Uprava za gazdovanje šumama i lovištima / - UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA I LOVIšTIMA
13/05/2024 u 10:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oduzeli drvne sortimente i prebacili ih na sigurne lagere

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima je nakon sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Upravom policije u opštini Pljevlja - Gazdinska jedinica „Vezišnica“, zaplijenila bespravnu građu, nakon čega je obezbijeđeno vozilo i bespravno posječena građa je uspješno lagerisana na sigurnu lokaciju.

- Istog dana u Petnjici, u Gazdinskoj jedinici „Turjak“, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su bespravnu sječu četinara. Odmah po obavještenju direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, bespravno posječena građa je zaplijenjena i uz uspješnu organizaciju prevoza, transportovana iz šume na siguran lager. U oba slučaja podnešene su prijave i kompletna dokumentacija je predata osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje - navodi u saopštenju  Uprava za gazdovanje šumama i lovištima.

Sagovornici "Dana" ocjenjuju: Šumarska mafija gora od narko-kartela

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Miloš Rajković istakao je da iz dana u dan Uprava postiže sve bolje rezultate u odlučnoj borbi protiv svih bespravnih aktivnosti, a zaplijenjenu građu lageriše na sigurne lokacije van dometa istih. On je naglasio da će i u ovim slučajevima zaplijenjena i lagerisana bespravna građa biti podjeljenja za ogrijev, kada joj kvalitet to garantuje, u skladu sa zakonskim procedurama.

Uprava podnijela više prijava i procesuirala više lica zbog šumskih krađa

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jun 2024 16:41