Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GLAVNOG GRADA O NAJAVLJENOJ INICIJATIVI OPOZICIJE ZA NJEGOVU SMJENU
Suhih: Nijesam kriv za mjesne zajednice
Suhih Suhih: Nijesam kriv za mjesne zajednice
Svi­ma je ja­sno da sa mo­je stra­ne ne po­sto­ji ni­kva op­struk­ci­ja za for­mi­ra­nje mje­snih za­jed­ni­ca i ni­sam kriv što one još ni­je­su po­če­le da funk­ci­o­ni­šu, sa­op­štio je Đor­đe Su­hih, pred­sjed­nik Skup­šti­ne Glav­nog gra­da, od­go­va­ra­ju­ći na na­ja­ve opo­zi­ci­je da će po­kre­nu­ti ini­ci­ja­i­vu za nje­go­vu smje­nu. Su­hih ocje­nju­ju le­gi­tim­nim ini­ci­ja­ti­vu ko­ju na­ja­vlju­je opo­zi­ci­ja. Opo­zi­ci­ja u Skup­šti­ni Glav­nog gra­da na­ja­vi­la je ini­ci­ja­ti­vu za raz­re­še­nju Đor­đa Su­hi­ha, a kao naj­bit­ni­ji raz­log za ra­zr­je­še­nje pred­sjed­ni­ka par­la­men­ta na­vo­de to što već sko­ro go­di­nu da­na ne funk­ci­o­ni­šu mje­sne za­jed­ni­ce.
-Sma­tram da je to le­gi­tim­na ak­ci­ja pred­stav­ni­ka opo­zi­ci­je. Ra­zu­mlji­vo je što po­ku­ša­va­ju da za­mi­je­ne oso­be na od­re­đe­nim funk­ci­ja­ma i da po­sta­ve ne­kog ko bi im vi­še od­go­va­rao. Vi­še bih ko­men­ta­ri­sao raz­log. Vje­ro­vat­no je svi­ma ja­sno da sa mo­je stra­ne ne po­sto­ji ni­ka­kva op­struk­ci­ja za for­mi­ra­nje mje­snih za­jed­ni­ca. Kao pred­sjed­nik Skup­šti­ne Glav­nog gra­da mo­ram stro­go da po­štu­jem od­lu­ku ko­ju smo svi za­jed­no kon­sen­zu­som usvo­ji­li. Ja ni­je­sam prav­nik i bi­lo mi je dra­go što smo je kon­sen­zu­som usvo­ji­li ali se na kra­ju, na­ža­lost ta od­lu­ka is­po­sta­vi­la pot­pu­no ne­funk­ci­o­nal­na, sa jed­nom kla­u­zu­lom ko­ja one­mo­gu­ća­va da se ona spro­ve­de, a to je da ja mo­gu da ras­pi­šem iz­bo­re na­kon do­bi­ja­nja od MUP-a spi­ska gra­đa­na po mje­snim za­jed­ni­ca­ma- sa­op­štio je Su­hih.
Su­hih po­na­vlja da su se vi­še pu­ta obra­ća­li Mi­ni­star­stvu unu­tra­šnjih po­slo­va tra­že­ći da im do­sta­ve spi­sko­ve gra­đa­na po mje­snim za­jed­ni­ca­ma.
-Iz MUP-a nam je sti­gao od­go­vor da oni ne­ma­ju spi­sak gra­đa­na po mje­snim za­jed­ni­ca­ma, ni­ti ima­ju osnov da ga de­fi­ni­šu po tom osno­vu. Vi­dje­će­mo da li na osno­vu spi­ska gra­đa­na lo­kal­na sa­mo­u­pra­va mo­že na­pra­vi­ti spi­sko­ve. Uglav­nom, od­lu­ka o mje­snim za­jed­ni­ca­ma se mo­ra mi­je­nja­ti jer je ona ova­kva ne­funk­ci­o­nal­na. Mo­ra se na­pra­vi­ti par pro­mje­na, iz­me­đu osta­log mo­ra­mo se do­go­vo­ri­ti oko bro­ja lju­di na zbo­ro­vi­ma gra­đa­na. Mi smo već po­če­li sa iz­mje­na­ma. Pri­ku­plje­na su mi­šlje­nja, spro­ve­de­na je jav­na ras­pra­va – na­veo je Su­hih.
U Pod­go­ri­ci ima 58 mje­snih za­jed­ni­ca ko­je su od 2. apri­la pro­šle go­di­ne bez ru­ko­vod­stva jer je nji­ma is­te­kao man­dat po­što je stu­pi­la na sna­gu od­lu­ka o mje­snim za­jed­ni­ca­ma. Od­lu­ka o MZ usvo­je­na je jed­no­gla­sno u grad­skom par­la­men­tu 5. fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne ali ona ni­ka­da ni­je za­ži­vje­la. N.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"