Robert Fico / - SKRINšOT - FACEBOOK
16/05/2024 u 10:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Operacija slovačkog premijera posle atentata trajala pet sati: Stanje i dalje teško

Ljekari u Banskoj Bistrici u centralnoj Slovačkoj noćas su pet sati operisali slovačkog premijera Roberta Fica koji je teško ranjen u jučerašnjem atentatu u mjestu Handlova, a posle operacije premijer je i dalje u teškom stanju.

- Ljekari su uspjeli da stabilizuju stanje premijera posle operacije i preduzimaju sve što je dalje potrebno. Stanje je i dalje veoma teško zbog komplikovanih povreda - kazao je danas na konferenciji za novinare ministar odbrane Robert Kalinjak, prenosi N1.rs.

Ministar životne sredine Tomaš Taraba oko ponoći kazao je da je operacija protekla uspješno i da nije ugrožen život premijera.

Televizija Markiza javlja, međutim, pozivajući se na izvore u bolnici da je stanje i dalje kritično, dok televizija TA3 iz Banske Bistrice javlja takođe da stanje još nije izvjesno i da se mogu očekivati komplikacije.

(VIDEO) Fico nakon operacije u stabilnom stanju, privedena žena atentatora

Direktorka bolnice Mirijam Lapunikova rekla je da je Fico zadobio višestruke povrede i da je pet sati bio u operacionoj sali.

Po njenim riječima, u operaciji su učestvovala dva tima lekara.

Za 11 sati je zakazana sjednica Savjeta bezbjednosti Slovačke a zasedaće vanredno i slovačka vlada.

Cijela Slovačka je u šoku što su duboke podjele u društvu i govor mržnje i pretnje fizičkim nasiljem političarima i vlasti i opozicije iz poslednjih godina i tenzije podignute još od parlamentarnih izbora prošle jeseni prešle svaku mueru i završile atentatom na premijera Roberta Fica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 04:08