Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura REPER MC JUNO NA STARTU OVOGODIŠNJIH DANA FRANKOFONIJE Stihovi spakovani u ritam
Ka­nad­ski re­per i slem pje­snik MC Ju­no na­stu­pio je u Do­de­stu pred, do­du­še, ma­lo­broj­nim lju­bi­te­lji­ma ova­kvog mu­zič­kog i po­e­te­skog iz­ra­za, i ta­ko za­po­čeo ovo­go­di­šnje Da­ne fran­ko­fo­ni­je u Cr­noj Go­ri, ko­je or­ga­ni­zu­je Fran­cu­ski in­sti­tut u na­šoj ze­mlji.
Uz pre­po­zna­tlji­ve tak­to­ve re­pa, uz ko­je oba­ve­zno idu sti­ho­vi ko­ji se iz­go­va­ra­ju u pre­po­zna­ti­vom rit­mu i tak­tu, MC Ju­no nam je de­mon­stri­rao ovu mo­der­nu for­mu, ko­ja je na­sta­la u ame­rič­kim cr­nač­kim ge­to­i­ma po­čet­kom osam­de­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka.
U svo­je slem sti­ho­ve smje­stio je MC Ju­no svi­je sta­vo­ve o po­li­ti­ci, isto­ri­ji, tre­nut­noj si­tu­a­ci­ji u svi­je­tu, ali i osje­ća­nji­ma, lju­bo­vi, ne­trp­njlji­vo­sti...
Ka­nad­ski re­per je dan pri­je kon­cer­ta odr­žao ra­di­o­ni­cu za pod­go­rič­ke gim­na­zi­jal­ce, ko­je je uči­uo vje­šti­na­ma re­pa i slem po­e­zi­je. To­kom ne­ko­li­ko ča­so­va in­ten­ziv­nog dru­že­nja sa mla­dim Pod­go­ri­ča­ni­ma, ko­ji su po­ka­za­li vi­sok ni­vo po­zna­va­nja fran­cu­skog je­zi­ka, ohra­bri­vao ih je da iz­ra­ze gla­sno svo­je sta­vo­ve i učio ka­ko iz­ri­mu­ju u rep fa­zo­nu svo­je sti­ho­ve.
Nje­go­vom pre­da­va­nju pri­su­stvo­va­lo je dva­de­se­tak ti­nej­dže­ra, ko­ji su zna­ti­želj­no slu­ša­li ka­ko MC Ju­no ana­li­zi­ra taj­ne ulič­ne, slem po­e­zi­je, ko­ja je iz­nje­dri­la rep i hip hop.
Da­ni fran­ko­fo­ni­je na­sta­vlja­ju se ve­če­ras, ka­da će u 20 ča­so­va, na Ve­li­koj sce­ni CNP-a pred na­šu pu­bli­ku iza­ći Za­bo sa pra­te­ćom gru­pom i iz­ve­sti scen­sko-mu­zič­ki pro­je­kat pod na­zi­vom „Noć ja­kih vje­tro­va”. Za­bo i nje­ni mu­zič­ki part­ne­ri pri­ča­ju o ono­me što smo do­ži­vje­li. Kom­po­zi­ci­je ove umjet­ni­ce su is­pu­nje­ne hu­ma­no­šću i bo­ja­ma ko­je pro­na­la­zi­mo u dže­zu, arap­sko-an­da­lu­zij­skoj mu­zi­ci, rom­skim pje­sma­ma, ali i kla­sič­nim kom­po­zi­ci­ja­ma.
Po­red Za­bo an­sambl či­ne i An­to­an Bil, Se­sil Ka­ra­su, Elo­di Kejt, Al­fon­sko Bra­vo, Fa­bris Kam­bu­liv, Ari­jan Ka­đe i Me­la Me­me­ri Bo­a­sar.
S.Ć.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"