/ -SHUTTERSTOCK
18/05/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gdje se nanosi parfem da bi miris trajao duže

Ono što nas sve zanima, jeste kako da omiljeni miris parfema traje što duže kad ga nanesemo. Ključna stvar je gdje se nanosi parfem.

Pretraga za "parfemom" na TikTok-u otkriva više od 200 miliona pregleda, a zajednički cilj ljubitelja mirisa je da njihov odabrani parfem traje cio dan. Na sreću, trik je jednostavan: obratite pažnju na pulsne tačke. Na sreću za sve nas, ovde postoji jednostavan hak: sve je o pulsnim tačkama.

Zamislite svoje pulsne tačke kao parfemske vruće tačke, posvećene stavljanju reflektora na vaš dobro odabrani miris. "Pulsne tačke emituju toplotu, tako da poboljšavaju miris i njegovu dugovječnost", kaže parfimer Caroline Sabas. Ovo su najtopliji djelovi vašeg tijela i uključuju tačke sinonimne za miris kao što su zglobovi šaka i vrat, i one manje očekivane poput unutrašnjosti laktova i zadnje strane koljena.

Gdje se nanosi parfem: 5 ključnih tačaka

1. Zglobovi

Ručni zglobovi su možda najčešće mjesto za nanošenje parfema i nude savršeno sredstvo za distribuciju vašeg mirisa na druge bitne pulsne tačke. Stručni savjet? "Izbjegavajte trljanje zglobova!" savjetuje parfimer Chriselle Lim. "Ovo može razbiti gornje note parfema i uticati na način na koji se miris razvija na vašoj koži."

2. Iza ušiju

Isporuka doze parfema na područje direktno iza ušiju je istovremeno efektna i ritualna. Kada nanesete parfem na tu tačku, miris će se uvući i u vašu kosu, doprinoseći njegovom opsegu i dugovječnosti.

3. Vrat

Ako ste željni da oponašate stručnjake, uradite kao Sabas i počnite od vrata. "Lično, volim da prskam parfem sa svake strane svog vrata", kaže ona. "Onda dodirujem miris sa oba zgloba i završavam provlačeći zglobove kroz kosu." To je jedan od načina da cio dan mirišete na omiljeni parfem.

4. Unutrašnja strana laktova

Uzmite u obzir unutrašnju stranu laktova kao veliku sestrinsku tačku unutrašnjosti zgloba šaka kada je nanošenje parfema u pitanju. Sa te tačke parfem će se proširiti i na odjeću. I miris će trajati duže.

5. Iza koljena

Parfem ne mora da se nanosi samo na navedene tačke – cijelo vaše tijelo može biti sredstvo koje pomaže u širenju omiljenog mirisa. Zašto ne biste nanijeli parfem i na unutrašnju stranu koljena? Svaki vaš pokret — od stajanja do hodanja do plesa — biće obogaćen vašim prepoznatljivim mirisom.

Savjeti za primjenu parfema

Uz davanje prioriteta pulsnim tačkama, neke lake promjene u vašoj rutini prskanja mogu pomoći da se obezbijedi dugotrajnost parfema kojoj težite. Za početak, parfem treba da nanosite na dobro njegovanu i hidriranu kožu. "Miris ne traje toliko dugo na suvoj koži, pa se pobrinite da vaša koža bude dobro navlažena", kaže Sabas, dodajući da možete nanijeti losion za tijelo, mlijeko ili ulje kako biste produžili vijek mirisa.

Zatim se pobrinite da vam se miris uplete u kosu. "Lagano prskanje parfema na kosu i odjeću je još jedan veoma koristan način da se miris zadrži što duže", kaže Sabas. I obavezno prskajte parfem na minimum 5 cm od kože kako bi se ravnomerno rasporedio, i kako biste izbjegli neželjene mrlje na odjeći.

Na kraju, preporučuje se pristup manje je više, posebno kada se primjenjuje na pulsne tačke. "Parfem ima tendenciju da se intenzivira kako se zagrijeva na vašoj koži, tako da je uvijek bolje početi sa malom količinom, a zatim dodati još ako je potrebno", kaže parfimer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 06:19