/ - FOTO: MERT
15/05/2024 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

MERT: Zloupotreba interaktivnog ekrana u centru Podgorici šteti imidžu više institucija

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT) saopštilo je da eksplicitni sadržaja koji se pojavio na video panou u centru Podgorice šteti imidžu više institucija.

- Ministarstvo je kao odgovorna institucija prijavilo ovaj slučaj Upravi policije, a postupak otkrivanja počinilaca ovog djela je u toku. Bez obzira na neugodnost koja se desila, aktivnosti na boljoj zaštiti sadržaja će biti sprovedene u narednim danima, i totem će biti stavljen u funkciju u najkraćem roku, kako bi imao svoju planiranu funkciju, navodi se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera iz projekta „Due Mari – Next Generation Tourism Development“, koji je realizovan u okviru programa INTERREG IPA CBC Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020, kao dio projektnih aktivnosti, izvršilo je nabavku tri interaktivna ekrana za lokalne turističke organizacije Podgorice, Kolašina i Bara, a u svrhu promocije turističke ponude naše destinacije. Nabavka interaktivnih ekrana je realizovana posredstvom Crossmedia Agency iz Podgorice.

(VIDEO) Na video panou u centru Podgorice emitovan eksplicitni sadržaj

- Kao instituciji nadležnoj za turizam, koja je kroz nabavku ovih totema imala za cilj promociju destinacije i da pruži pomoć turistima u identifikovanju atraktivniih lokaliteta u Podgorici i u cijeloj Crnoj Gori, iznenađeni smo činjenicom da su nepoznata lica izvršila ovakvu vrstu zloupotrebe totema, koja na neki način šteti imidžu naše i drugih povezanih institucija, kao što su Glavni grad i Lokalna turistička organizacija Podgorice, navode iz MERT-a.


 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 07:23