/ -SHUTTERSTOCK
03/05/2024 u 15:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vaskršnja dekoracija stola: Deset najljepših ideja

Vjerovatno ste već osmislili šta ćete spremati od hrane za Vasks (osim tradicionalne šunke i vaskršnjih jaja). A da li ste osmislili i dekoraciju svečane trpeze? To je podjednako važno kao i hrana.

Zato smo pronašli neke prelepe ideje za ukrašavanje stola a koje vam mogu poslužiti kao vodič za dekoraciju.

Gnijezdo za jaja

Možete koristiti mali vijenac od vinove loze ili vrbe kao gnijezdo, a zatim ga ispuniti naboranim papirom ili mahovinom prije nego što dodate šarena uskršnja jaja.

Pastelni tonovi

Teško da postaje zabavnije i prazničnije od ove dekoracije stola punog akcenta jarkih boja i smjelih šara! I naravno, sve u pastelnim tonovima. Slobodno kombinujte pruge i tufnice na ukrasima, salvetama, jajima, stolnjaku…

 Ljuske od jaja kao svijećnjaci

Ovog Vaskrsa, umesto klasičnih svijeća kupljenih u prodavnici, napravite svoje! Ove aromatične sveće u ljuskama od jaja u boji lavande mirišu jednako lijepo kao što izgledaju i daće savršenu svečanu notu dok trepere u vašim držačima za jaja.

Ombré jaja ikebana

Centralni dio trpezariskog stola ključan je za vaskršnju dekoraciju. Ovaj dugački drveni držač za jaja savršeno je rešenje. Možete ga ikrasiti poželji mahovinom, grančicama, perlicama…

Proljećno cvijeće

Proljećne lukovice su savršene za vaskršnju trpezu. Možete ih grupisati na centralnom dijelu ili rasporediti duž stola. Odlično će se uklopiti uz pastelni stolnjak na tufne i druge pastelne ukrase.

Ikebana od čuvarkuća

Preskočite cvijetni aranžman ove godine i umjesto njega napravite ikebanu od čuvarkuća. Možete ih posaditi u plastičnu kutiju za jaja ili ljuske od jaja i poređati u kutiju.

Ljuske od jaja kao vaze

Ovo je vaskršnja dekoracija stola koja nam se najviše dopala. Prčvrstite lopkom kore od jaja na komad drveta (najljepše izgleda na kori četinara), okolo ukrasite mahovino, i u svaku ljusku stavite minijaturne buketiće raznovrsnog cvijeća. Ikebanu dodatno možete ukrasiti prepeličjim jajima.

Boho vaskršnja dekoracija stola

Ova minimalistička dekoracija idealna je za ljubitelje boho stila. Jednostavna je, elegantna i prelijepa…

Bijela i zlatna dekoracija stola

Ako želite elegantnu dekoraciju vaskršnjeg stola, onda je bijela i zlatna paleta boja pun pogodak.

Bijela i plava dekoracija

Svijetlo plavo-bijeli dekor izgleda posebno lijepo sa smeđim jajima. Savršena dekoracija trpeze za vaskršnji doručak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 23:39