Сцена из представе ”Један је Мухамед Али” / -НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ САРАЈЕВО
15/05/2024 u 09:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Јedan јe Muhamed Ali"

Narodno pozorište iz Saraјeva gostuјe danas, sriјeda 15. maј, od 20 časova u Crnogorskom narodnom pozorištu s predstavom "Јedan јe Muhamed Ali"

Predstavu sarajevskog Narodnog pozorišta „Jedan je Muhamed Ali” režirao je Dino Mustafić po tekstu Almira Imširevića. Dramaturškinja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitor Damir Imamović, koreografkinja Ena Kurtalić, dok video-dizajn potpisuje Zlatan Filipović. Uloge tumače: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Dino Bajrović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Rastko Zečević.

image

Сцена из представе "Један је Мухамед Али"

-НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ САРАЈЕВО

– "Jedan je Muhamed Ali" je drama o porodici i sjećanju, odnosu oca i sina, djetinjstvu i sazrijevanju. Ujedno to je i uzbudljiva priča o identitetu u globalizirajućem društvu gdje su zavladali globalizirani odnosi, najčešće površni, stereotipni, fobični spram nepoznatog. To je vrlo važna tema i naših prostora, jer i sam smatram da je samorazumijevanje vlastite ličnosti, svog mišljenja i djelovanja koje se realizira u društvenoj stvarnosti zanimljiv dramski element koji uvijek nosi neponovljivu priču - zapisao јe Mustafić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. maj 2024 20:43