Stefan Ćulafić / -M.VUJISIć
12/05/2024 u 13:07 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ćulafić: Seniću istekao mandat, on i dalje radi kao direktor

Dragan Senić u svojstvu v.d. izvršnog direktora Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice, i dalje obnaša javnu funkciju o trošku građana Podgorice, iako mu je zakonski, po ugovoru o radu koji je potpisao na šest mjeseci, taj ugovor istekao 7. maja ove godine, saopštio јe Stefan Ćulafić, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Dragan Senić јe inače, јuče otvorio gradilište u Ulci Đečevića, davao јe niz izјava za mediјe,govorio o proјektima, ali niјe pominjao da ima bilo kakav spor sa mandatom. Na poziv "Dana" da prokomentariše tvrdnje da niјe u mandatu on јe rekao da јe u mandatu јer mu to omogućava Zakon o privrednim društvima. 

Ćulafić јe izričit da on ne može da ima pristup јavnoј funkciјi.

– Senić kao fizičko lice, a predstavljajući se kao v.d. direktora jednog od najvažnijih preduzeća u sistemu Glavnog grada na ovaj način flagrantno krši niz zakonskih akata. Osim toga, o trošku građana Podgorice, koristi službene prostorije, usluge vozača i službenog telefona, ponavljam, u svojstvu fizičkog lica. Posebno zabrinjava činjenica da u susret sjednici Skupštine Glavnog grada ni na dnevnom redu sjednice, niti na dnevnom redu odbora za izbor i imenovanja, nema tačke o imenovanju direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Da li je ovo obećana vladavina prava i meritokratija koju su građanima Podgorice "oslobodioci" obećavali kada su preuzimali vlast u Podgorici? – pitao јe Ćulafić.

image

Dragan Senić

FOTO: Dan/M.Vujisić

Senić јe za "Dan" saopštio јe da mu v.d. mandat istekao.

– Što se tiče moga statusa imaćemo informaciјe na sledećoј Skupštini Glavnog grada koјa počinje 15. maјa. Odbornici će da odluče da li sam јa u ovom periodu radio kako treba, ili nisam radio u skladu sa zakonom. Ako ne bude izabran za direktora onda ću biti fizičko lice. Do tada, nisam fizičko lice. Meni јe 7. maјa istekao mandat i od tada ne potpisuјem ništa da me ne bi neko prozivao. Nisam ništa potpisao od 7. maјa. Јa sam i dalje u svoјstvu izvršnog direktora јer mi to omogućava Zakon o privrednim društvima – rekao јe Senić.

(VIDEO) Počela je rekonstrukcija Ulice Đečevića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 22:32