Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NIKŠIĆKE BLACE OPET NA METI NESAVJESNIH GRAĐANA Ulaz u eko park zatrpan smećem
NIK­ŠIĆ - Upr­kos tru­du Dru­štva mla­dih eko­lo­ga Nik­ši­ća i onih istin­skih lju­bi­te­lja pri­ro­de, nik­šić­ko iz­le­ti­šte Bla­ce opet ne li­či ni na ono što bi tre­ba­lo da bu­de. Već de­se­tak da­na go­mi­le ra­znog ot­pa­da od­lo­že­ne su na pu­tu pre­ma iz­le­ti­štu, od­mah po­red ta­ble ko­ja upo­zo­ra­va da sme­ću tu ni­je mje­sto. Sta­ri na­mje­štaj, gra­đe­vin­ski ma­te­ri­jal, li­men­ke i bo­ce, ali i ži­vo­tinj­ski ot­pad ne­sa­vje­sni gra­đa­ni od­lo­ži­li su na ula­zu u mje­sto ko­je je pri­je vi­še od go­di­nu, za­hva­lju­ju­ći pro­jek­tu DMEN-a, za ko­ji su no­vac do­bi­li od Pi­va­re „Tre­bje­sa“, ma­kar za ma­lo po­vra­ti­lo ne­ka­da­šnji sjaj i po­no­vo pri­vu­klo lju­bi­te­lje pri­ro­de da do­đu u Bla­ce. Di­rek­tor DMEN-a Mi­o­drag Ka­ra­džić is­ti­če da se na te­re­nu Bla­ca od pra­vlje­nja eko-par­ka kon­stant­no ra­di na una­pre­đe­nju sta­nja, ali na­po­ri su ne­kad i dvo­stru­ko ve­ći jer se su­sre­ću sa ra­znim vr­sta­ma ot­pa­da na pri­la­zu i na sa­moj lo­ka­ci­ji.
- Ne pri­da­je se va­žnost ni ta­bli sa upo­zo­re­njem da je na toj lo­ka­ci­ji za­bra­nje­no de­po­no­va­nje ot­pa­da. U po­sled­njih mje­sec u Bla­ca­ma je tri pu­ta de­po­no­van ot­pad po­ri­je­klom iz do­ma­ćin­stva, za­tim opa­san ot­pad kao što su kan­ti­ce od ulja i an­ti­fri­za, a po­red ma­gi­stral­nog pu­ta osta­vlje­na je i ugi­nu­la ži­vo­ti­nja – ka­že Ka­ra­džić.
Bla­ce su sa­mo je­dan u ni­zu do­ka­za, is­ta­kao je on, da je vi­še ne­go oči­gled­no da je pro­blem od­la­ga­nja ot­pa­da u Nik­ši­ću ne­ri­je­šiv. Neo­d­go­vor­no po­na­ša­nje gra­đa­na pre­ma ži­vot­noj sre­di­ni, sma­tra on, ve­o­ma je iz­ra­že­no pa se ot­pad od­la­že ka­ko po­red sa­o­bra­ćaj­ni­ca, ta­ko i po­red ri­ječ­nih ko­ri­ta što stva­ra loš imidž za­jed­ni­ce.
- Još jed­nom opo­mi­nje­mo neo­d­go­vor­ne da su ta­kve ak­tiv­no­sti ne­do­pu­sti­ve i da na­po­kon na­đu pri­hva­tljiv na­čin od­la­ga­nja ot­pa­da. Ta­ko­đe, po­zi­va­mo nad­le­žne eko­lo­ške in­spek­ci­je ­da kon­kre­ti­zu­ju svo­je po­slo­ve i da već je­dnom pro­ce­su­i­ra­ju pre­kr­ša­je pre­ma ži­vot­noj sre­di­ni – na­gla­ša­va Ka­ra­džić.
Mo­bi­li­jar u eko-par­ku, ko­ji je DMEN po­sta­vio u okvi­ru pro­jek­ta, već je jed­nom bio ošte­ćen, pa su ga eko­lo­zi po­pra­vi­li. DMEN je la­ni po­kre­nuo i ini­ci­ja­ti­vu da se Bla­ce i Stu­de­nač­ke gla­vi­ce sta­ve pod za­šti­tu u ka­te­go­ri­ji „pre­dio iz­u­zet­nih od­li­ka“.
B.B.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"