/ - SHUTTERSTOCK
13/05/2024 u 10:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nedjeljni horoskop: Ovan se zaljubljuje, Blizance na poslu iritiraju saradnici

Raku predstoji dosta kompleksna poslovna nedjelja, Vagi na pomolu avantura

OVAN

Hrana

Pojačane društvene i porodične aktivnosti, pa je izvjesno da ćete uživati i u slatkim i u slanim zalogajima. Sada možete istovremeno da ugodite sebi ali i da ne pretjerate i ne opteretite želudac.

Ljubav

Umjećete u ovoj nedjelji da budete nestrpljivi – najviše sa onima koje volite i koji su vam najbliskiji. Baš tom nestrpljivošću umjećete da povremeno “potkačite” voljenu osobu – koja će i te kako umjeti da uzvrati i digne vam pritisak na dvjesta. Na svu sreću pa su sada strasti između vas dvoje jake, pa će se lako prelaziti preko ovakvih momenata, lako pronaći razlog za drugačija, mnogo ljepša uzbuđenja. Slobodni Ovnovi – vi ste spremni da zavarničite u trenutku i da se zaljubite u roku od pet minuta. Ljubavni život donosi velika uzbuđenja i iznenađenja, osobe koje kao komete uleću na vaše emotivno nebo.

Posao

Uznemiriće vas sto i jedna situacija, nerviraćete se i oko krupnica ali i oko sitnica, do vas će dolaziti informacije koje će biti i najpovoljnije moguće, ali i one koje će vaše planove u trenutku pretumbati i iz korijena preokrenuti. Neke okolnosti vas mogu zakočiti na korak do realizacije – bilo da su u pitanju obaveze, projekti ili poslovni dogovori. Ova sedmica donosi velika finansijska tumbanja – možete ostvariti visoke finansijske dobitke, ali i izgubiti onda kada se najmanje nadate. Rizikujte proračunato.

Zdravlje

Stres je postao sastavni dio vašeg života. Moguće su respiratorne i stomačne tegobe.

 

BIK

Hrana

Bikovi ovih dana uživaju u ukusima i mirisima – ako je i postojala želja da se napravi neka promjena u načinu ishrane, izgleda da je totalno gurnuta u stranu. Uživate i ne želite da sputavate sebe.

Ljubav

Ovo je period kada žudite za nekom promjenom – možda želite da mijenjate sebe, možda želite drugačiji način funkcionisanja u partnerstvu, možda se osjećate pritisnuto partnerovim očekivanjima, ponašanjima, čime god. U svakom slučaju – bićete skloni da se pobunite, povučete neočekivan potez, da se čudno ponašate (u odnosu na vaše dosadašnje, “normalno” funkcionisanje). Moguće su kratkotrajne bure u partnerskim odnosima, ali više nego rješive. Slobodni Bikovi – ovih dana neko vam može zaljuljati tlo pod nogama i učiniti da se u trenutku zaljubite. Dani za rađanje čudnih, ludih, divnih ljubavnih priča.

Posao

Ukoliko niste zadovoljni uslovima na poslu, finansijama, svojim statusom, saradnjom sa kolegama i šefovima, ukoliko trpite neki vid pritiska ili se na poslu ponavljaju situacije koje su opterećujuće po vas – sada ćete dići mini-revoluciju, pobuniti se. Bikovi su u periodu kada ne žele više da ćute i trpe – već su i te kako spremni da se bore za sebe. Nešto više pažnje obratite na administrativna, papirološka pitanja i dokumentaciju – jer lako možete napraviti propust ili grešku. Ne zalećite se u veća ulaganja.

Zdravlje

Prehlade, kod dama moguća hormonska problematika.

Horoskop za 13. maj: Vodolija raspoložena za saradnju, Bik za flert i avanturu

BLIZANCI

Hrana

Smanjite unos začina, pogotovo soli, a mogli biste da se okrenete laganijoj hrani, baziranoj na povrću i svježem voću. Bićete skloni da jedete u kasnijim večernjim satima, što može smetati varenju.

