Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS opravdava prijetnje ubistvom * Miodrag Lekić ostaje predsjednik Demosa * Stanišić bombom prijetio Bečiću * Djevojku ucjenjivao erotskim snimcima * DPS opravdava prijetnje ubistvom * Krivica * Prednosti fiskalnog novca
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a :
Nećemo u Vladu, hoćemo nove izbore.

Vic Dana :)

Pita žena doktora šta da jede da bi se porodila.
On kaže:
- Hljeb.
Žena razumjela led i jede, jede ona led, a kad se dijete rodilo, samo je govorilo:
- Dođi bizo, ja se smizo.


Putnički brod prolazi pokraj malog, pustog ostrva usred Tihog okeana, a svi putnici s broda vide na ostrvu čovjeka dugačke brade kako skače, urla i maše iz sve snage.
- Ko je ono na ostrvu? - upita jedan od putnika kapetana.
- Ne znam - kaže kapetan – Ali svake godine kad prolazimo on totalno podivlja...

Pita mali sin oca:
• Tata, kada je Zvijezda poslednji put bila prvak u košarci?
Na to će tata:
• Ne znam, sine, pitaj dedu ili pradedu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni OBARANJEM REKORDA ZAVRŠENA ŠESTA „LJENČARIJADA“ U PLUŽINSKOM ETNO -SELU „MONTENEGRO“
Irena, Vukašin i Veljko ležali 48,5 sati
Pobjednici Ljenčarijade 2017. Irena, Vukašin i Veljko ležali 48,5 sati
PLU­ŽI­NE – Da su Cr­no­gor­ci ipak ne­pri­ko­sno­ve­ni u iz­le­ža­va­nju do­ka­za­no je i na ovo­go­di­šnjem tak­mi­če­nju „Ljen­ča­ri­ja­da“, ko­je se već še­stu go­di­nu or­ga­ni­zu­je u et­no-se­lu „Mon­te­ne­ro“ u Gor­njim Bre­zni­ma. Kon­ku­ren­ci­ja je i ove go­di­ne bi­la ja­ka, a tro­je naj­u­por­ni­jih, pet­na­e­sto­go­di­šnja Pod­go­ri­čan­ka Ire­na Mar­ko­vić, Vu­ka­šin Vra­čar (17) iz Da­ni­lov­gra­da i go­di­nu sta­ri­ji Nik­ši­ća­nin Velj­ko Bo­ja­nić, na­kon 48, 5 sa­ti le­ža­nja pro­gla­še­ni su po­bjed­ni­ci­ma. Sve tro­je s po­zi­ci­je u le­že­ćem po­lo­ža­ju, ko­ji su za­u­ze­li u ne­dje­lju u 10 ča­so­va, usta­li za­jed­no ju­če u 10 sa­ti i 30 mi­nu­ta. Oni su ta­ko obo­ri­li re­kord tak­mi­če­nja ko­ji je od 2014. go­di­ne dr­žao Pod­go­ri­ča­nin Mar­ko Đu­ro­vić, ko­ji je od­le­žao 37 sa­ti. Ire­na, Vu­ka­šin i Mar­ko od­le­ža­li su čak 25,5 sa­ti vi­še u od­no­su na pro­šlo­go­di­šnjeg po­bjed­ni­ka Pe­tra Al­bi­ja­ni­ća iz Nik­ši­ća. Or­ga­ni­za­to­ri tak­mi­če­nja i vla­sni­ci et­no-se­la bra­ća Mi­lo­nja i Ra­do­nja Bla­go­je­vić od­lu­či­li su da, umje­sto na­gra­de od 200 eura za jed­nog po­bjed­ni­ka, tro­je naj­u­por­ni­jih na­gra­de sa po 100 eura, raf­tin­gom ri­je­kom Ta­rom i vi­ken­dom u „Mon­te­ne­gru“.
