Robert Fico atentat / - X/ALEXIS POULIN
16/05/2024 u 07:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zbog atentata na premijera Slovačke saziva se Savjet bezbjednosti

Premijer Slovačke Robert Fico upucan je juče u Handlovi poslije sastanka kabineta.

Fico je ranjen sa pet hitaca i hitno je prevezen u lokalnu bolnicu, odakle je helikopterom prebačen u bolnicu u Banjsku Bistricu. Operacija je trajala nekoliko sati.

Premijer Slovačke ustrijeljen je s nekoliko hitaca u grudi i stomak. Hitno je helikopterom prevezen u bolnicu i stanje mu je, kako javljaju slovački mediji, jako teško. Prema najnovijim informacijama slovačkih medija, Fico je operisan i budan.

Napadač je uhapšen na licu mjesta i navodno je riječ o 71-godišnjaku Juraju Cintuli, poznatom slovačkom književniku. Atentator je na ispitivanju rekao da je pucao u premijera jer se ne slaže s politikom vlade.

Atentati na lidere: Napad na Fica prvi u Evropi posle Đinđića

Slovačko ministarstvo unutrašnjih poslova i policija zasad ćute o tačnom motivu atentatora. Još nije najavljena konferencija za medije o Ficovom trenutnom zdravstvenom stanju. Vijeće državne bezbjednosti sastaje se u Bratislavi.

Slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok zatražiće danas od potpredsjednika Vlade Tomasa Tarabe sazivanje Savjeta bezbjednosti Slovačke, poslije atentata na Fica.

Fico nakon operacije u stabilnom stanju, privedena žena atentatora

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 23:49