Ljubav

Previše se opterećujete nekim temama i pitanjima – bilo da se ona vezuju za voljenu osobu, bilo za neke druge životne segmente. U svakom slučaju, mentalni pritisak koji trenutno osećate može uticati na kvalitet odnosa sa partnerom. Ne povlačite se i ne zatvarajte – sada je neophodna dobra i otvorena komunikacija sa voljenom osobom pos vim pitanjima da bi se potencijalni problemi i nervoza prevazišli. Slobodni Blizanci – dobar društveni život, uzbudljivi događaji i osobe koje vam mogu napraviti “kratak spoj” u glavi. Ljubav može doći iznenada, kao grom iz vedra neba.

Posao

Iritiraće vas saradnici, kao da će vas namjerno provocirati ili će vas zatrpavati obavezama. Ne dozvolite da vas bilo ko požuruje ili vam skraćuje rokove – idite svojim tempom, jer jedino tako ćete izbjeći potencijalne greške i propuste. Imate dobre ideje i sada ste već u periodu kada je potrebno da prionete na posao i krenete ka njihovoj realizaciji – jer će vam se to prilično brzo isplatiti. Do vas mogu stići iznenađujuće vijesti vezane za finansije, poziciju ili novi poslovni projekat kojem se nadate.

Zdravlje

Alergije, osjetljiv respiratorni sistem.

 

RAK

Hrana

Biće vam fino da svako malo počastite sebe nekim sočnim zalogajem, a slatkiši će vam pogotovo biti slaba tačka. Budite više u pokretu da biste lakše potrošili sve kalorije koje sada unosite.

Ljubav

U partnerskim odnosima i dalje je na snazi stabilnost i sigurnost. Naravno da će postojati situacije koje na kratko mogu unijeti nervozu ili vam poremetiti planove – ali ta mala nerazumijevanja i saplitanja neće naškoditi vašem odnosu. Riješićete i nastaviti dalje. Vaš zajednički društveni život i aktivnosti su pojačani, što će pozitivno uticati na vas dvoje. Slobodni Rakovi – ne samo da je ovo dobar period za uživanje, izlaske i druženje, već sada i više nego interesantna, nova lica mogu ući u vaš život. Možda preko vašeg društvenog kruga, možda preko interneta i dejting aplikacija. Pred vama su dani uzbuđenja, flerta, strasti.

Posao

Dosta kompleksna poslovna nedjelja. Tenzija na poslu je pojačana, svi su nešto nervozni, nestrpljivi, razdražljivi. Koliko god neke situacije djelovale komplikovano – vi ćete umjeti da pronađete pravi način da ih riješite. Pokušajte da pronađete dovoljno strpljenja u sebi za sve situacije, ali i za sve osobe sa kojima ćete biti u kontaktu ovih dana. Da ne pričamo o tome da ćete i u najnapetijim situacijama imati veliku podršku, savjet ili pomoć onih koji su na vašoj strani. Finansijski – nećete proći ni malo loše.

Zdravlje

Više stresa. Moguće povremene glavobolje.

 

LAV

Hrana

Period sa više pokreta i energetskog trošenja, mada ćete i na dalje biti raspoloženi da klopate svaki čas. U ishranu ubacite više zeleniša. Potrebno vam je više minerala i vitamina – ne zaobilazite voće.

Ljubav

Vjerovatno ste previše opterećeni poslom, obavezama i to vam diže tenziju, a možda vas malo i “guši” trenutna situacija u vašem partnerstvu – pa ćete željeti neku promjenu, ali na svoj način. Prosto rečeno – ili ćete biti skloni da namećete svoj tempo voljenoj osobi ili ćete upasti u jednu od svojih teških, zahtjevnih, pomalo dramatičnih faza. Nije baš sjajan period za tako nešto – pa ako je ikako moguće – preskočite takav način funkcionisanja. Možete vi mnogo bolje. Slobodni Lavovi – više osoba može biti zainteresovano za vas. Vašu pažnju će privući ona koja budi sva vaša čula, koja pokreće želju u vama.

Posao

Jedna burna sedmica je pred vama. Sa nekim ljudima će biti zaista teško komunicirati – trudite se da vam ne unose distrakciju i da vas ne izbacuju iz takta. Možda ne možete kontrolisati informacije, događaje ili druge ljude – ali možete kontrolisati sebe i biti na visini tog zadatka. Pojedini Lavovi mogu biti pod velikim pritiskom, pa čak i skloni da donesu odluke ili povuku poteze bez razmišljanja, impulsivno. Više obratite pažnju na dokumenta i papirologiju. Po pitanju finansija – dosta promjenljivo.

