Ivana Milić / DAN - DAN
17/05/2024 u 12:23 h
Nataša Spaić, Blaženka GolubovićNataša Spaić, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Milić: Bakljada učenika otela se kontroli, đaci nisu namjerno zapalili školu

Direktorica Osnovne škole "Vlado Milić" Ivana Milić kazala je da se požar dogodio u učionici u 10 sati i 10 minuta. Istakla je da se radi o incidentu koji nije nikog ugrozio, da nije bilo namjerno i da djeca nisu htjela da zapale školu.

- Još nisam dobila izvještaj. Tu su predstavnici ministarstva i policije koji će izvršiti uviđaj

Direktorica Osnovne škole "Vlado Milić" kazala je da je u 10 sati i 10 minuta vidjela djecu kako se približavaju školi. 

- Vidjela sam djecu da se približavaju školi i udaljila ih, a oni su na livadi zapalili gumu. U tom momentu sam se okrenu ka školi i vidjela dim i odmah alarmirala vatrogasce i policiju. Mi smo prošle godine pokušali, moja zamjenica i psiholog da škola podrži bakljadu, ali jednostavno to nisu dozvoljena sredstva i mi kao škola nismo mogli da podržimo - kazala je direktorica.

Ona je kazala da je juče bila u saznanju da će biti bakljade i da su to iščekivali.

- Mi smo voleli da smo ih pokupili na terenu. Prošle godine su i roditelji pomogli. Verujte, ja sam roditelj učenika devetog razreda i u razgovoru sa njima nije trebalo da bude ovako kazala je Milić.

Oni, kako je rekla, slave tradicionalno završetak škole i objavljuju na društvene mreže, ko će imati bolju bakljadu i  čija će biti bolja.

- Krivimo i učenike i tu neku tradiciju, verujem da je treba prekinuti. Juče sam zvala policiju, ali se nismo sporazumjeli da li da im najavim bakljadu, da će biti danas u školi. Danas je u svim školskim dvorištima. A ko im je prodao baklje, ko je organizovao, ja stvarno ne znam. Znači, vjerovatno neko ko prodaje ta pirotehnička sredstva, da od njih treba krenuti, a vi znate da za to ne postoji kontrola - kazala je Milić.

(FOTO/VIDEO) Požar u OŠ "Vlado Milić", izgorelo 50 kvadrata krova

Ističe da pirotehnička sredstva po zakonu nisu dostupna maloljetnim licima.

- Čim sam ih vidjela sa bakljama, zvala sam policiju, jer jednostavno je takva procedura - kazala je Milić.

Direktorica žali zbog ovog događaja.

- Danas sam trebala da predam tendersku dokumentaciju za dogradnju škole, što roditelji znaju, i za ogradu škole, gdje se čeka već 20 godina u Donjoj Gorici, ali evo deilo se nešto što treba da nam bude nauk za ubuduće, da se bakljada zabrani, da možda policija dođe, ali kada ne bi bilo tih pirotehničkih sredstava, do ovoga ne bi ni dolazilo. Mogu da kažem da u zadnje vrijeme policija redovno obavlja posao, u kontaktu smo sa policajcem za ovu školu i za sve područne škole, redovno nas obilaze. Znači, noću škola, iako nije ograđena, je dosta bezbjedna, nije devastirana - kazala je direktorica.

Video: Nemanja Vlahović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 13:41