Dnevna ¹tampa Marketing Redakcija Kontakt
* * * * * *
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-10-2014

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Rijeè Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Vraća se Perica kući i kaže mami:
- Mama, dobio sam pet iz srpski!
- A majka ga upita:
- Na šta sine?
- Na padeži.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-02-11 KONTROVERZNI NIKŠIĆKI BIZNISMEN NASTAVIO DA GOMILA DUGOVE
Brano se zadužio još 2,5 miliona
Mićunović Brano se zadužio još 2,5 miliona Mićunović je 29. decembra prošle godine uzeo novi kredit kod Hipotekarne banke od 2,5 miliona, za koji je kao garanciju založio zgradu i zemljište kod Svetog Stefana
Kontroverzni nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović nastavio je da se zadužuje jer je uzeo novi kredit, od 2.500.000 eura, a kao garanciju je založio atraktivnu imovinu u Budvi. To dokazuju katastarski podaci za list nepokretnosti 641 KO Sveti Stefan, koji se odnosi na Mićunovićevu imovinu. Novi kredit Mićunović je podigao 29. decembra prošle godine, a rok do kada treba da ga vrati ističe 1. septembra 2022. godine.
– Hipoteka u iznosu od 2.500.000 eura u korist Hipotekarne banke AD Podgorica kao hipotekarnog povjerioca sa rokom korišćenja/raspoloživosti kreditnih sredstava 31. decembra 2017. godine, sa krajnjim rokom otplate 1. septembar 2022, sa zabranom otuđenja, opterećenja i izdavanja u zakup opterećene nepokretnosti bez saglasnosti založnog povjerioca i neposrednog prinudnog izvršenja nakon dospjelosti bez odlaganja. UZZ 1121/17 od 27. decemebra 2017. godine – navodi se u podacima o teretima za pomenutu parcelu.
U pitanju je zgrada sa pripadajućim zemljištem, koja se vodi na Mićunovića, blizu Svetog Stefana.
Prethodno je Mićunović uzeo kredit od 3,1 milion eura kod Hipotekarne banke, a kao garanciju založio je zgradu u centru Budve. Ova dva kredita dovode do zaključka da je sada banci dužan 5,6 miliona eura.
Prema podacima iz Uprave za nekretnine, Mićunović je kao garanciju založio poslovnu zgradu od 288 kvadrata u centru Budve, i pripadajuće dvorište od 172 kvadrata.
– Hipoteka u iznosu od 3.100.000 eura u korist Hipotekarne banke AD Podgorica, uvećana za kamate, naknade i druga sporedna potraživanja i eventualne troškove prinudne naplate, kamatna stopa šest odsto, efektivna kamatna stopa 6,16 odsto, zatezna kamatna stopa devet odsto na godišnjem nivou. Rok otplate 36 mjeseci, krajnji rok otplate je 1. oktobar 2020. godine sa zabranom otuđenja, opterećenja i davanja u zakup bez pisane saglasnosti hipotekarnog povjerioca. Pristajanje na neposredno prinudno izvršenje bez odlaganja. UZZ broj 859/17 od 6. septembra 2017. godine, notara Vuksanović Branke iz Budve – navodi se u podacima za list nepokretnosti 2827 KO Budva, koji se odnosi na Mićunovićevu imovinu.
Kada se iznos kredita podijeli sa mjesecima predviđenim za rok otplate, dobija se podatak da je rata Mićunoviću za prvi kredit oko 86.000 eura.
Mićunović se sredinom ove godine upisao kao vlasnik zgrade u centru Budve, koja se nalazi u neposrednoj blizini objekta preduzeća „Zeta film”, gdje je kontroverzni biznismen predsjednik odbora direktora. Ranija DPS većina u Budvi omogućila je neposredno pred smjenu vlasti u tom gradu preduzeću „Zeta film” da sve obaveze za komunalno opremanje građevinskog zemljišta izmiri do kraja 2021, odnosno do 15. decembra 2021. godine.
Ugovor između Opštine Budva i preduzeća „Zeta film” zaključen je 15. decembra prošle godine. Mićunovićevo preduzeće najavilo je da će na atraktivnoj parceli u Budvi, na sto metara od Starog grada, sagraditi luksuzni turistički kompleks. Građevinska dozvola predviđa da tu može da se gradi objekat od 12 spratova. Prema ranije izdatim urbanističko-tehničkim uslovima, Mićunovićevo preduzeće bi moglo da gradi hotel na 23.000 kvadrata bruto građevinske površine.
Aktuelan je i sudski spor u vezi s parcelom na kojoj se nalazi objekat preduzeća „Zeta film”. Pravni zastupnici Fondacije Luketić podnijeli su tužbu protiv države, Opštine Budva, preduzeća „Zeta film” i kompanije MCG Montenegro, ističući da su im uzurpirali nekoliko hiljada kvadrata zemljišta u samom centru Budve. Tužba je zasnovana na katastarskim podacima koji, kako se navodi, dokazuju njenu osnovanost, a njom se traži da Vrhovni sud poništi presude nižih sudova kojima se tuženi oslobađaju bilo kakve obaveze da vrate zemlju Luketićima.
Prema zvaničnim podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, Branislav Mićunović je predsjednik Odbora direktora „Zeta filma”. M.V.


Za kredit zalagano i zemljište u Reževićima

Branislav Brano Mićunović založio je sredinom 2014. godine zemljište od oko 6.500 kvadratnih metara u Reževićima da bi podigao kredit od 1,8 miliona eura od Hipotekarne banke iz Podgorice. Rok za otplatu je bio septembar 2016. godine i, prema podacima iz katastra, taj kredit je otplaćen.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"