Zdravlje

Osjetljivost disajnih puteva, naročito grla.

 

DJEVICA

Hrana

Izbjegavajte slatkiše, crveno meso, prezačinjenu i premasnu hranu, jer vam neće prijati i samo će vas činiti umornima i usporenima. Bijelo pileće meso, riba, kiselo mlijeko, orašasto voće, zeleno povrće.

Ljubav

Situacija u vašim emotivnim relacijama je već prilično stabilna, a sada – kada vaš vladar Merkur pređe u znak Bika čija vam je energija srodna, razumljiva i podržavajuća – nema razloga da ne bude još bolja. Jedino što vam može povremeno smetati je nešto pojačana posesivnost i ljubomora – za koju, realno gledano – nema razloga. Iskoristite ovaj period da unesete neku pozitivnu promjenu u odnos, jer će vam oboma prijati. Slobodne Djevice – dobar period za uživanje i ljubav je i dalje na snazi. Prijaće vam prijatelji i izlasci, prijaće vam putovanja i opuštanje. I da  – i te kako će vam prijati neke osobe.

Posao

Obaveze na koje ste zaboravili ili one gdje ste eventualno napravili grešku, propust – sada ćete morati da rješavate i to brzom brzinom. Na sve to – talas novih obaveza samo čeka da im posvetite pažnju. Organizujte se i ne dozvolite da se stvari gomilaju. Vi ste u jednom moćnom poslovnom periodu koji definitivno nije ni malo lagan – ali će vam donijeti i dobru realizaciju i beneficije i nagrade, kao i velike promjene i sada, ali i u narednim mjesecima. Zaradićete više nego solidno.

Zdravlje

Moguće su tegobe sa disajnim organima. Stariji – osjetljiv vratni dio kičme, hormonski disbalans.

 

VAGA

Hrana

Period u kojem način ishrane zavisi od toga kako se osjećate. Tako da ćete imati „ješne“ faze, ali i faze u kojima nemate apetita. Mogućnosti za stomačne probleme, pa budite obazrivi prilikom izbora namirnica.

Ljubav

Da bi odnos sa partnerom bio funkcionalan i koliko toliko skladan – biće potrebno mnogo kvalitetne komunikacije i pregršt razumijevanja. Ta komunikacija može i te kako biti kamen spoticanja, a razumijevanja – koliko god da ga imate – djelovaće nedovoljno u pojedinim momentima. Partner je nestrpljiv i žustar, vi eksplozivni – što je prilično dobar materijal ako pričamo o strastima, ali može i te kako začiniti svakodnevicu prilično jakim, ljutim začinima. Slobodne Vage – pomalo nepredvidivi dani su pred vama. Uzbuđenje i jaka hemija mogu vas uvesti u nešto što bismo najprije mogli nazvati avanturom.

Posao

Već neko vrijeme traje pritisak na vas u poslovnom sektoru – bilo da su u pitanju velike obaveze, bilo da je odnos sa saradnicima koji je poprilično često “na ratnoj nozi”. Velika doza nestrpljenja prisutna je i tokom ove sedmice, pa nemojte biti iznenađeni ukoliko ti “ataci” na vas i sada budu prisutni. Vama jeste potrebna promjena – bilo radnog okruženja, radnog mjesta, firme – ali ta promjena još uvijek nije realna, pa je za sada samo planirajte, ne donosite nikakve odluke na prečac. Doći će ubrzo trenutak i za to.

Zdravlje

Pojačan stres, mogući problemi sa grlom.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Klackalica po pitanju apetita se nastavlja. Probajte da zavarate glad koja će u naletima da se javlja – mliječnim proizvodima, sokovima, voćem, bobicama. Izbjegavajte slatkiše i sve ono što opterećuje želudac.

