Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Poslanicima na platu i do 410 eura * Zdravstvo liječe pogrešnim ljekovima * Odali ga pozivi djevojci * Traže smjenu ministra zbog smrti djevojčice * Poslanicima na platu i do 410 eura * Suočićete se sa ozbiljnim posledicama * Zlatni koncert za zlatni jubilej
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Matija Bećković, akademik:
– Aleksandar Vučić postupa s Kosovom kao prostitutka kod Plavog mosta.

Vic Dana :)

Šta je Sahara?
- Šuma u kojoj je Čak Noris bio drvosječa!


Profesor:
- Ko odgovori na moje sledeće pitanje, može da ide kući, zaključiću mu peticu za kraj školske godine!
Perica: (Gađa kredom tablu).
Profesor :
- Ko je bacio kredu???
Perica:
- Ja. Ae idem kući. Ćao i ne zaboravi da mi zaključiš ocjenu!!!


Zašto plavuša igra ispred semafora?
Zato što misli da je u diskoteci...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom IZ MUZEJA I GALERIJA OBJASNILI ZAŠTO NE RADI SAT NA SAT-KULI
Neadekvatno postavljene instalacije
Neadekvatno postavljene instalacije
Sat na Sat ku­li je po­pra­vljen ali pro­blem u nje­go­vom re­dov­nom funk­ci­o­ni­sa­nju pred­sta­vlja ne­do­vr­še­nost i ne­a­de­kvat­nost u po­sta­vlja­nju elek­tro in­sta­la­ci­ja na Tr­gu Be­ćir Be­ga Osma­na­gi­ća od stra­ne iz­vo­đa­ča ra­do­va. To su sa­op­šti­li iz Mu­ze­ja i ga­le­ri­ja na či­jem je če­lu Se­ad Đo­kaj.
– Ra­do­vi na elek­tri­fi­ka­ci­ji sa­ta, to je­ste po­sta­vlja­nju no­vog ma­tič­nog sa­ta, od­ra­đe­ni su u ja­nu­a­ru 2012. go­di­ne. Na osno­vu pri­mjed­bi pred­u­ze­ća Ko­mu­nal­ne uslu­ge upu­ćen je do­pis o to­me svim su­di­o­ni­ci­ma u ko­ji uče­stvu­ju u sa­na­ci­ji Sat ku­le i tr­ga Be­ćir Be­ga Osma­na­gi­ća. Na­kon uva­ža­va­nja pri­mjed­bi na ra­do­ve na elek­tro in­sta­la­ci­ja­ma i pred­u­zi­ma­nje mje­ra ukla­nja­nja ne­do­sta­ta­ka, na is­toj, od stra­ne iz­vo­đa­ča ra­do­va, od­lu­či­će se o na­či­nu funk­ci­o­ni­sa­nja Sat ku­le. Re­kon­struk­ci­ja Sat ku­le i Tr­ga Be­ćir Be­ga Osma­na­gi­ća su pri­ve­de­ni kra­ju, ali još ni­je­su u pot­pu­no­sti okon­ča­ni, što je oba­ve­za iz­vo­đa­ča ra­do­va, a ne grad­skih slu­žbi. Na­kon što ra­do­vi bu­du za­vr­še­ni, što se od­no­si iz­me­đu osta­log i na ra­svje­tu i jav­nu če­smu, tek on­da ga iz­vo­đač pre­da­je gra­du na ko­ri­šće­nje. Ka­da ra­do­vi bu­du u pot­pu­no­sti go­to­vi i po­tvr­đe­ni od stra­ne slu­žbi Glav­nog gra­da, jav­nost će bi­ti bla­go­vre­me­no oba­vi­je­šte­na. Što se ti­če otva­ra­nja Sat ku­le za po­sje­ti­o­ce, na­mje­ra Glav­nog gra­da je da ona bu­de do­stup­na ka­ko gra­đa­ni­ma ta­ko i tu­ri­sti­ma, ali će o to­me po­sled­nju ri­ječ mo­ra­ti da da stru­ka, po­seb­no o bez­bjed­no­sti sa­mog objek­ta za ta­kvu vr­stu va­lo­ri­za­ci­je – ka­za­li su iz Mu­ze­ja i ga­le­ri­ja.
Oni is­ti­ču da je de­ko­ra­tiv­na ra­svje­ta na ze­le­nim po­vr­ši­na­ma po­ve­za­na sa cje­lo­kup­nim elek­tro in­sta­la­ci­ja­ma, na ko­ju ima­ju pri­mjed­be ko­je su upu­će­ne iz­vo­đa­ču ra­do­va.
I iz Pg bi­roa po­sla­li su sko­ro isto sa­op­šte­nje. I oni su po­tvr­di­li da ra­do­vi u Sta­roj va­ro­ši još ni­je­su za­vr­še­ni, ali da su pri­ve­de­ni kra­ju. Me­đu­tim, u nji­ho­vom sa­op­šte­nju ne pi­še šta je raz­log ne­funk­ci­o­ni­sa­nja sa­ta na Sat ku­li, ali is­ti­ču da je osta­lo još da se za­vr­ši ra­svje­ta i če­sma.
Od­go­vor Tur­ske agen­ci­je za me­đu­na­rod­nu sa­rad­nju TI­KA, ko­ja je da­la 400.000 eura za re­kon­struk­ci­ju Sat ku­le i tr­ga, u ve­zi sa ra­do­vi­ma oče­ku­je­mo da­nas.
A.D.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"