Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika OCJENA BRANISLAVA RADULOVIĆA Neutralnost nerealna
Ne­u­tral­nost je­ste, na pr­vi po­gled, do­bra op­ci­ja ko­ja eli­mi­ni­še ne­ga­tiv­ne ele­men­te pri­pad­no­sti voj­nom sa­ve­zu, ali Cr­na Go­ra te­ško da mo­že ima­ti po­zi­ci­ju ne­svr­sta­ne SFRJ, sma­tra pot­pred­sjed­nik Udru­že­nja prav­ni­ka Cr­ne Go­re Bra­ni­slav Ra­du­lo­vić.
– Voj­ni po­ten­ci­jal, me­đu­na­rod­ni uti­caj, kon­ste­la­ci­ja sna­ga i per­so­nal­ni auto­ri­tet Jo­si­pa Bro­za bi­li su re­a­lan osnov za po­zi­ci­ju tre­ćeg igra­ča. Da­na­šnja Cr­na Go­ra ne­ma nije­dan od ova če­ti­ri ključ­na ele­me­ne­ta. Pri­tom, unu­tar Cr­ne Go­re, na­kon či­ta­ve de­ce­ni­je ne­za­vi­sno­sti, još je do­sta po­sla do us­po­sta­vlja­nja funk­ci­o­nal­ne de­mo­kra­ti­je, sa svim ele­men­ti­ma li­be­ral­no-de­mo­krat­skog dru­štva, što je iz­nu­tra či­ni vr­lo ra­nji­vom – na­pi­sao je Ra­du­lo­vić u blo­gu.
Ka­ko je do­dao, NA­TO je pre­vas­hod­no voj­ni sa­vez – klub dr­ža­va ko­je osi­gu­ra­va­ju svo­ju bez­bjed­nost. U tom klu­bu, ka­že Ra­du­lo­vić, po­sto­je pra­vi­la, a pri­vi­le­gi­je cr­pe sa­mo nje­go­vi čla­no­vi.
– Da­nas NA­TO oku­plja i 12 biv­ših ko­mu­ni­stič­kih dr­ža­va, tri sa do­mi­nant­nim pra­vo­slav­nim sta­nov­ni­štvom, šest sa do­mi­nant­nim slo­ven­skim sta­nov­ni­štvom, osam je pri­pa­da­lo biv­šem Var­šav­skom pak­tu. Od ka­da je 1952. go­di­ne pr­vi put pro­ši­ren sa Grč­kom i Tur­skom, Sa­vez je ši­rio svoj uti­caj i pe­ri­od nje­go­vog po­sto­ja­nja je naj­du­ži pe­ri­od mi­ra u Evro­pi. To ni­je klub „an­đe­la”, ni­ti je hu­ma­ni­tar­na or­ga­ni­za­ci­ja. To je voj­ni sa­vez ko­ji ima svo­ju ja­snu mi­si­ju i cilj. Bom­bar­do­va­nje Mi­lo­še­vi­će­ve Sr­bi­je 1999. go­di­ne ura­đe­no je po­vre­dom me­đu­na­rod­nog pra­va i Po­ve­lje UN, u Ira­ku ni­je na­đe­no oruž­je za ma­sov­no uni­šta­va­nje, Li­bi­ja, Si­ri­ja, Ukra­ji­na … Ali, ne­ma ra­ta iz­me­đu Grč­ke i Tur­ske, na Ki­pru je mir, Ma­đa­ri i Ru­mu­ni vo­de di­ja­log oko pi­ta­nja ma­nji­na, Hr­vat­ska i Slo­ve­ni­ja pre­go­vo­ra­ju oko Pi­ran­skog za­li­va – na­po­mi­nje Ra­du­lo­vić.
Sma­tra da će na­čin na ko­ji će se pi­ta­nje član­stva u NA­TO-u ri­je­ši­ti du­go­roč­no od­re­di­ti ko­jem ci­vi­li­za­cij­skom kru­gu će Cr­na Go­ra u bu­duć­no­sti pri­pa­da­ti – Za­pa­du ili ne­koj vir­tu­el­noj „Vi­zan­ti­ji”.
V.R.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"