Ljubav

Drago vam biće nešto vileni ovih dana, pa budite spremni na kojekakva iznenađenja – i ona koja mogu da budu maksimalno prijatna, ali i ona od kojih će vam se dići kosa na glavi. Pa će biti i onih Škorpija kojima će partner s neba pa u rebra reći – hajmo da živimo zajedno/da se vjenčavamo/pravimo dijete. Ali će biti i onih koje će se zgranuti na izjavu – ja više ne mogu ovako, dosta mi je svega, ili nešto mijenjamo ili svako na svoju stranu. Slobodne Škorpije – u jednom momentu možete smatrati da ste pronašli srodnu dušu, ljubav svog života itd… a već u drugom sve to može nestati kao mehur od sapunice. Kakve god da vas ljubavi sada spopadaju – uživajte dok traju. Možda se potrefi pa zaista budu vrijedne truda.

Posao

Hajmo sada svi ručice gore i zapjevajmo – Škorpije rade u rudniku i život im nije lak… Hajde što ovih dana zaista rmbate kao radnik udarnik, nego vam još sve što se dešava oko posla i na poslu jede i ono malo živaca što je preteklo do sada. Saradnici će vas opsjedati, obaveze će se gomilati a vi, koliko god da želite da sve završite i svima izađete u susret – moraćete da u nekom trenutku shvatite da niste robot. Moguće je da se u ovom periodu neke saradnje prekinu. Ne brinite – otpašće ono što vam ionako ne treba.

Zdravlje

Više se odmarajte, ali nemojte zanemariti ni fizičku aktivnost, rekreaciju, koja vam je sada baš potrebna.

 

STRIJELAC

Hrana

Više tečnosti, voćnih sokova, čajeva, kao i namirnica sa povećanim procentom vode – izbjegavajte gazirane napitke i one sa previše šećera. Manji a češći obroci, lagana hrana bogata vlaknima, povrće.

Ljubav

Jedna prilično mrljava nedjelja u vašim emotivnim relacijama. Vi ste razvučeni na sto strana obavezama i moranjima a partner vam baš i nije od pomoći jer se vrlo često ponaša nezrelo i prezahtjevno. Komunikacija će vam biti zahtjevna, povremeno će se provlačiti tenzija, pa i posesivnost, ljubomora. Ono što će funkcionisati su strasti – pa umjesto da trošite energiju na rasprave, trošite je u spavaćoj sobi. Slobodni Strelčevi – svaki trenutak slobodnog vremena koristite da budete okruženi pozitivnim ljudima, onima sa kojima se zabavljate i koji vam prijaju. A ljubavnih prilika će svakako biti.

Posao

Stelijum planeta u vašem polju svakodnevice i obaveza (zajedno sa Jupiterom – vladarom vašeg znaka, koji ovdje odbrojava svoje posljednje dane) sa jedne strane vam gomila obaveze, donosi veliki pritisak na vas, ali sa druge – donosi vam ozbiljne poslovne projekte, kao i velike šanse za promjenu koja će nastupiti u narednim mjesecima. U prevodu – sve ono što ste poslovno uložili u prethodnih godinu dana, uskoro ćete umjeti i da naplatite. Zato – gurajte naprijed i ne odustajte. Finansije su prilično dobre.

Zdravlje

Stres je pojačan, pa vaš organizam može odreagovati – kroz probleme sa grlom, hormonima.

 

JARAC

Hrana

Izbjegavajte brzu hranu, ali i lako kvarljive namirnice jer možete pokvariti stomak. Pijte dosta tečnosti, jedite raznovrsno povrće, a sa mesnim i mliječnim proizvodima budite obazrivi.

Ljubav

Biće potrebno mnogo više strpljenja nego do sada da biste izašli na kraj sa situacijama koje vam se u ovom periodu postavljaju kao izazovi, a koje će se najprije vezivati za porodicu, dom i ukućane – bilo da su to stari problemi ili glanc nove situacije na koje morate obratiti pažnju. Odnos sa voljenom osobom neće biti ugrožen ovim dešavanjima, naravno – ukoliko vi nađete dovoljno snage u sebi da donosite nervozu tamo gdje joj mjesto nije. Slobodni Jarčevi – period povoljan za ljubavna dešavanja i dalje traje kod vas. Dah svježine, uzbuđenja, leptirići u stomaku – neko vas može pokrenuti i probuditi u potpunosti.

