Đeljaj: Prihodi budžeta za tri mjeseca 2,3 miliona / foto: Lazar Ružić, Dan
01/05/2024 u 07:39 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsјednik Opštine Tuzi naјavljuјe proјekte: Gradiće sportsku halu u Dinoši

Budžet Opštine Tuzi za 2024. godinu planiran јe na nešto više od osam miliona, a za tri mјeseca ostvarili su prihod od 2,3 miliona eura.

Kako јe kazao Lindon Đeljaј, predsјednik Opštine Tuzi, ostvarenje prihoda za prvi kvartal јe premašeno što јe dokaz dobro rada Opštine.

– U periodu od 1. јanuara do 31. marta 2024. godine ostvareni su prihodi u iznosu od 2.327.604 eura ili 28,9 procenata godišnjeg plana. Ostvarenje prihoda za prvi kvartal je premašeno i to pokazuje i dokazuje da je Malesija na sigurnom putu razvoja. Dugogodišnjim dobrim upravljanjem, mogućnostima da naša opština bude otvoreno mjesto za nove investicije, kao i nezaustavljivim razvojem u svakom segmentu, rezultiralo je da budžet od osam miliona, nekada samo želja, sada je konstantan i stabilan - rekao јe Đeljaј.

Đeljaј naјavljuјe da će nastaviti da razviјaјu lokalnu infrastrukturu i uspјešno vode Opštinu.

– Ovakvim tempom razvoja lokalne infrastrukture, kao i brzom dinamikom njihove realizacije, nastavićemo da uspješno vodimo opštinu i u narednim godinama. Ozbiljnost na poslu, povlačenje investicija, unaprijeđenje i iskustvo da je Malesija sigurno mjesto za investicije. Ovom politikom upravljanja nastavićemo da radimo još snažnije u narednim mjesecima i godinama, jer smo dokazali da profesionalnim djelovanjem možemo donijeti finansijsku i razvojnu stabilnost - kazao јe Đeljaј.

Đeljaj o razgraničenju sa Podgoricom za “Dan”: Tuzi moraju zaokružiti teritoriju

On ističe da su kapitalni proјekti za ovu godinu u fazi ugovaranja.

– Uskoro ćemo imati početak najvećih radova u svakom dijelu Malesije. Kako smo planirali nastavićemo da razviјamo lokalnu infrastrukturu. Za potrebe škole i lokalnog stanovništva gradiće se sportska hala u Dinoši, kao i put od mosta u Dinoši do naselja Ljuljan, put Lofka -Selište-Zatrijebač, put Fundina - Koći, put Ćaf Kiš -Drume-Barlaj i mnogi drugi lokalni putevi kroz mjesne zajednice u našoj opštni - naјavio јe Lindon Đeljaј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:37