Naj­ve­ći dža­ba­le­ba­ro­ši ka­žu da su se do­bro za­ba­vi­li i od­mo­ri­li.
–Ovo je li­je­po is­ku­stvo, ali ipak sma­tram da je te­ško le­ža­ti. Mi­slim da nas je inat tje­rao da ne usta­je­mo – re­kao je Velj­ko Bo­ja­nić iz Nik­ši­ća.
Po ri­je­či­ma Vu­ka­ši­na Vra­ča­ra, dva da­na i dvi­je no­ći naj­te­že je bi­lo ne ići u to­a­let, jer su pra­vi­la tak­mi­če­nja ja­sna – le­ža­nje i sa­mo le­ža­nje.
– Ima­li smo do­volj­no i hra­ne i pi­ća, ali sam se tru­dio da sve to kon­zu­mi­ram u ve­o­ma ma­lim ko­li­či­na­ma da ne bih mo­rao da idem u to­a­let. Za­mor­no je za­i­sta to­li­ko le­ža­ti i ne bih se po­no­vo pri­ja­vio – iskren je Vra­čar.
Pod­go­ri­čan­ka Ire­na Mar­ko­vić is­ta­kla je da se za tak­mi­če­nje ni­je pri­pre­ma­la i da joj je iz­le­ža­va­nje ve­o­ma te­ško pa­lo.
– Iskre­no, lak­še je ra­di­ti ne­go le­ža­ti. Baš je bi­lo te­ško i ne znam da li bih se po­no­vo pri­ja­vi­la – ka­za­la je Ire­na, či­ja je se­stra Mir­ja­na ta­ko­đe uče­stvo­va­la u tak­mi­če­nju, ali je od­u­sta­la u po­ne­dje­ljak uju­tro.
Na­gra­du raf­ting Ta­rom i vi­kend u et­no-se­lu „Mon­te­ne­gro“, po od­lu­ci Bla­go­je­vi­ća, do­bi­će i tak­mi­čar­ka iz Be­o­gra­da Iva­na Stan­ko­vić (26), ko­ja je usta­la pret­po­sled­nja, na­kon 39,5 sa­ti le­ža­nja. Ka­ko je is­ta­kla, je­di­ni cilj joj je bio da obo­ri Đu­ro­vi­ćev re­kord iz 2014. go­di­ne, u če­mu je i uspje­la.
Ovo­go­di­šnja „Ljen­ča­ri­ja­da“, ka­ko je is­ta­kao Mi­lo­nja Bla­go­je­vić, bi­la naj­bo­lja je i naj­in­te­re­sant­ni­ja do­sad. Pri­ja­vi­lo se de­set tak­mi­ča­ra, ali je već na­kon ne­ko­li­ko sa­ti po­če­lo od­u­sta­ja­nje od le­ška­re­nja.
– Ni­ko od nas ni­je vje­ro­vao da će ova eki­pa obo­ri­ti re­kord iz 2014. go­di­ne, ali sa­da već vje­ru­je­mo da će na­red­ne go­di­ne „pa­sti“ i ovo­go­di­šnji re­kord. Svi su bi­li od­lič­ni i di­sci­pli­no­va­ni, a je­di­no nam je žao što se, zbog vre­men­skih uslo­va, tak­mi­če­nje od­vi­ja­lo u za­tvo­re­nom pro­sto­ru. Pra­vo le­ška­re­nje je na otvo­re­nom, pod ve­drim ne­bom – na­gla­sio je Bla­go­je­vić.
Uče­sni­ci ovo­go­di­šnje „Ljen­ča­ri­ja­de“ bi­li su i Dra­ga­na Ta­sić iz Knja­žev­ca, Ta­di­ja Ti­ja­nić iz plu­žin­skih Bre­zni i Ta­nja Bo­žo­vić, De­jan To­do­ro­vić i Bo­jan Bi­go­vić iz Nik­ši­ća.
B.B.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"