Posao

I u poslu će postojati izazovne situacije i isto tako izazovni saradnici. Neće sve biti savršeno, ali vi ste ipak u ovoj sferi više strpljivi, prisutniji, ne zalećete se u izjavama i sa odlukama – a i motivisani ste da se dokazujete. U ovom vam periodu mogu doći nove ponude, a definitivno ste u periodu kada počinju da se dešavaju velike promjene i u okviru vašeg posla, ali i u radnoj sredini. Manje poteškoće sa papirologijom ili administrativnim pitanjima. Prilivi novca su dosta ujednačeni, provjerite samo imate li neka dugovanja.

Zdravlje

Starijim Jarčevima moguće meteoropatske tegobe. Mlađi – prehlade.

 

VODOLIJA

Hrana

Dosta energetskog trošenja, pa će vam biti potrebni proteini i nešto kaloričnija hrana. Pod obavezno konzumirajte više povrća i voća, jaja, pilećeg mesa, ribe, mliječnih proizvoda, integralnih žitarica.

Ljubav

Vi možete ovih dana imati osjećaj da ste se malo zaglavili – mogu vas pritiskati situacije vezane ne striktno za partnerski život (mada bi vam i tu prijalo da ste kao par aktivniji), već za više životnih sfera. Taj osjećaj da se stalno vrtite u jednom te istom krugu može izazivati povremeno talase nervoze, pa i vaše burne reakcije ni zbog čega – odnos sa voljenom osobom neće biti ugrožen, ali ćete ga na kratko “prodrmati”. Bilo bi dobro da uvedete neke pozitivne promjene u partnerstvo – da više izlazite, družite se. Slobodne Vodolije – za uživanje i druženja više nego dobro, a i ljubav će naći put do vas.

Posao

I u poslu ćete imati osjećaj da ulažete snagu, energiju i volju do krajnjih granica, ali da se suštinski ništa ne mijenja nabolje. Rutina na dnevnoj bazi vas je poklopila i ne vidite mogućnosti da se nešto promijeni u skorije vrijeme. Promjene dolaze, budite sigurni u to – i nećete još dugo morati da čekate na njih. Vrlo brzo će vaše sposobnosti doći u prvi plan. Do tada – razmišljajte o tome šta biste željeli da promijenite, pravite planove, kreirajte nove ideje. Finansije – regulišite zaostatke, provjerite da li ste nešto dužni.

Zdravlje

Hroničan umor.

RIBE

Hrana

Vaša raspoloženja, nemiri, strasti i bure i nadalje upravljaju vašim apetitom. Ono što bi vam prijalo jeste više povrća, svedeni obroci sa manje začina. Ono na šta ćete biti slabi – slatkiši, brza hrana, grickalice.

Ljubav

Od vas zavisi trenutna situacija u partnerskim odnosima. Ukoliko vi budete unosili sopstvene nemire – nemiri će postojati. A ako vi budete u podsticajnom raspoloženju, inicijator za aktivnosti i pozitivna dešavanja u odnosu, ako vi budete u fazonu otvorene i iskrene komunikacije – sve će funkcionisati više nego dobro. Ne povlačite se u sebe i ne sakrivajte od voljene osobe kako se osjećate – jer vaše ćutanje i statična raspoloženja mogu probuditi kod partnera sumnju. Slobodne Ribe – nove osobe koje se pojavljuju u vašem životu donose vam dobru energiju i bolje raspoloženje. Solidan period za ljubav.

Posao

I opet je prisutna nervoza oko novca – čini vam se da nikako da se stabilizujete i da stalno vučete troškove i “repove” od ranije. Iako je situacija nešto bolja u odnosu na prethodni period, još uvijek vam ne daje osjećaj stabilnosti. Što se posla tiče – pred vama je sedmica koja će biti vrlo dinamična i aktivna, ali koja vam može donijeti i nove saradnike ili nove poslovne ponude. Možete imati teškoća sa dokumentacijom – provjeravajte sebe, jer su greške moguće. Dosta razgovora, jurnjave, žurbe.

Zdravlje

Povrede, a potrebno je biti i više oprezan u saobraćaju. Moguće su i prehlade.

Astrolog: Olga Savić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 11:55