robert fico / - FOTO: TVITER
17/05/2024 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Minstar odbrane Slovačke: Fico danas ponovo operisan i pri svijesti je, stanje i dalje ozbiljno

Premijer Slovačke Robert Fico ponovo je operisan, a njegovo stanje i dalje je ozbiljno, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak na konferenciji za medije.

- Fico je ponovo danas operisan. Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, ali je premijer pri svijesti. Slovačka vlada funkcioniše normalno - rekao je Kalinjak, prenosi TA3.

Direktorka univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova rekla je da je Fico i dalje na odeljenju intenzivne njege, dodajući da su doktori uklonili mrtvo tkivo. Iz slovačke vlade danas je takođe saopšteno da su se posle atentata na Fica u medijima pojavile mnoge netačne i pogrešne informacije, čak i nakon jučerašnje konferencije za novinare članova vlade i snaga bezbjednosti.

Fico na intenzivnoj njezi: "Pred premijerom kritični sati i dani"

- S tim u vezi, kancelarija vlade ponovo je zatražila od medija, političara i javnosti da svoje mišljenje zasnivaju na zvanično saopštenim informacijama i da provjeravaju činjenice - navodi se u vladinom saopštenju.

Novoizabrani slovački predsjednik Peter Pelegrini izjavio je ranije danas da će se ljekarski konzilijum bolnice Ruzvelt sastati najvjerovatnije u ponedeljak, kad bi trebalo da odluči o daljem postupanju i lečenju premijera. Pelegrini je juče posetio Fica, nakon čega je rekao da ljekari koji brinu o njemu ne planiraju nove operacije.

Istakao je da su pred premijerom kritični sati i dani i da će ga, ako dozvole ljekari, posjetiti ponovo. Fico je zadobio teške povrede kada je na njega u srijedu, posle sednice vlade u gradu Handlova, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 07:06