Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom SDP TRAŽI NOVE SADRŽAJE ZA SITI KVART
Potpisima do škole, vrtića i ambulante
Siti kvart Potpisima do škole, vrtića i ambulante
Od­bor Glav­nog gra­da SDP-a u sa­rad­nji sa Fo­ru­mom mla­dih ove par­ti­je po­kre­nuo je ak­ci­ju pri­ku­plja­nja pot­pi­sa ka­ko bi nad­le­žnim or­ga­ni­ma lo­kal­ne i dr­žav­ne vla­sti do­sta­vi­la ini­ci­ja­ti­vu za iz­grad­nju vr­ti­ća, osnov­ne ško­le i am­bu­lan­te u Si­ti kvar­tu. Ak­ci­ja je, ka­ko je sa­op­šti­la Ja­dran­ka Vo­ji­no­vić, od­bor­nik SDP-a, usli­je­di­la na­kon što im se obra­tio ve­li­ki broj sta­nov­ni­ka Si­ti kvar­ta, ko­ji tre­nut­no bro­ji vi­še sta­nov­ni­ka od ukup­nog bro­ja gra­đa­na dvi­je ili tri ma­nje op­šti­ne u Cr­noj Go­ri.
-Ni­je iz­ne­na­đu­ju­ća in­tert­nost lo­kal­ne vla­sti Glav­nog gra­da po pi­ta­nju po­tre­ba sta­nov­ni­ka za uslo­vi­ma ko­ji će obez­bje­di­ti usta­vom za­ga­ran­to­va­no pra­vo na bes­plat­no osnov­no obra­zo­va­nje, jer sma­tra­ju da je sav po­sao za­vr­šen uko­li­ko đa­ci­ma pr­va­ci­ma pred po­la­zak u ško­lu po­klo­ne knji­ge. Ustva­ri, tek ta­da na­sta­je pra­vi pro­blem za ro­di­te­lje ko­ji mo­ra­ju da još naj­ma­nje 300 eura iz­dvo­je za gar­de­ro­bu, škol­ski pri­bor i đač­ke tor­be sa­mo po jed­nom dje­te­tu, i još naj­ma­nje to­li­ko da im obez­bje­de ade­kva­tan pre­voz do vr­ti­ća ili ško­la, jer zbog ne­a­de­kvat­nih sa­o­bra­ćaj­nih uslo­va ni­su si­gur­ni da dje­ca mo­gu na bez­bje­dan na­čin sa­ma da se kre­ću- na­ve­la je Vo­ji­no­vić.
Vo­ji­no­vić do­da­je da su dječ­ja igra­li­šta, vr­ti­ći, ško­le i do­mo­vi zdra­vlja po­sta­li sa­mo mar­ke­tin­ški tri­ko­vi in­ve­sti­to­ra za što bo­lju pro­da­ju sta­no­va i po­slov­nih pro­sto­ra, što, ka­ko na­vo­di, pred­sta­vlja ma­tri­cu du­go­go­di­šnje spre­ge iz­me­đu lo­kal­ne vla­sti i gra­đe­vin­skog lo­bi­ja.
- To i ne ču­di iz raz­lo­ga jer se oni ru­ko­vo­de sa­mo i is­klju­či­vo sti­ca­njem pro­fi­ta, jer se dječ­ji vr­ti­ći i ško­le ne mo­gu pro­da­va­ti kao sta­no­vi i po­slov­ni pro­sto­ri – na­ve­la je Ja­dran­ka Vo­ji­no­vić.A.D.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"