/ - FOTO: NEVENA BULAJIć
21/12/2023 u 15:50 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Perućica: Zamislili smo da Novogodišnji i Božićni bazar bude pravo mjesto okupljanja naših sugrađana

Novogodišnji mobilijar ovih dana je na Trgu slobode bio oštećen zbog olujnog vjetra ali i od strane nesavjesnih pojedinaca, te Perućica apeluje da se „sugrađani domaćinski odnose prema imovini svih građana Nikšića“

Ovogodišnji praznični ambijent u Nikšiću usaglasio je reakcije brojnih sugrađana da je grad „zasijao u punom sjaju“ sa novim, kreativnim ukrasima na više lokacija u gradu. Jedna of njih je, na oduševljenje najmlađih, i park preko puta Opštine koji je po prvi put obasjan novogodišnjim lampicama. Ove godine Opština Nikšić je budžetom za 2023. godinu oprijedelila 40 000 eura za te namjene. 

Sredstva su korišćena kako za kupovinu novih ukrasa, tako i za popravku starih koji su od strane pojedinaca bili devastirani, kaže u razgovoru za portal Dan-a, šef kabineta predsjednika Opštine Marko Perućica.

image
- FOTO: NEVENA BULAJIć

-Pored kupovine novih ukrasa koje smo nabavili od firmi iz Crne Gore, ekipa koja je radila na ukrašavanju grada je sama osmislila i izradila pojedine ukrase kako bi uštedjeli opredijenjena sredstva, među kojima su 100 ručno izrađenih jelki koje su postavljene na bulevarima Vuka Mićanovića i 13. jul. Fokus je stavljen na ukrašavanje Trga slobode, a po prvi put je ukrašen dječji park preko puta Opštine. Ukrašena je Njegoševa ulica, glavni Gradski park i četiri kružna toka – kaže Perućica i dodaje da će biti ukrašena i Vučedolska ulica i dio oko manastira Sv. Vasilija Ostroškog u susret Božićnim praznicima. 

image
- FOTO: NEVENA BULAJIć

Novogodišnji mobilijar ovih dana je na Trgu slobode bio oštećen zbog olujnog vjetra ali i od strane nesavjesnih pojedinaca, te Perućica apeluje da se „sugrađani domaćinski odnose prema imovini svih građana Nikšića“

Nedavno je pokrenuta inicijativa predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću od strane NVO sektora da se sredstva opredijeljena za novogodišnji vatromet preusmjere na kupovinu slušalica za djecu OSI koja imaju probleme sa sluhom, međutim Perućica navodi da „ta sredstva neće biti trošena jer nisu ni planirana budžetom za te namjene.“ 

image
- FOTO: NEVENA BULAJIć

U okviru Novogodišnjeg i Božićnog bazara koji je juče otvoren na Trgu slobode i koji će trajati do 20. januara, opštinska komisija koja radi na osmišljavanju bazara je po prvi put na pripremila bogat sedmodnevni kulturno-zabavni program koji će okupiti raznovrsne muzičke izvođače i dječje animatore.

-Zamislili smo da bazar bude pravo mjesto okupljanja naših sugrađana ukoliko vremenske prilike dozvole. Osim muzičkih izvođača koji će nastupati svakog dana od 18 časova, u petak će u 12 časova najmlađe sugrađane zabavjati animatori – kaže Perućica i dodaje da će u skladu sa vremenskim prilikama organizovati još događaja do završetka bazara. 

image
- FOTO: NEVENA BULAJIć

Prazničnu atmosferu obogatiće i jubilarni 10. Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda koji organizuje Opština Nikšić, a koji će biti otvoren u petak 22. decembra u Sportskom centru i trajaće tri dana.

Perućica navodi da će sajam ove godine okupiti oko 200 izlagača iz Crne Gore i da ima veliki značaj za afirmaciju turističke privrede opštine jer se posjećenost mjeri hiljadama posjetilaca. 

image
- FOTO: NEVENA BULAJIć

- U okviru sajma pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program za djecu i odrasle, a u nedjelju, 24. decembra planirana huminatarna akcija u okviru koje će 15 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Opštine Nikšić od strane izlagača sajma dobiti određen broj proizvoda, od kojih će se napraviti 15 humanitarnih paketa, kako bi ove porodice dočekale praznike u što ljepšem raspoloženju – navodi Perućica. 

Izlagači su ove godine za razliku od prethodnih morali podnijeti dokaz komisiji da su registrovani u jednom od registara ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Crne Gore, dok su proizvođači rukotvorina samo popunjavali prijavu za učešće. 

Partneri Novogodišnjeg sajma su ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sportski centar Nikšić, Turistička organizacija (TO) Nikšić a grad partner je ove godine opština Plužine dok je višegodišnji sponzor mikrokreditna institucija „Alter modus“. Medijski sponzor sajma je Radio i Televizija Nikšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 00:33