Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Preko lažnih računa za toalet papir naplatili 1.270.000 * Šahmanoviću kazna drakonska, koalicija nije vječna * Inspektor na vezi s kriminalcima * Sebe mjesečno nagrađivao 323 eura * Teroristi stižu preko Balkana * Bulevar Renda Pola u Podgorici * Iz Haga s ljubavlju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ines Mrdović, koordinator Istraživačkog centra Mansa:
Kupci struje ne treba da budu taoci pogrešne politike Vlade u oblasti energetike, koju kreira tako da se iz džepova potrošača preliva u džepove tajkuna i kompanija bliskih vrhu vladajuće partije.

Vic Dana :)

Dođe pacijent kod doktora i pita:
- Doktore imate li nešto protiv kašlja?
A doktor kaže:
- Naravno da ne, samo vi kašljite...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DEMOKRATSKA STRANKA PRAVDE PREDLAŽE RECEPT ZA IZLAZAK IZ EKONOMSKE KRIZE Osnovati razvojnu banku za sjever
BI­JE­LO PO­LjE - Eko­nom­ski sa­vjet De­mo­krat­ske stran­ke prav­de pred­la­že da se u Cr­noj Go
ri što pri­je osnu­je raz­voj­na ban­ka za sje­ver. Ka­ko je u sa­op­šte­nju za jav­nost na­gla­sio pred­sjed­nik DSP –a Sve­ti­slav Pe­ri­šić, for­mi­ra­njem raz­voj­ne ban­ke za sje­ver dr­ža­va bi na­po­kon po­ka­za­la da joj je sta­lo do eko­nom­skog raz­vo­ja i pro­spe­ri­te­ta i svog sje­ver­nog re­gi­o­na ko­ji je do­sa­da bio pot­pu­no za­po­sta­vljen. DSP sma­tra da bi raz­voj­na ban­ka za sje­ver tre­ba­la da se for­mi­ra po­seb­nim za­ko­nom, pri­je sve­ga  iz raz­lo­ga da ne bi ugro­ža­va­la sta­bil­nost eko­nom­skog si­ste­ma u ze­mlji i ka­ko joj se ne bi do­zvo­lio iz­la­zak na pri­vat­no tr­ži­šte de­po­zi­ta gdje bi mo­gla da kon­ku­ri­še ko­mer­ci­jal­nom ban­kar­stvu.
-Raz­voj­na ban­ka za sje­ver bi po na­šem pred­lo­gu bi­la u dr­žav­nom vla­sni­štvu, što zna­či da bi ka­pi­tal ban­ke bio ogra­ni­čen i obez­bi­je­di­la bi ga i ga­ran­to­va­la dr­ža­va, dok bi osta­li iz­vo­ri fi­nan­si­ra­nja ban­ke bi­li pre­vas­hod­no na­slo­nje­ni na pri­stup­ne fon­do­ve EU.
Pr­ven­stve­ni za­da­tak ove ban­ke bi bio otva­ra­nje no­vih rad­nih mje­sta u ovom di­je­lu dr­ža­ve, od­no­sno obez­bje­đi­va­nje nov­ca za to po što po­volj­ni­jim uslo­vi­ma. Na taj na­čin bi se pri­vred­ni­ci­ma sa sje­ve­ra, ko­ji su su­o­če­ni sa hro­nič­nom ne­li­kvid­no­šću i sve ve­ćim po­te­ško­ća­ma oko iz­mi­ri­va­nja kre­dit­nih oba­ve­za kod po­slov­nih ba­na­ka, mno­go po­mo­glo jer bi oni bi­li sa­da za­du­že­ni kod dr­ža­ve gdje bi uslo­vi bi­li mno­go po­volj­ni­ji a i dr­ža­va i pri­vred­ni­ci bi bi­li na istom za­dat­ku, za raz­li­ku od od­no­sa iz­me­đu po­slov­nih ba­na­ka i pri­vred­ni­ka.
Part­ner­stvom raz­voj­ne ban­ke za sje­ver i pri­vred­ni­ka sa ovog pod­ruč­ja si­gur­no bi se po­pra­vi­la eko­nom­ska sli­ka sje­ve­ra Cr­ne Go­re i ti­me spri­je­čio od­la­zak sta­nov­ni­štva - za­klju­ču­je Pe­ri­šić.M.N.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"