Pljušte ostavke u Makedoniji nakon izbornog kraha / ilustracija
09/05/2024 u 15:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pljušte ostavke u Makedoniji nakon izbornog kraha

Nakon katastrofalnog poraza na parlamentarnim izborima nekoliko funkcionera SDSM podnijelo je ostavke nakon što je predsjednik Dimitar Kovačevski najavio je da će biti preispitana odgovornost svih zbog izbornog kraha.

Ostavku je sinoć na svom Fejsbuk profilu podnio potpredsjednik SDSM Fatmir Bitići, a potom takođe potpredsjednik te stranke Pero Kostandinov.

Danas je ostavku podnijela član SDSM i zamjenik ministra rada i socijalne politike Jovanka Trenčevska.

Ona je na Fejsbuku poručila da se povlači sa mjesta predsjednice foruma žena SDSM. Navela je da se povlači iako je, kako kaže, sigurna da nije iznevjerila povjerenje koje joj je ukazano.

- Jučerašnjim izbornim danom pokazali smo da živimo u demokratskoj državi u kojoj je vlast u narodu! Tako treba da bude. Hvala svim gradjanima koji su juče izašli i dali svoj glas za promjene na svoj način! U svom mandatu kao Socijaldemokratski savez Makedonije nismo nikoga ostavili na miru, uveli smo mjere i zakone koji pomažu svim gradjanima - navela je Trenčevska.

Velika pobjeda desnice u Sjevernoj Makedoniji

Potpredsjednik SDSM-a Pero Kostadinov saopštio je da ostavku podnosi posle jučerasnjeg poraza na izborima.

- "Poštovani građani i sugrađani, nakon izbornih rezultata, podnosim ostavku na partijsku funkciju, potpredsjednika SDSM. Sloboda, mir i napredak Makedonije su najvažniji. Građani su danas glasali na demokratskim izborima i slobodno izrazili svoju volju - naveo je Kostadinov.

Izbori u Sjevernoj Makedoniji: Pendarovski priznao poraz

Naveo je da će se SDSM reformisati, jer je to potrebno društvu.

- Kao državotvorna stranka koja uvijek njeguje demokratiju, garantuje slobodu građana i nikada ne podstiče međunacionalne sukobe, kao stubove našeg postojanja - napisao je, između ostalog, Kostadinov u objavi na Fejsbuku.

Ostavku je prvi podnio sinoć potpredsjednik SDSM Fatmir Bitići.

Ostavku je na mjesto predsjednika stranke Dom podnijela Maja Moračanin, stranke koja je na izbore izašla u koaliciji sa SDSM.

- U najkraćem mogućem roku, prema Statutu Dom, organizovaćemo kongres na kome će biti izabran novi predsjednik i rukovodstvo - napisala je ona na društvenim mrežama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 22:47