Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
15/08/2023 u 19:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mediji: Prištinski odbornik uhapšen u Tirani zbog droge

Osumnjičeni su iskoristili turističku sezonu da pošalju narkotike autobusima iz Prištine do Tirane

Albanska policija uhapsila je, zbog sumnje u trgovinu drogom, grupu od petoro ljudi među kojima je i Besnik Mujeci, odbornik Samoopredjeljenja u Skupštini opštine Priština, prenose mediji.

Policija u Albaniji saopštila je da su pored Besnika Mujecija, poslije višemjesečne istrage uhapšeni i M. R. iz Prištine, i K. P, A. M. i D. A. iz Tirane.

- Uhapšeni građani su locirani na jednoj od raskrsnica u Tirani, sa pošiljkom od 11.300 tableta MDMA ekstazija, težine 5.093 kilograma i tržišne vrijednosti oko 400.000 eura, navode u policiji.

Osumnjičeni su iskoristili turističku sezonu da pošalju narkotike autobusima iz Prištine do Tirane.

- Pošiljke su, nakon što su stigle u Tiranu, prevožene iznajmljenim automobilima po Tirani i drugim gradovima, uglavnom primorskim. Mjesta razmene bila su određena na javnim mjestima sa velikim kretanjem i protokom ljudi. Da bi postigli dogovore sa distributerima sintetičkih droga u Albaniji, trgovci su tražili avansne uplate, pa čak i ostavljanje vozila kao garanciju, saopštila je policija.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije Petar Petković poručio je na Tviteru da je sada mnogo jasnije pod kakvim uticajem je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja vodio akcije protiv Srba, i podijelio sliku na kojoj se Svečlja navodno vidi sa narko-dilerima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 14:51