Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ministar sakrio dvije ženine ambulante * Turiste evakuišu zbog požara * Acov avion prodaju za 1,6 miliona eura * Srpske pisce prevodiće na crnogorski * Izdajnici će polagati račun narodu * Nema otvorenih pitanja s Crnom Gorom * Sit gladnome ne vjeruje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milan Knežević:
Zbog ideala za koje se borim spreman sam i na sto godina robije.

Vic Dana :)

Savjet
Pričaju dva prijatelja.
- Osjećam se loše u poslednje vrijeme, a ne znam kod kog ljekara da odem.
- Pa, idi kod doktora Pavlovića.
On ti je liječio pokojnog Milana, pokojnog Đuru, pokojnu Miru.Putujući trgovac kuca na vrata. Otvara mu klinac sa cigaretom u ustima i čašom viskija u ruci. Trgovac ga upita:
●Zdravo, mališa. Jesu li ti tu mama i tata?
●A šta misliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom U PIPERIMA I TOLOŠIMA
Od požara odbranjeno sedam kuća
Gašenje požara u Tološima Od požara odbranjeno sedam kuća
Se­dam spa­še­nih ku­ća epi­log su ak­ci­je va­tro­ga­sca ko­ji su se juče do 15 časova bo­ri­li sa va­tre­nom sti­hi­jom u Pod­go­ri­ci. Šest ku­ća Sto­ja­no­vi­ća i Bo­žo­vi­ća, ka­ko je sa­op­štio An­dri­ja Ča­đe­no­vić, ko­man­dir Slu­žbe za­šti­te, spa­še­no je u Crn­ci­ma i Lo­pa­ta­ma u Pi­pe­ri­ma.
-U se­li­ma Crn­ci i Lo­pa­te po­žar je ugro­zio ve­li­ki broj do­ma­ćin­sta­va. Ta­mo smo upu­ti­li če­ti­ri po­sa­de va­tro­ga­sa­ca ko­ji su uspje­li da od va­tre od­bra­ne ku­će – re­kao je Ča­đe­no­vić.
Na­kon po­ža­ra u Pi­pe­ri­ma, va­tro­ga­sci su se upu­ti­li ka sta­di­o­nu Cr­ve­na sti­je­na gdje je va­tra za­hva­ti­la ve­li­ku po­vr­ši­nu tra­ve i za­pri­je­ti­la da ugro­zi ku­ću. Ve­li­ki po­žar ugro­zio je ku­će i po­moć­ne objek­te na Ko­kot­skom po­lju. -Po do­ja­vi, upu­ti­li smo eki­pu ko­ja je za osam mi­nu­ta bi­la na li­cu mje­sta. Po­žar se br­zo ši­rio usljed ja­kog sje­ver­nog vje­tra i za krat­ko vri­je­me bi­lo je ugro­že­no vi­še ku­ća i po­moć­nih obje­ka­ta. Sat i po se osam va­tro­ga­snih vo­zi­la i 20 va­tro­ga­sa­ca bo­ri­lo sa va­tre­nom sti­hi­jom. Po­žar smo uga­si­li ali smo po­sli­je iz­vje­snog vre­me­na do­bi­li do­ja­vu da je u Ko­ko­ti­ma, ali na dru­goj lo­ka­ci­ji, po­no­vo iz­bio po­žar – re­kao je Ča­đe­no­vić.
An­dri­ja Ča­đe­no­vić na­vo­di da je va­tra za­hva­ti­la i ve­li­ku po­vr­ši­nu tra­ve na Ma­re­zi zbog če­ga su na te­ren upu­ti­li tri po­sa­de va­tro­ga­sa­ca.
-U po­moć smo opet po­zva­li dvi­je po­sa­de Voj­ske Cr­ne Go­re, a po­sa­de sa sje­ve­ra ko­je su na is­po­moć Slu­žbi za­šti­te ta­ko­đe, su an­ga­žo­va­ne na te­re­nu – re­kao je Čađenović.
N.S.


Uga­si­li 672 po­ža­ra

Ko­man­dir Slu­žbe za­šti­te An­dri­ja Ča­đe­no­vić na­vo­di da su od 1. ju­la pa do 16. ju­la do 7 ča­so­va uga­si­li 672 po­ža­ra. On po­zi­va gra­đa­ne da se su­zdr­že od pa­lje­nja na otvo­re­nom, te da u slu­ča­ju po­ža­ra po­zo­vu Slu­žbu za­šti­te da bes­pla­tan broj 123. Ča­đe­no­vić na­vo­di da je ljud­ski fak­tor uzrok ve­li­kog bro­ja po­ža­ra.


PG bi­ro: Pri­ja­vi­te pa­lje­nje Pod­go­ri­ce

U po­sljed­njih 24 sa­ta u Pod­go­ri­ci je uga­še­no 66 po­ža­ra. Iz Slu­žbe za­šti­te, ka­ko je sa­op­šte­no iz PG bi­roa, ula­žu nad­ljud­ske na­po­re da se svi po­ža­ri lo­ka­li­zu­ju i ape­lu­ju na sve gra­đa­ne da ne pa­le va­tru na otvo­re­nom i da, uko­li­ko vi­de da to ne­ko ra­di, po­zo­vu Slu­žbu na broj 123 ili Upra­vu po­li­ci­je ka­ko bi se sta­lo na put pa­lje­nu Pod­go­ri­ce.
-Ko­mu­nal­ne slu­žbe Glav­nog gra­da u po­sljed­nih 24 ča­sa ra­de ne­pre­kid­no na odr­ža­va­nju sa­o­bra­ćaj­ni­ca zbog po­lom­ne­njih sta­ba­la i pre­vr­nu­tih kon­tej­ne­ra. Sve ak­tiv­no­sti ko­or­di­ni­ra gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić. Pod­sje­ća­mo da su na te­re­nu uz va­tro­ga­sce i pred­stav­ni­ci Voj­ske Cr­ne Go­re i Di­rek­to­ra za van­red­ne su­tu­ci­je. Sve slu­žbe su ak­tiv­ne 24 sa­ta – sa­op­šte­no je iz PG Bi­roa.


Vojska gasila Sadine

Kri­tič­no je ju­če bi­lo i na Sa­di­na­ma gdje je u po­sli­je­po­dnev­nim sa­ti­ma iz­bio po­žar. Zbog ve­li­ke va­tre ko­ja se zbog ja­kog sje­ver­nog vje­tra br­zo ši­ri­la, za sa­o­bra­ćaj je jed­no vri­je­me bio za­tvo­ren Nik­šić­ki put. Vatra se brzo proširila i približila kućama pa se u jednom trenutku u vatrenom obruču našlo tri kuće koje su sagrađene uz Nikšićki put. Da spriječe veću štetu vatrogascima su juče pomogli i mještani koji su zajedno sa njima učetvovali u akciji gašenja ali i vojnici.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"