Aleksandar Vučić / - IZVOR: KOSOVO ONLINE
24/04/2024 u 19:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić se izvinio građanima Slovenije: Nisam mislio na ljude, neću da se izvinjavam njihovim političarima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio je slovenačkoj javnosti zbog njegove izjave u Njujorku da su "Slovenci bili najodvratniji" navodeći da nije mislio na građane, već na njihovu politiku, dodajući da neće da se "izvinjava slovenačkim političarima".

On je pozvao premijera i predsjednicu Slovenije Roberta Goloba i Natašu Pirc Musar u Beograd kako bi se "još jednom izvinio ako treba".

Aleksandar Vučić je rekao i kako Slovenija nije uputila protestnu notu Srbiji zbog njegove izjave i da su po tom pitanju bili „korektni“.

- Ja sam rekao da su Slovenci bili odvratni misleći na sjednicu Savjeta bezbjednosti i odnosi se na pojedinca koji je govorio o tome i na njihovu politiku. Svakako da to nije rečnik koji treba da koristimo, ali sam ljudski rekao šta mislim o njihovoj politici - izjavio je Vučić u obraćanju novinarima u Njujorku.

- Što se Slovenaca tiče, o njima kao narodu mislim sve najbolje, imam prijatelje i familiju u Sloveniji. U pravu je Robert Golob, shvatio sam to kao prijetnju da ne treba tako često da dolazim u Sloveniju“, rekao je još Vučić i dodao da će „smanjiti dolaske kod njegovih prijatelja i familije u toj zemlji“.

Vučić uvrijedio Slovence: "Tražimo objašnjenje i izvinjenje"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:31