/ -M.VUJISIć
17/05/2024 u 14:11 h
Andrijana Dabanović, M.VujisićAndrijana Dabanović, M.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Prvo projekat pa uređenje park šume na Murtovini

Direktor Zelenila Petar Krivokapić očekuje da će uskoro biti pokošena trava u aprk šumi duž Orjenske ulice

Za uređenje park šume u Orjenskoj ulici u Murtovini mora se raditi projekat, a nadamo se da ćemo uskoro na ovom prostoru pokositi travu, rekao je Petar Krivokapić, direktor Zelenila obilazeći ovaj kvart. Krivokapić je sa odbornicima Pokreta za Podgoricu Nađom Ljiljanić i Dragutinom Vučinićem razgovarao sa mještanima ovog naselja o neuređenim zelenim površinama.

– Na inicijativu građana obilazimo naselja i gledamo gdje možemo praviti nove zelene kutke. Danas smo obišli murtovinu. Ovdje smo skoro uradili jednu fazu parka, čekamo idejna rješenja, odnosno projekte za nastavak i planiramo da pokosimo travu u sklopu protivpožarne zaštite. Nadamo se da će to biti vrlo brzo, samo da se organizujemo. Mi imamo površine intenzivnog i ekstezivnog košenja. U intenzivno košenje podrazumijevamo uže gradsko jezgro, a kada nađemo vremena onda završeno i ostalo - rekao je Krivokapić.

Mještanin Murtovine Milo Janjušević kazao je da je pokrenuta inicijativa građana da se urede parkovske povšine.

– Imamo jedan uređeni dio i veliku neuređenu površinu. Ovo je naselje od 15.000 stanovnika koje ima puno djece. Nadamo se da ćemo doći u priliku da se i ovaj park privede namjeni, tako što bi se to fazno radilo. Očekujemo da će sve nadležne institucije imati na umu sve ono što smo ovdje inicirali i da će pomoći da se projekat realizuje - navodi Janjušević.

Odbornica Pokreta za Podgoricu u Skupštini Glavnog grada Nađa Ljiljanić kazala je da su im se mještani obratili i objasnili da je dio naselja neuređen.

– U tom dijelu već postoji košarkaško igralište, tako da žele da se ovaj dio ozeleni, da se privrede namjeni i da stariji sugrađani mogu da šetaju i da se to uvrsti u projekat. Mi smo dužni kao odbornici da posjetimo svako naselje i da vidimo koji to doprinos Glavni grad može da da, odnosno šta je to uvršteno u budžet Grada i da li možemo fazno da djelujemo. Ovi ljudi bili su zapostavljeni 30 godina i ne traže da im se sve završi odmah, već da se u fazama poboljšaju uslovi života. U saradnji sa Zelenilom i Putevima, koji su već počeli da asfaltiraju Orjensku ulicu, možemo doprinijeti da se ovaj dio privede namjeni i zelena površina bude lijepo uređena - rekla je Ljiljanić.

image
-M.VUJISIć

Ona kaže da će apelovati na Čistoću da animira građane da koriste reciklažno dvorište, ali i da postave kontejnere u sporednim ulicama. Istakla je i da u Orjenskoj ulici ne postoje uređena autobuska stajališta, te očekuje da će u saradnji sa Putevima i to biti urađeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 17:35