Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
* * * * * *
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-10-2014

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Vraća se Perica kući i kaže mami:
- Mama, dobio sam pet iz srpski!
- A majka ga upita:
- Na šta sine?
- Na padeži.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2017-06-17 ODLOŽENO ISPITIVANJE OPTUŽNICE ZA UBISTVO ĐORĐA BORETE I DRAGANA ZEČEVIĆA
U žrtve ispaljeno četrnaest hitaca
Privođenje Šmanje i Bulatovića U žrtve ispaljeno četrnaest hitaca
Advo­kat Bo­ri­vo­je Đu­ka­no­vić ju­če je pod­ne­skom oba­vi­je­stio Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci da ot­ka­zu­je pu­no­moć­je kli­jen­tu Rat­ku M. Vu­šo­vi­ću, ko­ji se sa još dva li­ca op­tu­žni­com Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva te­re­ti za kri­mi­nal­no udru­ži­va­nje i ubi­stvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića. Iz tog raz­lo­ga, a ra­di obez­bje­đi­va­nja no­vog bra­ni­o­ca, pred­sjed­nik Vi­šeg su­da Bo­ris Sa­vić je za 28. jun od­lo­žio ro­či­šte za pro­vje­ru op­tu­žni­ce
Op­tu­žnim ak­tom Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva ob­u­hva­ćen je i Va­si­li­je Ra­fa­i­lo­vić, srp­ski dr­ža­vlja­nin Mi­ljan Bu­la­to­vić, Ivan Cic­mil iz Bi­je­log Po­lja, na­sta­njen u Bu­dvi, kao i Vla­di­mir Šma­nja.
Okri­vlje­ni Vu­šo­vić i Ra­fa­i­lo­vić su se 7. decembra 2016. go­di­ne, prema navodima optužnice, mo­to­ci­klom od­ve­zli u Be­či­će is­pred lo­ka­la „Tro­fej”, gdje je okri­vlje­ni Ra­fa­i­lo­vić iz auto­mat­ske pu­ške is­pa­lio naj­ma­nje 14 pro­jek­ti­la u prav­cu ošte­će­nih Bo­re­te, Ze­če­vi­ća i Sta­ni­ši­ća, ko­ji su se na­la­zi­li na te­ra­si lo­ka­la, kao i dru­gih li­ca u ka­fi­ću. U puc­nja­vi je li­šio ži­vo­ta Bo­re­tu i Ze­če­vi­ća, dok je Ivu Sta­ni­šiću na­nio te­šku tje­le­snu po­vre­du.
Kao organizatore kriminalne grupe tužilaštvo je okarakterisalo okri­vlje­ne Ra­fa­i­lo­vića i Bulatovića. Oni su planirali izvršenje krivičnih djela, davali uputstva ostalim članvima grupe koje su vrbovali. Vla­di­mir Šma­nja je imao za­da­tak da iz­vr­ša­va uput­stva i na­red­be or­ga­ni­za­to­ra kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, obez­bje­đu­je pro­sto­ri­je za skri­va­nje oruž­ja i pred­me­ta na­mi­je­nje­nih iz­vr­še­nju kri­vič­nih dje­la, da pro­sto­ri­je za skri­va­nje pre­u­re­đu­je ta­ko da dru­ge oso­be ne mo­gu vi­dje­ti šta se u nji­ma na­la­zi. Okri­vlje­ni Rat­ko Vu­šo­vić je tre­ba­lo da iz­vr­ša­va uput­stva i na­red­be or­ga­ni­za­to­ra kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, na­ba­vlja pred­me­te i sred­stva za iz­vr­še­nje kri­vič­nih dje­la, upra­vlja tim sred­stvi­ma – vo­zi­li­ma, mo­to­ci­kli­ma pri­li­kom iz­vr­še­nja kri­vič­nih dje­la i sam iz­vr­ša­va kri­vič­na dje­la.
Okri­vlje­ni Ivan Cic­mil tre­ba­lo je da iz­vr­ša­va uput­stva i na­red­be or­ga­ni­za­to­ra kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, na­ba­vlja i dr­ži oruž­je na­mi­je­nje­no za iz­vr­še­nje kri­vič­nih dje­la i da ga kri­je. Ra­fa­i­lo­vić i Bu­la­to­vić optuženi su za kri­vič­no dje­lo stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, a Šma­nja, Cic­mil i Vu­šo­vić kri­vič­no dje­lo stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je
Okri­vlje­ni Mi­ljan Bu­la­to­vić i Vla­di­mir Šma­nja su pret­hod­no obez­bi­je­di­di pro­stor ga­ra­žno mje­sto na lo­ka­ci­ji Ra­fa­i­lo­vić na­se­lja u su­te­re­nu zgra­de u ko­jem su okri­vlje­ni Va­si­li­je Ra­fa­i­lo­vić i Rat­ko Vu­šo­vić, sa­kri­li mo­tor i dru­ge pred­me­te ko­je su ko­ri­sti­li u iz­vr­še­nju kri­vič­nog dje­la.VJ.D.
  • Hronika
    Ranije - Hronika

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"