad­le­žno­sti dr­žav­nog tu­ži­la­štva pro­tiv 835 li­ca, po­tvr­đe­no je op­tu­žni­ca pro­tiv 813 li­ca, ili 97,37 od­sto – pi­še u iz­vje­šta­ju.
D.Ž.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"